Een “overval” op het eiland Koh Larn

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
30 maart 2016

Met groot machtsvertoon verschenen 250 militairen, politiemensen en ambtenaren van het district Banglamung onverwachts op het eiland Koh Larn.

Op het eiland aangekomen verdeelden de eenheden zich over verschillende locaties om alles grondig en tegelijkertijd te controleren, zoals de Tawaen-,Thian-, Samea-en overige stranden.

Naast het controleren van de chauffeurs van bahtbusjes en motortaxi’s werden ook de papieren van seizoenarbeiders onderzocht en gezocht naar drugsgerelateerde zaken bij de ondernemers op het eiland. Bij de seizoenarbeiders werd evenals bij de chauffeurs DNA monsters afgenomen en persoonlijke gegevens opgenomen.

Het doel van deze actie was om het vertrouwen van de bezoekers van het eiland te versterken. De overheid van de provincie Chonburi wilde, volgens het verhaal, op deze manier aantonen dat zij de veiligheid van toeristen hoog in het vaandel hebben staan.

Waar men werkelijk op zoek naar was, werd vooralsnog niet duidelijk.

Bron: Wochenblitz

2 reacties op “Een “overval” op het eiland Koh Larn”

 1. ruud zegt op

  Ik kan me niet voorstellen, dat toeristen zich erg gerustgesteld voelen door dit soort acties.
  Een invasie past niet echt bij het vakantiegevoel.

  Zou dit ook de toekomst zijn voor de expats?
  Op het immigratiekantoor je wangslijm inleveren, bij het aanvragen van een verblijfsvergunning?

 2. Jacques zegt op

  Zo’n actie gebeurt niet zonder reden. Het is goed dat er gecontroleerd wordt en hoognodig ook in dit land waar corruptie hoogtij viert en de wetten op grote schaal aan de laars worden gelapt. The land of the free in the mind van vele hier aanwezige mensen met alle gevolgen van dien. Vergeet niet dat wetten handhaven alleen kan slagen als er ook daadwerkelijk wordt gecontroleerd.

  Wil je zo’n inspectie grondig toepassen dan is het zaak om grootschalig je aanpak te verrichten. Meerdere eilanden in een keer. Doe je alleen een eiland dan worden de andere eilanden door de betreffenden telefonisch geïnformeerd en zal je, als je daar later gaat kijken naar strafbare zaken, niets meer van dien aard constateren. Dus vanuit tactisch oogpunt goed doordacht aangepakt.

  Er zitten voor- en nadelen aan een militair bewind, maar er gebeurt wel veel meer als vroeger bij het democratisch gekozen bewind. In tijden dat er dreiging is zijn we beter af met dit beleid. Ik voel mij daardoor wel veiliger. Honderd procent zal het nooit worden en er zullen altijd voor – en tegenstanders zijn. So be it.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website