Obec heeft in het hele land opgedragen onderzoek te doen naar de lunches op scholen. Aanleiding is de ontdekking dat op vier scholen in Nakhon Ratchasima de kinderen erg povere lunches kregen. Dat is gebleken uit een onderzoek van de NACC. 

Volgens de NACC is slechts een deel van het budget dat de school ontving voor de lunches, daaraan besteed. De scholen konden niet uitleggen wat er met de rest van het geld was gebeurd of zeiden dat het aan andere activiteiten was uitgegeven. In een aantal gevallen was het aantal leerlingen dat geregistreerd was voor de lunches, groter dan het aantal aan de school ingeschreven leerlingen.

Het schoollunchprogramma bestaat sinds 1999. Kleuter en lagere scholen ontvangen 20 baht per leerling per dag. Scholen mogen cateraars inhuren om de lunches te bereiden of te leveren.

Een directeur van een school in Nakhon Si Thammarat is overgeplaatst nadat leerlingen rijst en soep met restjes groente en watermeloen kregen.

Obec secretaris-generaal Suthep noemt het stelen van lunchgeld onacceptabel.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Obec wil landelijk onderzoek naar povere lunches op Thaise scholen”

 1. janbeute zegt op

  Het antwoord is simpel op deze posting.
  De nieuwe Toyota Fortuner van de hoofdleraar moet toch ergens van betaald worden.
  Bij de lagere school bij mij in het dorp stonden er verleden jaar zelfs twee nieuwe met rode nummerplaten en al op het schoolplein een Fortuner en een Mitsu Pajero sport.

  Jan Beute.

 2. Andre zegt op

  Onze kleinkinderen nemen hun eigen eten mee, dan hebben ze inderdaad normaal eten wat je mag verstaan onder normaal eten van Thaien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website