Phuket stevent af op een regelrechte ecologische crisis aan door het lozen van ongezuiverd water in zee. Deze waarschuwing komt van decaan Thorn Thamrongnaswasdi, van Kasetsart Universiteit. Tevens een bekend marine wetenschapper en milieu-activist.

Phuket loost elke dag gemiddeld 180.000 kubieke meter afvalwater in zee. De capaciteit van de zuiveringsmogelijkheden bedragen slechts 55.000 kubieke meter per dag. Het overige onbehandelde en vervuilde water tot 125.000 kubieke meter wordt direct in zee gestort. Dit staat nog los van alle duizenden wasserettes, die in gebruik zijn. Bovendien komt er ook nog extra afvalwater van de bekende badplaats op Phuket.

Hij riep de ondernemingen op om eens te controleren hoeveel vervuild water per dag zij lozen en eveneens om de vier bestaande zuiveringsinstallaties te controleren op hun functioneren en of de volledige capaciteit gebruikt wordt.

Behalve dat de natuur en de zee bij Phuket ernstig vervuild dreigt te te raken, zal dit ongetwijfeld ook zijn weerslag geven op het toerisme, waar Phuket afhankelijk van is. Elders in Thailand wordt al geklaagd over de vervuiling van de zee en het zou triest zijn als Phuket om deze reden eveneens gemeden zal gaan worden.

Bron: Thai PBS

6 reacties op “Phuket stevent af op een ecologische crisis door lozing in zee”

 1. ruud zegt op

  Phuket is al volledig vervuild.
  Lang geleden heb ik Patong Beach nog meegemaakt als spierwit strand, met witte zeekrabbetjes die zich ingroeven in het zand.
  Toen werd er door de buitenlanders die daar hun brood verdienden, dat de afvoerbuis van het riool veel te dicht bij het strand in zee kwam.
  Het zeewater was toen ook nog helder.
  Het enige wat nu nog rondzwemt in de zee van Patong Beach zijn drollen, plasticzakken en ander vuilnis.
  .
  En toeristen, natuurlijk, die niet doorhebben, wat die ronddrijvende bruine bolletjes in het zeewater zijn.

 2. marcel janssens zegt op

  Het water in Patong ziet soms bruin van de str… en in Kamala heeft het water soms een soort chemische geur . Het is al zover gekomen dat als ik ga zwemmen eerst eens ga kijken hoe het water er uit ziet . Snorkelen doe ik nog nauwelijks .De vis is al jaren verdwenen uitgezonderd wat koraalvisjes en de nieuwbouw aan de kust lozen hun water rechttreeks in zee .Er zijn nog zwemmers op nauwelijks 100 meter van een riool ,een klein zwart riviertje , . Steeds meer toeristen komen en laten een stort achter ,sigarettenpeuken , plastiek , glas en noem maar op . Ze kunnen dit niet meer de baas toch niet de eerste jaren .De mooiste stranden van Phuket zijn prive geworden ofwel betalend , 500 bath al voor sommige .Het ziet er echt niet goed uit

 3. T zegt op

  Phuket is te eigenlijk te toeristisch geworden tel daar de budget toeristen uit China,Rusland,India en uit de zandbak bij op die vaak ook nog bijna niks besteden en tel uit je winst. Overvolle stranden die binnenkort geen luxe toerist meer wil bezoeken want zo mooi is dat plaatje ook niet als er evenveel mensen liggen als op Scheveningen bij een dag van 30 graden. En het ergste is dat het bij veel andere Thaise eilanden dezelfde kant op gaat.

 4. Alain zegt op

  Eerste keer Thailand 1989, toen ko toa waaauw helder vol vis was de zee. Laatse keer 2013 echt waar vol plastic. Ko lanta 2010 idem. Phuket stinkt 2015. 1989 ook het mooie ko pay y am bij Rangoon noord westkust, snorkelend letterlijk vol met vele soorten vis. Laatse keer 2012 LEEG gewoon leeg, nou leeg vol met plastic bedoel ik. 2014 ko Chang zelf op een groot 3 baaien resort 100 meter halve vuilzak plastic verzameld. Ben gestopt met het bezoeken van de eilanden. Onder tussen vindt ik Bangkok schoonste/properste plaats van Thailand, kun je dat voorstellen. Oh ja ga nu liever richting Isaan voel me meer thuis daar nu, doet me aan men eerste keer Thailand denken.

 5. Pieter zegt op

  En daar komt vandaag nog het bericht van Thaivisa bij van Professor Thon Thamrongnawasawat, vice dean of the fisheries faculty of Kasetsart University, on Sunday.
  Naar aanleiding van de dood van 2 jonge walvissen in 70 dagen tijd, die geen natuurlijke dood zijn gestorven.
  Beiden in de golf van Thailand.
  Het gaat goed, vele mensen durven geen vis uit zee meer te eten die uit Thailand komt.

 6. sjors zegt op

  Gelukkig zijn er nog prima en heerlijke plekken om te verblijven , en begint de Thai te leren dat er grenzen zijn aan het vervuilen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website