Volgende maand komt een eind aan de overstromingen in de Central Plains en het Oosten, zegt minister Plodprasop Suraswadi, voorzitter van de Water and Flood Management Commission (WFM).

In het Oosten moet nog 870 miljoen kubieke meter water worden afgevoerd, maar dat kan pas wegstromen wanneer het waterpeil in de rivieren Prachin Buri en Bang Pakong is gedaald. Dan worden ‘water propelling machines’ ingezet om het water tijdens het lage getijde ‘weg te duwen’.

Zorgen over mogelijke overstromingen in de districten Min Buri en Nong Chok van Bangkok heeft de minister niet. Water uit de rivier Bang Kapong bereikt volgens hem niet de oostelijke velden van Rangsit ten noorden van Bangkok, omdat alle stuwen gesloten zijn.

Volgens regeringswoordvoerder Teerat Rattanasevi zijn de overstromingen in het stroomgebied van Chao Praya aan het afnemen, maar bij hoogwater blijft de situatie ‘wispelturig’.

Wat Bang Tan in Prachin Buri staat nog steeds onder 1,5 meter water, omdat water uit de rivier Prachin Buri zich verspreidt en achter de tempel de rivier Bang Kapong instroomt.

Inmiddels is het dodental van de overstromingen opgelopen tot 61. Sinds 17 september zijn 21 provincies getroffen. Nog steeds staan 4.377 dorpen onder water, 807.695 mensen in 275.765 huishoudens zijn gedupeerd, aldus cijfers van het Disaster Prevention and Mitigation Department.

De komende dagen zijn zware regens te verwachten in Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Surin, Buri Ram, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Kalasin, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Si Sa Ket, Yasothon, Nong Khai en Bung Kan. Ze worden veroorzaakt door de afgezwakte tyfoon Nari, die gisteren boven Vietnam arriveerde.

(Bron: Bangkok Post, 16 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Overstromingen: Nog een maandje lijden”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  “Volgende maand komt een eind aan de overstromingen”. Volgens mij kan je die conclusie ook trekken als je een of andere reizigersgids leest. En dat hoeft zelfs geen recente te zijn.

 2. Ruud Louwerse zegt op

  Ben zelf momenteel niet in Pattaya, Maar kreeg deze foto toegestuurd van de Beachroad. Persoonlijk nooit gezien dat daar zoveel water stond.

  • marc zegt op

   ik heb vernomen dat het verschrikkelijk geregend heeft in pattaya misschien is dit de reden van de foto…

   • Ruud Louwerse zegt op

    JA klopt Marc, dit heb ik ook vernomen. Hele nacht en dag geregend aan een stuk en behoorlijk hard.

  • Ruud Louwerse zegt op

   Ja Ronny 15 jaar niets anders meegemaakt, maar dit on the beachroad was nieuw voor mij. Over 14 dagen hebben we zeker in Pattaya weer droge voeten en zitten op strand in de zon.

 3. Jos van den Berg zegt op

  Overstroming op Beachroad is veroorzaakt doordat ze bij de aanleg van de nieuwe wandelpromenade vergeten zijn een waterdoorlaat rechtstreeks naar zee aan te leggen,dus bij de minste regenbui staat de Beachroad nu onder water. Er liggen nu ook zandzakken voor het strand om stukken strand en strandstoelen niet weg te laten stromen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website