Yom rivier bij Sukhothai

Het stadscentrum van Sukhothai dreigt morgen te overstromen door de enorme wateraanvoer vanuit het Noorden van Thailand. De autoriteiten hebben maatregelen getroffen en proberen dat te voorkomen door het verlagen van het waterpeil van de rivier Yom en het gebruik van vijvers om water op te vangen.

De maatregelen zijn gisteren aangekondigd door RID-hoofd Thongplew, nadat de gouverneur van de provincie bevel had gegeven de situatie 24-uur in de gaten te houden. Er zijn ook problemen gemeld in Kanchanaburi, door het vele regenwater van de tropische storm Bebinca is de situatie daar nijpend.

De provincies Phrae en Sukhothai hebben te maken met water dat van de hoger gelegen gebieden uit het Noorden stroomt en via de rivier Yom moet worden afgevoerd. Ook in Phitsanulok worden voorbereidingen getroffen ter voorkoming van overstromingen.

In Chiang Rai is de Muang Phra Khru kreek overstroomd waardoor een lokale weg onbegaanbaar werd. Een dorpeling is om het leven gekomen omdat hij door de waterstroom werd meegesleurd.

In het Noordoosten het waterpeil in de Mekong op een kritiek hoog niveau.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Overstromingen dreigen voor het stadscentrum van Sukhothai”

  1. Laksi zegt op

    Tja,

    in Chiang Mai, is het gort droog, (het regent af en toe wel, maar veel minder als andere jaren) de stuwmeren staan op het laagste punt, dat ik heb gezien, de ping rivier kan makkelijk nog wel 4 meter stijgen. De grote hoeveelheden water zijn dit jaar voorbij Lampung gevallen en in Chiang Rai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website