Een oud-inwoner van Goor, die in verband wordt gebracht met een groot aantal oplichtingspraktijken, wil terug naar Nederland,  zo schrijft RTV Oost op haar website.

In een gesprek met de redactie van RTV Oost laat hij vanuit Thailand weten dat hij graag in gesprek wil met de politie.

De man vertrok bijna twaalf jaar geleden naar Thailand omdat hij in Nederland diverse personen zou hebben opgelicht. Hij erkent dat hij in het verleden fouten heeft gemaakt. Een tijd geleden stond hij nog op een internationale opsporingslijst, maar volgens hem nu niet meer.

Man heeft weer paspoort

De voormalige inwoner van Goor heeft -naar eigen zeggen- inmiddels weer een paspoort. De man stelt tegenover RTV Oost dat hij ook graag weer contact wil met z’n familie in Goor. Die familie heeft eerder aangegeven daar geen prijs op te stellen.

De man zegt samen met een advocaat met justitie te onderhandelen over de voorwaarden voor een terugkeer naar Nederland. De man wordt ook in verbrand gebracht met de verkrachting van een 11-jarig meisje in Friesland dat daarna zwanger raakte. Dat zou in 2001 gebeurd zijn. De nu 40-jarige man zegt dat hij wil boeten voor de misdaden die hij heeft gepleegd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Oplichter wil terug van Thailand naar Nederland”

 1. Franky R. zegt op

  Ik wil mijn reactie netjes houden, maar het stoort mij mate loos dat deze man -mogelijk betrokken bij misbruik van een 11-jarig meisje- kan gaan zitten ‘onderhandelen’ over zijn terugkeer naar Nederland?

  Na 12 jaar uitgefeest en nu weer terug op kosten van de Nederlandse belastingbetaler? Hm, van mij mag hij terugkomen naar Nederland en wel via het Bang Kwang Central Prison in Thailand!

  • Kees zegt op

   Citaat: “Ik wil mijn reactie netjes houden, maar het stoort mij mateloos dat deze man -mogelijk betrokken bij misbruik van een 11-jarig meisje- kan gaan zitten ‘onderhandelen’ over zijn terugkeer naar Nederland?”

   Toch niet zo gek: hij meldt zich vrijwillig, dus ik kan me voorstellen dat hij dan bijvoorbeeld de periode voorafgaand aan de rechtszaak thuis wil afwachten ipv in een kale politiecel.
   Vergeet daarbij niet dat dagen in de politiecel van de uiteindelijke gevangenisstraf afgetrokken worden, dus die ‘vermindering’ bouwt hij niet op voorafgaand aan de rechtszaak.

   Bedenk ook dat het niet justitie is die de straf bepaalt, maar de rechter. In theorie zou hij kunnen onderhandelen over de straf die jusitie gaat eisen, maar de rechter kan altijd een zwaardere straf opleggen dan justitie eist.

   Verjaard is de zaak allerminst, met googlen snel gevonden: De verjaringstermijn begint pas te lopen op het moment dat het slachtoffer achttien jaar is geworden. De termijn is vanaf dat moment weer twaalf jaar voor aanranding en vijftien jaar voor verkrachting.

   • Franky R. zegt op

    Rest alleen nog de vraag, waarom deze man na 12 jaar zich ‘vrijwillig’ meldt. Kennelijk weet hij de Thai maffia achter zich aan?
    En als hij wil boeten voor zijn daden, dan passen er naar mijn bescheiden mening er geen voorwaarden.

    Kennelijk heeft meneer ook op Thais grondgebied het een en ander geflikt. In dat geval hoort meneer gewoon thuis in een Thaise gevangenis.

 2. folkert zegt op

  Als hij betrokken zou zijn bij deze verkrachting met het gevolg een zwangerschap voor het toen 11 jarige meisje mag die nog een flinke straf krijgen,
  Dan ook nog voorwaarden durft stellen voor zijn terugkeer naar Nederland hoe ziek kan je zijn.

 3. teun zegt op

  Het lijkt mij het beste als Nederlandse overheid alsnog aan Thailand verzoekt de man aan te houden en hem “op thaise wijze” op te sluiten, zodat het OM de zaak rustig kan voorbereiden.
  Dit zal wel niet kunnen, tenzij de man zich in Thailand ook heeft misdragen. De kans daarop is natuurlijk wel aanwezig.

  En als e.e.a. verjaard zou zijn (?!?) dan kan hij toch gewoon terug naar Nederland? Hoe komt hij trouwens aan een nieuw paspoort?

 4. Henk zegt op

  Als hij 12 jaar geleden een meisje heeft verkracht en vervolgens naar Thailand is gevlucht dan rijzen er bij mij een paar vragen .
  Heeft nooit iemand geweten dat hij naar Thailand is gevlucht en zo ja waarom is er nooit naar hem gezocht ??
  Waarvan heeft hij in Thailand 12 jaar geleefd of wie heeft hem onderhouden ??
  Hoe komt hij aan een paspoort als hij gezocht word ??
  Al met al een aparte zaak en nu gaat deze man terug op vakantie in Nederland in het Hilton-gevangenis ?

  • BA zegt op

   Gokje:

   Illegaal in Thailand.

   Hij is namelijk te jong om legaal (dwz met een retirement visa) in Thailand te verblijven. Dmv een marriage visa zou het mogelijk zijn, maar dan moet je naar Nederland om de benodigde documenten te verzamelen. Student visa misschien?

   Lijkt mij logischer dat hij hier illegaal is. Zodoende weten de Nederlandse en Thaise regering niet waar hij uithangt, weten ze ook niet waar ze zoeken moeten en wie ze om uitlevering moeten vragen.

   Hij moet zichzelf hier ook in leven houden, waarschijnlijk dmv wat illegale activiteiten.

   Lijkt mij dus logischer dat hij hier met de verkeerde lieden in zee geraakt is, en dan is de politie hier niet zo behulpzaam. Misschien dat uitlevering naar Nederland hem daarom veiliger lijkt.

   • Jan zegt op

    Volgens mij heb je het 100 procent bij het rechte eind. Hij heeft al eens eerder geprobeerd om naar Nederland terug te komen. Toen ontkende hij nog alle beschuldigingen.

 5. Pascal Chiangmai zegt op

  Met afschuiw heb ik dit bericht gelezen,dat je na zoveel jaren je spijt betoond kan ik niet begrijpen,dat je een Bank tilt daar kan ik respect voor opbrengen,maar van Kinderen moet je
  afblijven,deze man is een gevaar voor de maatschappij en voor zich zelf,en dient te worden opgesloten en niet meer in de maatschappij trug tekomen,mij blijft wel vragen over hoe kan de Nederlandse Ambasade in Bangkok of een ander land hem in paspoort afgeven,als ik een bekeuring heb open staan krijg ik geen paspoort als ik niet eerst betaal
  dus ik heb het vermoeden dat hij niet op de lijst staat voor gezochten personen,en de Nederlandse Ambasades geen melding hebben verkregen van uit den-haag,mijn vraag is deze informatie op waarheid gekontroleerd? en is deze zaak niet verjaard?
  groetjes,Pascal

 6. Hans-ajax zegt op

  Ik ben van mening zeker mede in aanmerking genomen die verkrachtingszaak in Friesland destijds van een elf jarig kind, nooit meer los laten lopen zo iemand maar opbergen in een Thaise gevangenis tot de dood erop volgt, wat een eikel zeg. Wel plaatsen he.
  Vriendelijke groet, Hans-ajax.

 7. Koos Abbink zegt op

  Als deze man inderdaad illegaal in Thailand heeft verbleven,roept dat ook al problemen op
  overstay,eventueel af te kopen,doch weet het bedrag niet,lijkt mij ook dat hij een verlopen paspoort bij zich draagt,al met al problemen genoeg voor dit figuur,mischien dat men hem
  in Thailand voorlopig kan opsluiten,en mocht hij toch naar Nederland komen,geen uitkering,
  En Thailand komt hij de eerste 5 jaar ook niet meer in als ik me goed heb laten inlichten
  schijnt de vaste regel te zijn voor illegaal verblijf,dus prettige wedstrijd,hoop dat hij dakloos
  in Nederland word,ik bid voor een strenge winter.

 8. ruud NK zegt op

  Waarom denk ik nu dat wij deze man kennen van een zielig artikel van ruim 1 jaar geleden??

  • colorwings zegt op

   Ruud,
   Heb je nog een link naar dat artikel? Ik ben benieuwd (als hij het inderdaad is) hoe iemand probeert zulke zieke daden recht te praten.

   • ruud NK zegt op

    Colorwings, het verbaast mij al dat mijn reactie is geplaatst. Neen ik kan je geen link geven. Toenertijd heb ik rechtstreeks mijn mening over dat artikel gegeven naar Khun Peter.

 9. Marcel zegt op

  Als deze man in Thailand al 12 jaar heeft gewoond dan moet hij toch regelmatig een visa-run hebben gemaakt. Daar had hij dan een paspoort voor nodig. Nadat dit verlopen is kon die visa-run ook niet meer en dus vanaf die tijd illegaal in Thailand.
  Alleen daar kan Thailand hem (ongeacht of er een uileveringsverzoek komt van Nederland) voor aanhouden en vastzetten in Bangkok-Hilton. Nadat de overstay is betaald (plus nog een bedrag in het handje van de agenten) wordt hij op het eerste vliegtuig naar Nederland gezet. Ik vermoed zelfs dat hij blij zal zijn om dan (na Bangkok-Hilton) in het vliegtuig te zitten. Rechtstreekse vlucht waarbij hij het ticket ook zelf moet betalen. En Thailand laat dan weten dat hij eraan komt en dus kan hij in Nederland uit het vliegtuig geplukt worden.

  Bij mijn weten is dat wat de Thaise overheid doet.

  En wat moet er dan in Nederland gebeuren? Gewoon gelijk opsluiten en de sleutel weggooien.

 10. Hans -ajax zegt op

  Nogmaals wel of geen paspoort, dat individu is destijds naar Thailand gevlucht, nu jaren later wil hij terug naar Nederland, die ruimte zou ik hem persoonlijk niet gunnen c.q. willen geven. Misschien is het delict m.b.t. die verkrachting van dat kind destijds in Friesland wel verjaard. Laat hem in Thailand blijven, desnoods in de illigalteit, maar laat hem wat mij betreft bloeden hier in een Thaise cel, en niet in een hotel met alle voorzieningen van de bijlmerbajes in Nederland,
  Vriendelijke groet, Hans-ajax .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website