De door overstromingen zwaar getroffen provincie Sa Kaeo blijft afgesneden van de buitenwereld. Bewoners zijn bang dat de watersnood van 2011 wordt overtroffen. Die duurde 3 dagen en was verantwoordelijk voor een economisch verlies van 100 miljoen baht.

Puntsgewijs het belangrijkste overstromingsnieuws:

  • Aranyaprathet: In het district Muang staat 50 cm water op snelweg 359 (Aranyaprathet-Kao Hinson) en een 1 kilometer lang deel van snelweg 33 (Kabin Buri-Sa Kaeo). Het Promhod kanaal is overstroomd waardoor zowel de stad Aranyaprathet als Poipet in Cambodja onder water zijn gelopen. Op sommige plaatsen staat het water 1,5 meter hoog. De autoriteiten zijn bang dat water in de Khlong Luek stroomt, waardoor de situatie op bekende grensmarkt Rong Kluea wordt verergerd. De markt is sinds zondag overstroomd; het water is gezakt naar 10 cm.
  • De overstromingen in Prachin Buri zijn verergerd. Grote hoeveelheden water uit Sa Kaeo stroomden het district Kabin Buri in. Op de markt staat het water 1,3 meter hoog. In de districten Ban Sang en Si Maha Phot staat het water meer dan 1 meter hoog.
  • De State Railway of Thailand heeft de treindienst tussen Aranyaprathet en Wattananakorn gestaakt.
  • Chanthaburi: Een 48-jarige man werd meegesleurd door het water. Zijn lichaam werd later gevonden. In tambon Khlong Yai staat een brug onder water en enkele streken aan de rand van de provincie hebben te maken met overstromingen uit de bossen.
  • Ratchaburi: Het waterpeil in de rivier Phachee is gestegen in het district Suan Phung. Twee bruggen zijn beschadigd en eigendommen langs de rivier zijn onder water gelopen. In tambon Tranaosri moesten dertig huishoudens geholpen worden, die vastzaten. De lagergelegen gebieden van twee andere districten worden bedreigd.
  • Prachuap Khiri Khan: In de stad Hua Hin is water afgevoerd naar zee, zodat de situatie er verbetert. In drie dorpen staat 50 tot 70 cm water. Het dorp Huay Sat Yai is afgesneden van de buitenwereld, de waterval Pa La-u is gesloten. Uit het district Sam Rot Yoi worden eveneens overstromingen gemeld. In de districten Hua Hin en Sam Roi Yot zijn meer dan 1.000 gezinnen getroffen.
  • Pathum Thani: In tambon Ban Krachang (district Muang) zijn 300 huizen onder water gelopen doordat het waterpeil in de Chao Praya is gestegen. Het regent er al drie dagen; bovendien wordt meer water geloosd door de Pasak Cholasid dam. Bij Wat Thai Ko Yai staan wijken al zeven dagen onder water; het heeft er een hoogte bereikt van 50 cm.
  • Nonthaburi: In Thanam zijn wijken onder water gelopen doordat de Chao Praya buiten haar oevers is getreden. Zandzakken zijn aangevoerd om de nooddijk te verhogen van 2,3 naar 2,7 meter.
  • Bangkok: Een wijk bij de Bavorn Mongko pier is gisteren onder water gelopen. Achter het politiebureau Bavorn Mongkol staan huizen onder water. Die worden niet beschermd door vloedwallen. Ook via het riool komt water naar boven; betonnen wegen in de buurt van het bureau zijn gescheurd. De afdeling Drainage and Sewerage van de gemeente is gevraagd meer zandzakken en waterpompen aan te voeren.

(Bron: Bangkok Post, 8 oktober 2013)

Foto: Aranyaprathet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website