Wij zijn zondag op Ko Samet aangekomen, en er is hier op Kay Saew Beach geen spoor van olie te bekennen, schrijft Harry de Willigen, een kennis van mij uit Vlaardingen, via Facebook:

De zee is blauwgroen en de lucht is helder. Tijdens de boottocht zagen wij wel wat activiteiten van de Marine, er lagen drie enorme vrachtpontons en een aantal marinevaartuigen vormden een grote ring met waarschijnlijk zo’n ‘oliegordijn’ ertussen. En er waren bij aankomst heel veel mariniers, in sportieve kleding, waarvoor het karwei er mogelijk op zat. Het is wel heerlijk rustig (alleen leuk voor ons) want de toeristen laten het massaal afweten. (Wordt vervolgd)

– Het Marine Department staat paraat om door te gaan met het inventariseren van de schade en het bepalen van herstelwerkzaamheden op het strand Ao Phrao van het eiland Koh Samet, nu de schoonmaakoperatie zo goed als afgerond is.

Of de afdeling vervuiler PTTGS en moederbedrijf PTT aansprakelijk gaat stellen, hangt af van een onderzoek onder leiding van het ministerie van Energie, zegt afdelingshoofd Sorasak Saensombat. ‘Wanneer blijkt dat het een ongelukje was, nemen we geen juridische stappen, omdat ze toegestemd hebben in hun verantwoordelijkheid. Wanneer er sprake is geweest van onachtzaamheid, doen we het wel.’ Volgens Sorasak heeft PTTGC bij de lekkage het noodactieplan gevolgd [welk plan, van wie?]

Op de website van het Marine Department worden elf vragen over het incident beantwoord. Er wordt informatie gegeven over het oliepijpleidingstelsel en de veiligheid daarvan, de chemicaliën die bij de bestrijding van het lek zijn gebruikt en voedselveiligheid.

Het Pollution Control Department (PCD) heeft bekend gemaakt het bedrijf niet te zullen aanklagen omdat het aangeboden heeft de schade te vergoeden. Een subcommissie van de PCD controleert de herstelwerkzaamheden en stelt de schade aan ecologie en bedrijven vast. Een kostenplaatje is over drie maanden beschikbaar. Volgens het afdelingshoofd kan het een jaar duren voordat de lange-termijn schade kan worden vastgesteld.

Een vertegenwoordiger van moederbedrijf PTT zegt dat de werknemers nooit zijn getraind hoe te handelen in een worst case scenario. Bij de laatste oefening in mei was de zee glad. Zaterdag toen het lek ontstond, was het slecht weer en waren er hoge golven.

– Het voorstel van premier Yingluck om een politiek breed verzoeningsforum te vormen is nu al onderwerp van gekissebis. Voormalig minister-president Anand Panyarachun, genoemd als deelnemer, weigert bij voorbaat aan Yingluck’s ronde tafel plaats te nemen. Hij wil niet als ‘politieke pion’ gebruikt worden. Oppositiepartij Democraten wil alleen meedoen als de regering alle amnestie- en verzoeningsvoorstellen terugtrekt.

‘Als we allemaal met onze eigen voorwaarden komen, zal het moeilijk worden de gesprekken te beginnen’, zegt premier Yingluck, die de Democraten ervan beschuldigt de zaak te traineren. ‘De regering is bereid naar de meningen van alle partijen te luisteren, zelfs wanneer de kansen op succes om een gezamenlijke overeenkomst te bereiken misschien slechts 1 procent zijn.’

Die bereidheid bleek niet in het verleden, merkt parlementslid Nipit Intarasombat (Democraten) fijntjes op. Vorig jaar adviseerde het King Prajadhipok’s Institute in een studie dat politieke amnestie het sluitstuk van het verzoeningsproces dient te zijn, maar de regering koos ervoor daarmee te beginnen. Ook een studie van de Truth for Reconciliation Commission ligt ergens te verstoffen in een lade.

De regering verwacht niet dat het voorgestelde forum succes heeft, denkt Nipit, ze gebruikt het als truc om de critici van de amnestievoorstellen in diskrediet te brengen en ze af te schilderen als tegenstanders van verzoening.

Anand maakte gisteren zijn weigering bekend nadat vice-minister-president Phonthep Thepkanchana en minister Varathep Rattanakorn (PM’s Office) begonnen waren oudere politici te bezoeken en hen te vragen zich achter het initiatief van Yingluck te scharen.

De naam Anand en ook die ook die van Prem Tinsulanonda, voorzitter van de Privy Council, zijn genoemd door Ukrit Mongkolnavin, voorzitter van het Independent Committee for the Promotion of the Rule of Law. Ukrit lanceerde het idee een ‘council of senior advisers’ te vormen, die het forum van advies dient. Nipit verweet gisteren de regering en Ukrit  een ‘gebrek aan etiquette’ door namen te noemen alvorens de personen benaderd zijn.

– Zoals al aangestipt in het bericht ‘Bangkok in de knoop door wegafsluitingen’ is te elfder ure een tweede amnestievoorstel aan de agenda van het parlement voor 7 en 8 augustus toegevoegd. Niet alleen het voorstel van Pheu Thai-parlementslid Worachai Hema wordt behandeld, maar ook het voorstel van Chalerm Yubamrung, bij de kabinetswisseling ‘gedegradeerd’ van vice-minister-president tot minister van Werkgelegenheid.

Het voorstel van Chalerm biedt een blanco amnestie aan alle mensen die sinds de militaire coup in 2006 verwikkeld zijn geraakt in politieke conflicten. De oppositie beweert dat zelfs oud-premier Thaksin, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar wegens machtsmisbruik, ervan zou kunnen profiteren. Het vonnis van de Hoge Raad waarbij 46 miljard baht van Thaksin’s vermogen in beslag werd genomen, zou ongedaan gemaakt kunnen worden.

Regeringswhip Amnuay Khlanpha zegt echter dat morgen alleen het voorstel Worachai wordt behandeld en dat andere voorstellen niet ter sprake komen. Het parlement wijdt er één dag aan en vormt daarna een commissie met 35 leden om het voorstel nader onder de loep te nemen.

Minister Surapong Tovichatchaikul (Buitenlandse Zaken) zegt dat het voorstel zowel geel- als roodhemden begunstigt. ‘Het voorstel helpt niet Thaksin.’

– Diplomaten van de VN en zo’n veertig landen hebben gisteren een briefing van 10 minuten gehad over de politieke situatie. Ze kregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken een CVD met een toespraak van premier Yingluck.

Staatssecretaris Jullapong Nonsrichai legde hen uit dat de instelling van de Internal Security Act in drie districten van Bangkok tot doel heeft geweld tijdens de politieke bijeenkomsten te voorkomen. ‘Ik heb hen verzekerd dat de autoriteiten de uiterst tolerantie zullen betrachten en zich zullen houden aan internationale maatregelen bij de omgang met de situatie.’

De People’s Democratic Force to Overthrow Thaksinism, organisator van de protesten, heeft enkele ambassades een brief overhandigd waarin ze de politieke situatie uitlegt. Minister Surapong Tovichakchaikul (Buitenlandse Zaken) vermoedt dat die informatie misleidend kan zijn. ‘Ze zouden buitenlandse landen er niet bij moeten betrekken.’

– De Food and Drug Administration (FDA) is begonnen alle teruggetrokken Dumex zuivelproducten te onderzoeken op een bacterie die botulisme kan veroorzaken. Ook producten die niet verdacht worden, gaan onder de microscoop.

Dumex is de importeur van de zuivelproducten van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Fonterra, dat in opspraak is gekomen vanwege de vondst van de bacterie. Het bedrijf heeft uit voorzorg alle producten waarbij weimelk is gebruikt, teruggehaald.

In Thailand gaat het om Dupro Step 2, Hi-Q Step 1 en 2, en Hi-Q Super Gold Step 1 en 2, die tussen april en juli dit jaar zijn geproduceerd. Circa 1.000 ton is daarvan verkocht en 21 procent is nog op de markt, aldus de FDA. Big C Supermarkt heeft haar filialen al de opdracht gegeven de desbetreffende vijf producten die in de verdachte periode zijn geproduceerd, van de schappen te verwijderen.

– Legerbevelhebber Prayuth Chan-ocha heeft uitgehaald naar degenen die de geruchten over een militaire coup verspreiden. ‘Die geruchten kunnen het land schade berokkenen’, zegt hij. ‘Buitenlandse landen kunnen het vertrouwen in Thailand verliezen en de bevolking raakt in paniek.’

De coupgeruchten worden nog eens ondersteund doordat vanochtend legertanks naar station Phahon Yothin reden. Majoor-generaal Wara Boonyasit, commandant van de 1st Division King’s Guard, legt echter uit dat die terugkeren naar een legerbasis in Lop Buri.

De Technological Crime Suppression Division heeft intussen niet stil gezeten. Vier personen die ervan verdacht worden berichten over een mogelijke coup op het internet te hebben gezet, moeten voor verhoor op het matje komen. Ze hebben de bevolking ook opgeroepen eten te hamsteren en contant geld bij de hand te houden. Een van de vier is de bekende PBS-producent Sermsuk Kasitipradit, die eerder berichtte over bedorven rijst in winkelcentra, een bericht dat hij later ijlings introk onder druk van juridische procedures.

– Oppositiepartij Democraten organiseert vandaag een rally om het protest van de andere groepen kracht bij te zetten. Die verzamelen zich sinds zondag al bij het standbeeld van koning Rama VI bij Lumpini park.Volgens de politie trok de demonstratie zondag 2.000 personen, ver beneden de target die de organisatoren zich hadden gesteld.

De rally van de Democraten wordt gehouden op een sportveld onder de Urupong expressway op Phetchaburi Road in het district Ratchathewi. De rally gaat door tot morgen, waarna de deelnemers naar het parlementsgebouw trekken om te demonstreren tegen het amnestievoorstel dat er wordt besproken. ‘Wanneer iemand ook maar licht gewond raakt’, zegt vice-partijleider Suthep Thaugsuban, ‘verplaatsen we ons slagveld van binnen het parlement naar buiten.’

Democratische  parlementsleden hebben in eigen regio hun achterban opgeroepen naar Bangkok te komen. Uit de provincie Phatthalung komen alleen al drieduizend mensen, zegt het parlementslid voor die provincie. Uit elk district in Bangkok zouden 400 tot 500 mensen kunnen komen, schat hij. Ze staan klaar en wachten op een seintje van Suthep.

Doel van al dit wapengekletter is te voorkomen dat het amnestievoorstel van Worachai Hema wordt behandeld c.q. goedgekeurd. Het voorstel voorziet in amnestie aan iedereen die sinds september 2006 (militaire coup) is beschuldigd van of gevangen gezet wegens politieke vergrijpen.

– De bekende imam Yacob Raimanee van de Pattani Central Mosque is gisteren door twee mannen op een motorfiets doodgeschoten toen hij en andere gezinsleden met zijn auto op de Yarang Road in tambon Chabang Tiko (Pattani) reden. Yacob vertegenwoordigde de regering bij de uitleg van het zuidelijk geweld aan internationale organisaties, waaronder de Organisation of Islamic Cooperation.

Vijf soldaten zijn tijdens een patrouille in Ban Lamda (Yala) bij een bomaanslag gewond geraakt. Bij een T-kruising ontplofte een bom. De patrouilleleider verloor zijn rechterbeen.

In Mayo (Pattani) raakten vijf personen licht gewond toen een bom voor een restaurant ontplofte. Getuigen hebben gezien hoe personen gekleed in moslimvrouwenkleding op motorfietsen arriveerden en bommen naar het restaurant gooiden. Onder de gewonden zijn twee schoolhoofden en een onderwijzer.

Voor de voortgang van de vredesgesprekken tussen Thailand en verzetsgroep BRN heeft het doorgaande geweld geen gevolgen. Op 18 augustus neemt de regering contact op met mediator Maleisië om de volgende vergaderdatum vast te stellen.

Volgens de BRN is ze niet verantwoordelijk voor de aanslagen die tijdens het voor de Ramadan afgesproken staakt-het-vuren zijn gepleegd.

– Jetset ex-monnik Wirapol Sukphol heeft aangeboden zichzelf aan te geven mits hij wordt vrijgelaten op borgtocht. Volgens de advocaat van Wirapol is hij in Laos. Eerder verbleef hij in de VS totdat zijn paspoort werd ingetrokken. Tegen de monnik is een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens de verkrachting van een 14-jarig meisje. Inmiddels volwassen heeft ze een jongen van 11 jaar van hem. Wirapol wordt daarnaast beschuldigd van een waslijst aan vergrijpen waaronder drugshandel, het witwassen van geld en misleiding.

– Boeren die nauwelijks nog het hoofd boven water kunnen houden vanwege hun schulden, hebben gisteren gedemonstreerd voor het ministerie van Financiën. Het verkeer op de Rama VI weg en Phahon Yothin weg kwam daardoor vast te zitten. De boeren vragen om steun bij het verlichten van hun schuldenlast.

– 731 van de 800 interprovinciale bussen van de Transport Co zijn uitgerust met een GPS. Ze worden vanuit een nieuw centrum van het Land Transport Department gevolgd. Zo’n 150 stafleden zijn getraind de bussen daar in de gaten te houden. Het bericht vermeldt niet wat voor maatregelen ze kunnen nemen.

Economisch nieuws

– De tijd begint te dringen voor de driehonderd schepen die onder Thaise vlag varen. Wanneer Thailand niet voor voor 20 augustus de Maritime Labour Convention van 2006 ratificeert, dan lopen ze kans in buitenlandse havens aan de ketting te worden gelegd of vracht mis te lopen.

De conventie geldt voor schepen van 500 bruto ton en meer. Ze bevat een waslijst aan eisen op het gebied van de arbeids- en leefomstandigheden van de opvarenden. De conventie is opgesteld door de International Labour Organization.

Bhumindr Harinsuit, voorzitter van de Thai Shipowners’ Association, zegt dat Thailand als tijdelijke oplossing aan schepen certificaten kan verlenen. ‘Wanneer het Marine Department niet veertien certificaten voor de deadline kan uitgeven, lopen minstens driehonderd schepen het risico in buitenlandse havens te worden vastgehouden’, zegt hij.

Een oplossing zou zijn dat de Thaise schepen van vlag wisselen. Bhumindr wijst er wel op dat Thailand in dat geval inkomsten mis loopt.

– Het wil nog niet erg lukken met de rijstveilingen van de regering. Van de 550.000 ton rijst die vorige week is geveild, is slechts 210.000 ton verkocht. De rijsthandel dringt er bij de regering op aan de veilingvoorwaarden te wijzigen en de kwaliteit te garanderen, zodat de biedingen actiever worden en de rijst meer opbrengt. Deze week wordt 200.000 ton witte rijst, gebroken rijst en jasmijnrijst geveild.

Alhoewel de opbrengst van de laatste veiling niet bekend is gemaakt, zou die een verlies van 11.500 tot 12.000 baht per ton hebben opgeleverd, ervan uitgaande dat de staat 24.000 baht aan een ton gehypothekeerde rijst heeft besteed (garantieprijs, opslagkosten enzovoort).

Een probleem is dat de exporteurs niet weten wat voor type rijst in overheidsmagazijnen ligt, wat de kwaliteit is en hoe lang de rijst al bewaard wordt. Geïnteresseerde bieders kunnen de rijst controleren, maar het is niet eenvoudig om een berg van bijvoorbeeld 10.000 ton te inspecteren, zegt Chookiat Ophaswongse, honorair president van de Thai Rice Exporters Association. [Eerder schreef de krant dat inspecties niet mogelijk waren.]

De vice-president van de TREA vindt dat de regering de verkoopprijzen van haar rijstvoorraad dichter bij de marktprijzen moet brengen.

– De infrastructurele megaprojecten van 2 biljoen baht die de regering wil uitvoeren, hebben op de korte termijn weinig effect op de economie. Pas wanneer ze klaar zijn, wordt het effect merkbaar. Het enige korte-termijn effect is werkgelegenheid, maar die vormt maar een kleine economische stimulans. Dit zegt Stephen Hinch, adviseur internationale klanten van de MBMG groep.

In het algemeen wordt het effect van stimuli op het gebied van infrastructuur pas merkbaar na 12 tot 15 jaar. China is daarvan een voorbeeld. Die scoorde na 15 jaar groeicijfers van twee getallen. In Australië was geen effect merkbaar. Infrastructurele ontwikkelingsprojecten hebben volgens Hinch de potentie om op de lange termijn economische groei te bevorderen mits de infrastructuur zorgt voor betere verbindingen.

Aanzienlijk optimistischer is de Thaise regering. Die verwacht dat het bruto binnenlands product als gevolg van de investeringen, die over 7 jaar worden uitgestreken, binnen 3 tot 4 jaar met 0,8 tot 1 procent stijgt.

Thanomsak Saharatchai, vice-president van KT Zmico Securities, waarschuwt de regering voor korte termijn risico’s. Wanneer de jaarlijkse groei van het bbp onder de 5 procent zakt, bestaat het risico dat de staatsschuld boven de 50 procent van het bbp uitkomt. Internationale ratingbureaus zouden Thailand’s kredietwaardigheid kunnen verlagen, wanneer de staatsschuld torenhoog stijgt. Thans bedraagt de staatsschuld 44,2 procent van het bbp. Het ministerie van Financiën hanteert als maximumgrens 60 procent.

– De Small and Medium Enterprise Development Bank of Thailand (SME Bank) gaat 6 tot 7 miljard baht aan leningen herstructureren, voordat ze problematisch worden. Dit bedrag kan spoedig als non-performing loans worden geclassificeerd wanneer geen speciale hulp wordt geboden.

Het gaat om leningen, die verlengd zijn als onderdeel van het regeringsprogramma om goedkope leningen tegen een rente van 3 tot 5 procent te verstrekken. De bank gaat de krediettermijn verlengen en de betalingen herindelen. Voor debiteuren die aan hun verplichtingen voldoen, maar liquide middelen tekort komen, heeft de bank een speciaal team gevormd dat hulp biedt en aanvullend krediet aanbiedt om hun liquiditeit op peil te brengen. De aanvullende leningen worden verstrekt tegen een rente van 7,25 procent.

De SME Bank kampt met een hoog percentage aan NPL’s: 30 procent van het uitstaand krediet oftewel 31 miljard baht.

– Het mooie plannetje van Airports of Thailand (AoT) om op luchthaven Suvarnabhumi een derde runway aan te leggen zonder een milieu-effectrapportage te doen, gaat mooi niet door. De luchthaven heeft dat te horen gekregen van het Office of Natural Resources and Environmental Policy and Planning (Onep).

AoT had bedacht dat een MER niet nodig was bij de aanleg van een noodbaan van 3.000 meter, die niet fulltime gebruikt wordt, maar alleen wanneer een van de twee bestaande banen uitvallen. Zo’n baan zou vallen onder de MER die bij de aanleg van Suvarnabhumi was gedaan. Zonder MER zou de baan snel kunnen worden aangelegd.

Maar Onep zegt dat ook voor een noodbaan een MER vereist is. En wanneer de baan later wordt verlengd naar 4.000 meter, dient ook nog eens een gezondheidseffect rapportage te worden gedaan.

Mocht Onep niet te vermurwen zijn, dan opteert AoT voor de aanleg van een baan van 4.000 meter en gelijktijdig beide rapportages te doen om tijd te winnen. De luchthaven streeft ernaar de derde baan binnen twee jaar in gebruik te kunnen nemen.

– Het ministerie van Financiën is van plan 80 miljard baht uit te trekken voor de aanleg van een zonne-energie centrale in elk dorp in Thailand. Thailand telt 74.963 dorpen. Sinds 2007, toen de regering een programma lanceerde om zonne-energie te stimuleren, zijn 194 centrales gebouwd met een capaciteit van 553 MW. Nog eens 214 projecten met een capaciteit van 1.400 MW zijn in aanbouw. In 2020 zou een kwart van Thailand’s energiebehoefte uit duurzame energie moeten komen.

Het ministerie financiert verder zonnepanelen voor droogschuren die in de landbouw en visserij worden gebruikt, tot een maximum van 50 procent van de totale kosten. Er zijn plannen voor 166 van die droogschuren tegen 2016.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Nieuws uit Thailand – 6 augustus 2013”

 1. Rob V. zegt op

  Die elf vragen & antwoorden zijn zeker in het Thais, ik kan ze niet vinden op de Engelse site van het Thaise Marine Department ( ).

  Wel vond ik een pagina over het ASEAN-OSPAR project (Project on Oil Spill Preparedness and Response in the ASEAN Seas Area) met daarin ook een 2 lijstjes met uitrusting om olie op te ruimen:
  http://www.md.go.th/asean-ospar_files/asean_ospar.php

  Zo is er volgens die lijstjes oa skimmers (en dispersants etc.) beschikbaar op Samutoakarn:
  SEA MOP 4090 Skimmer
  SEA MOP 3040 Skimmer
  RO – DISC 15 Skimmer
  DESMI – 250 Weir Skimmer
  RO – VAC MK II Portable Vacuum Skimmer
  Dragonfly Weri Skimmer ( 25 ton/ h )
  Floating Skimming Head ( 1 ton/h )
  Rope Mop Skimmer model RM – 090 DV
  Disc Skimmer model MDS – 20Y
  En op Songkhla:
  DESMI – 250 Skimmer
  RO – DISC 15 Skimmer
  RO – MOP OM 260 DP Skimmer

  Dus er zijn naast booms, dispersants (oplosmiddel) dus ook skimmers (vegers, stofzuigers) beschikbaar. Is de vraag of deze genoeg zijn etc.

  Vragen waar ik mee zit:
  – Wat zijn de diverse draaiboeken/plannen bij olielekken en rampen van diverse omvang?
  – Welke materialen zijn er allemaal beschikbaar? Voldoen deze aan de internationale standaard? Zijn er genoeg materiaal (snel) inzetbaar?
  – Hoe zit het met de training van personeel?
  – Worden dispersants als alle laatste redmiddel ingezet? Zo nee waarom niet? Zo ja, konden er geen andere oplossingen (skimmers etc.) worden ingezet bij de recente lek die in het nieuws is?
  – Kortom kan er snel, effectief en volgens internationale normen opgetreden worden zodat het risco’s op spills aanvaardbaar klein is en mocht een spill gebeuren dat er snel en voldoende genoeg op reageerd kan worden zodat de effecten minimaal zijn?
  – Wat zijn de lange en korte termijn effecten voor de mens en natuur (waterleven, koraal, water, …) van de recente spill?

  Heb hier nog niet veel over gelezen in de BKP als ik zo kijk, stellen en beantwoorden andere media die vragen wel? Het lijken mij toch wel zo’n beetje de grootste vragen die bezorgde leken hebben mbt olie lekages.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Rob V Mooi werk om uit te zoeken wat voor uitrusting beschikbaar is. Wat betreft je vraag: stellen de media vragen? Ik lees al heel lang de Bangkok Post en mij valt telkenmale op dat BP braaf autoriteiten en experts citeert, maar geen vragen durft te stellen/stelt. De hele berichtgeving over de olielekkage bestaat uit citaten van diverse diensten. Eigen inbreng mis ik node.
   Wat betreft de inzet van skimmers: Ik vermoed dat de hoge golfslag die inzet onmogelijk maakte, maar ik zeg daarbij: ik ben een leek en weet alleen wat BP heeft geschreven.

   • Rob V. zegt op

    Inderdaad Dick. Wat betreft de skim apparatuur: zou best kunnen dat die niet inzetbaar is maar het lijkt mij toch een interresante vraag of ze überhaupt wel voldoende en gied functionerende skimmers hebben en deze ook proberen te gebruiken, ofdar men (en dat zou me niets eens zo verbazen) standaard kiest voor dispersals: strand schoon, water van biven optisch schoon, wat officiele zussende woorden en het probleem is opgelost… Althans als de media (en in het verlengde daarvan de bevolking) geen kritische vragen stellen.

    Hebben onze TB bezoekers die de Thaise taal machtig zijn misschien wel kritische/goede vragen gehoord in de Thaise media? Of pennen die ook klakkeloos wat citaatjes over (prima dat dat gebeurd, maar daarnaast moet de journalistiek door vragen en door graven. Dat is gewoon je vak waar je passie voor hebt én wellicht “scoor” je door iets boven water te haken wat anders verbirgen had gebleven).

 2. egon wout zegt op

  Deze samenvattingen zijn zo goed dat ik in feite het lezen vav de BP. kan overslaan,hetgeen veel tijd bespaart.Met daarnaast de Nation[en Thai Rath} blijf ik prima op de hoogte .Wellicht is een waarschuwing voor alle in Thailand levende farangs op zijn plaats.Aangeraden wordt om de Coup berichten welke op het internet geplaatst worden niet te voorzien met het aanklikken van het symbool “like”.De politie is van mening dat dit een wetsovertreding zou kunnen zijn te bestraffen met 1 jaar gevangenis straf en een boete van 100.000 baht{Thai Rath}.Ik laat het aan de verbeelding van de ex-pats over welke sraf een farang zou worden opgelegd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website