Minister Nataphol van onderwijs heeft bevestigd dat alle overheidsscholen op 1 juli open gaan. Echter, op een aantal scholen zullen leerlingen nog niet de lessen kunnen volgen. Een aantal scholen zullen lessen online of via een soort TV programma gaan aanbieden.

De scholen die wel open gaan, zijn aan wel aan voorwaarden gebonden. De leerlingen moeten een mondkapje dragen, ze moeten hun handen regelmatig wassen en de leerlingen moeten op veilige afstand van elkaar zitten.

De scholen moeten een controlepunt inrichten waar de temperatuur van de leerlingen wordt gemeten, het aantal leerlingen per lokaal zal beperkt worden en enkele buitenactiviteiten zijn verboden.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Overheidsscholen in Thailand op 1 juli weer open”

 1. Ergens in thailand zegt op

  Oke goeie dingen .
  Mondkapje, tempratuur, handen wassen.
  Maar 1,5 meter hoe.
  Mijn dochter zit in een klas van 42 leerlingen.
  Dat gaat nu 2 klassen worden met 1 juffrouw.
  En ze hebben18 lokalen maar ze hebben er 36 nodig om het op te splitsen.
  Ben benieuwd misschien hou ik ze maar een jr van school.

  Pekasu

  • Lieke zegt op

   Als een kind een jaar weg wordt gehouden van school doe je haar zeer tekort. Minimaal veroorzaak je een leerachterstand in vergelijk met haar klas- en leeftijdsgenootjes. Of je jouw dochter er een plezier mee doet, valt ook ernstig te betwijfelen. Kinderen gedijen het best met generatiegenoten. Bedenk ook dat in Thailand zeer minimaal besmettingen zijn (geweest). Als landen met veel meer schade kinderen weer naar school laten gaan, welk excuus heb je dan om dit in Thailand niet te doen?

 2. Christiaan zegt op

  Inderdaad Pekasu,

  Dat geeft zeker problemen. Wij hebben 2 kinderen op 2 scholen zitten. Gaan ze net als in Nederland op sommige scholen halve dagen les geven voor in de ochtend 50% en de ander groep van 50% in de middag.
  Ze lang thuis houden valt ook niet mee. De jongste van ons verlangt naar school, nu ze al 2 maanden thuis zit.
  Wat is wijsheid? Ik weet uit ervaring, dat de leiding van de staatsscholen niet erg bereid zijn om met de ouders te kiezen voor een goede oplossing..

 3. Cor zegt op

  Niemand heeft de wijsheid in pacht, het lijkt mij een moeilijke keuze. Maar ik hoop dat deze ziekte ook in Thailand aan de kinderen voorbijgaat.

 4. Rob zegt op

  Nu komt alleen de vraag nog. Kunnen ze wel naar school als de ouders geen werk hebben en dus ook geen geld. En dus ook geen schoolgeld.
  Het zou me niet verbazen als er veel kinderen niet naar school Kunnen!
  Het blijft triest.
  Ik ben nu opnieuw een gezin aan het sponseren om ze niet aan hun lot over te laten..
  Al help je maar 1 persoon. Dan ziet de wereld er beter uit!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website