Philip Chidell / Shutterstock.com

Paus Franciscus heeft gisteren tijdens de heilige mis in het Supachalasai stadion zijn zorgen uitgesproken over vrouwen en kinderen, die vaak het slachtoffer zijn van prostitutie en mensenhandel.

Verder vraagt hij aandacht voor de positie van migranten, zonder thuis en familie die vaak worden uitgebuit. Hetzelfde geldt voor vissers en bedelaars die als slaven worden gebruikt.

Franciscus bracht een bezoek aan de koning en premier Prayut in het Government House. Hij vroeg Prayut zich te bekommeren om het lot van migranten. Ook bezocht de paus het St Louis Hospital, dat dit jaar 120 jaar bestaat en hield een toespraak voor de zevenhonderd stafleden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Paus Franciscus uit zijn zorgen over slachtoffers van mensenhandel”

 1. Jacques zegt op

  Er zijn mensen die zeggen dat de prostitutie niet voor komt in Thailand en dat gelovende geeft dus een groot probleem minder. In de prostitutie gaan wordt vrijwillig gedaan volgens velen. Kunnen we rustig verder slapen. Uitbuitingsvormen worden ook door een behoorlijke groep mensen als gewoon gezien en zeker door diegenen die wat empathie vermogen betreft niet vooraan in de rij hebben gestaan. Blijft dus maar een klein probleem over en of dat wordt opgelost, ik heb er zo mijn bedenkingen bij. Neen diegene die anderen een warm hart toe dragen, hebben deze meldingen niet nodig en diegene die daar anders over denken dat is tegen dovenmansoren praten. Andere belangen, zoals we allemaal wel weten, voeren de boventoon in dit wereldje.

  • johny zegt op

   Goed gezegd Jacques, er lopen spijtig genoeg ook heel wat minder lieve mensen rond in de wereld.

 2. Johnny BG zegt op

  Ik ben verbaasd om deze draai in uw normale reacties over het onderwerp prostitutie te lezen. Gaat het cynisme toeslaan?
  Nogmaals, als een 7-11 op de ruit heeft staan dat ze personeel zoeken en er op 40 meter afstand meer dan 80 meisjes/vrouwen bij 3 blowjobbars werken dan zegt dat meer over de mentaliteit en daarom bestaat prostitutie niet.
  Masseren van het lichaam mag volgens Westerse norm maar zodra het het edele gebied betreft is het ineens prostitutie. Wie maakt hier nou een probleem?

  • Jacques zegt op

   Beste Johnny
   Mijn mening over prostitutie is niet veranderd, daarvoor heb ik steekhoudende argumenten nodig en die heb ik tot op heden nog niet mogen ontvangen van de deskundigen op dit gebied. Cynisme is niet juist. ik heb mij wel anders geformuleerd want geen enkel mens is zwart wit. Ik ben niets tegen prostitutie onder voorwaarden en daar is nog steeds mijn grief te vinden. Ik vind wel dat de sekswerkers zichzelf verlagen door dit soort werk te doen. Vele eindigen later met trauma’s, maar ja geld verzoet een hoop, al is het maar tijdelijk. Dat de mentaliteit van een flinke groep vrouwen en in mindere mate mannen in Thailand de massaliteit van de prostitutie verklaart zegt een hoop. Hoe is dit zo gekomen denk ik wel te weten en daar ligt ook een belangrijk gegeven om verandering te kunnen bewerkstelligen. Van mij, uit respect voor dit land en zijn inwoners mag en moet het wel een tandje minder met dit soort gedrag. Er is wat mij betreft nog steeds veel mis in deze branche en zeker in de bovenkamer van velen. Ontkennen heeft geen zin want er zijn bewijzen ten over en daar heeft de paus dus iets over gezegd. Nou ben ik niet gelovig en is het theaterstuk dat zich afspeelde in het stadium van Bangkok ook iets om zorgen over te maken. Ik heb het even aangezien op tv len toen overgeschakeld. Al die mensen die zo idolaat zijn over deze man in klederdracht die een rol speelt van bedenkelijke elan. Nog steeds is er veel mis onder de streng gelovigen in hun doen en laten. Ook dat zal niet veranderen en we moeten er mee leven.
   U schrijft over minder lieve mensen en kennelijk is dit uw kijk op personen die het nodig vinden om anderen te onderdrukken te mishandelen en uit te buiten en ga zo maar door. In mijn vocabulaire heb ik daar andere worden voor, die meer de kern raken van wat er werkelijk zich afspeelt in de bovenkamer van velen.

 3. Sjeng zegt op

  Dit noemen ze nou een contradictie….de Paus die het heeft over misbruik en uitbuiting en dat men daar iets aan moet doen. Nog steeds worden er massa’s kinderen misbruikt door “brengers van het ware geloof ” wereldwijd en dan krijgt dit scherts figuur een podium om zijn nonsens te verkondigen…schandalig. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die achter deze figuren aan rennen en willens en wetens vergeten wat miljoenen kinderen is aangedaan door dit soort elementen, of te wel viespeuken.

  Helaas heb ik het zelf mee moeten maken wat zo’n figuur met je kan doen. Mijn geluk is dat ik me er niét door kapot heb laten maken in tegenstelling tot vele van mijn lotgenoten. En toch heb ik er de laatste jaren veel meer last van.

  Mijn reactie zal wel weer niet geplaatst worden omdat ik niet wens mee te doen aan ook deze vorm van verheerlijking van misbruik. Het is te gek voor woorden dat alleen maar reacties worden geplaatst als je maar met de massa mee heult en vooral geen kritiek hebt.

  Sjeng

 4. Wim zegt op

  De leider van het grootste wereldwijde pedo instituut spreekt. Is niet erg serieus te nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website