Er ontstond paniek onder de passagiers van de Airport Rail Link nadat een trein gisteren een uur lang met gesloten deuren en zonder airco stilstond in de brandende zon. Zeven passagiers vielen flauw door de hitte.

Dit gebeurde tussen de stations Hua Mark en Ramkhamhaeng. De problemen ontstonden om 8.15 uur plaatselijke tijd. Om 9.24 uur konden de 745 reizigers de trein verlaten. Sommige passagiers liepen over de spoorbaan naar het dichtstbijzijnde station, de anderen werden opgepikt door een lege trein. Vanaf 10.15 uur was de dienstregeling weer als normaal.

De storing was te wijten aan het uitvallen van de stroom op het station Ramkhamhaeng. Dat is niet de eerste keer. Er zijn problemen met het backup systeem die al 5 jaar in gebruik is en eigenlijk is afgeschreven. De exploitant van ARL wil voor alle acht stations nieuwe backup systemen kopen, zodat er minder stroomstoringen zijn.

Critici zeggen dat het netwerk van de Airport Rail Link kampt met achterstallig onderhoud en dat zou ook gelden voor de rijtuigen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website