De nationale rouwperiode wegens het overlijden van de Supreme Patriarch donderdagavond is door de regering verlengd van 15 naar 30 dagen. Bangkok Post schrijft: ‘The extension marks the depth of sorrow felt by the nation in the wake of His Holiness’ death on Thursday evening.’

Ambtenaren en werknemers van overheidsbedrijven dienen gedurende de rouwperiode zwart te dragen. De politie heeft uitgaansgelegenheden gevraagd feestelijkheden achterwege te laten. Oppositiepartij Democraten heeft een geplande rally geannuleerd en de anti-regerings demonstranten in Uruphong (Bangkok) richten hun aandacht nu op het overlijden.

Duizenden Thai waren er gisteren getuige van hoe het lichaam van Zijne Heiligheid van het Chulalongkorn ziekenhuis naar Wat Bowon Niwet werd gebracht (foto onder). Bij aankomst hielden vijftig monniken van de tempel 5 minuten stilte. De kroonprins, zijn echtgenote en prinses Maha Chakri Sirindhorn arriveerden om 5 uur voor de rituele wassing (foto boven).

Het lichaam van Somdet Phra Nyanasamvara Suvaddhana Mahathera blijft 100 dagen in de tempel tot de crematie plaatsvindt. Dagelijks kunnen rouwenden bij een portret de laatste eer bewijzen. De eerste zeven dagen wordt een ceremonie gehouden, waarbij de kroonprins aanwezig is, gevolgd door ceremonies op de 50ste en 100ste dag.

(Bron: Bangkok Post, 26 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website