‘Het land wordt geleid door een regering van marionetten. Ik zou graag een coup zien, want deze regering rooft het land leeg. Verschillende sectoren van de maatschappij pikken het niet langer.’

Generaal Boonlert Kaewprasit heeft zo te horen meer dan genoeg van de regering Yingluck en volgens hem moet het lukken zondag 25.000 mensen op de been te brengen, die er net zo over denken.

De rally, georganiseerd door de Pitak Siam groep (Protecting Siam), heeft als motto ‘Stop the Crisis and Catastrophe’. De groep wil daarmee aantonen dat de protestbeweging tegen oud-premier Thaksin nog steeds hetzelfde elan heeft als enkele jaren geleden.

Boonlert denkt dat de rally een gemêleerde groep mensen aantrekt, die verenigd worden door de liefde voor het land en afkeer van de corruptie en incompetentie van de regering Yingluck. Wanneer de rally zondag aanslaat, krijgt die een vervolg met als uiteindelijk doel de regering ten val te brengen. ‘Maar als het vuur niet ontbrandt, stoppen we.’

Boonlert is een klasgenoot van Surayud Chulanont, die na de coup van september 2006 premier was en nu lid is van de Privy Council, een adviesorgaan van de koning. Hij is president van de Armed Forces Academics Preparatory School Alumni Foundation en president van klas 1 van de Armed Forces Academies Preparatory School. De rally vindt plaats in het Royal Turf Club stadion.

– De vijf politieagenten die in 2004 tijdens Thaksin’s ‘war on drugs’ een 17-jarige jongen in koelen bloede hebben vermoord, hebben van de commandant van de politieregio 4 elk een bedrag van 100.000 baht ontvangen als ‘welfare support’. De familie van de jongen en een regionale mensenrechtengroep zijn verbijsterd.

Drie van de vijf agenten kregen dit jaar de doodstraf, twee celstraffen en allen zijn na het vonnis onmiddellijk op borgtocht vrijgelaten. De drie familieleden, die eerder in een getuigenbeschermingsprogramma zaten, zijn bevreesd voor hun leven, nadat de bescherming is opgeheven.

– De beroepsopleidingen die opgescheept zitten met ongewenste en kwalitatief slechte leermiddelen, worden mogelijk gecompenseerd door het ministerie van Financiën. De scholen zijn het slachtoffer van corruptie bij een programma van het Office of Vocational Education (Ovec), dat de spullen kocht. De zaak wordt onderzocht door het Department of Special Investigation. De nieuwe secretaris-generaal van het Office of the Education Council was destijds als hoofd van het Ovec betrokken bij de corruptie.

Om een voorbeeld te geven. Het Suratthani Vocational College ontving gereedschappen in totaal ter waarde van 39,01 miljoen baht waaraan het geen behoefte had. Voor de gereedschappen die het wel nodig had en die ook geleverd werden, was veel te veel betaald. Andere spullen gingen snel kapot of waren onbruikbaar. ‘Ik werk hier nu 25 jaar’, zegt een van de leraren, ‘maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.’

– Oppositiepartij Democraten gaat eind deze maand de regering het vuur na aan de schenen leggen in een zogeheten ‘censure debate’, een debat dat eindigt met het indienen van een motie van wantrouwen. De Democraten zullen zich concentreren op de corruptie in het hypotheeksysteem voor rijst en de anti-overstromingsprojecten. Mogelijk komt ook de verhoging van het minimumdagloon naar 300 baht aan de orde. In 7 provincies is dat al gebeurd, de overige 70 komen op 1 januari aan de beurt. Volgens oppositieleider Abhisit kan het het midden- en kleinbedrijf zich die verhoging niet veroorloven.

– Terwijl de politie in Lampang nog op zoek is naar een voortvluchtige verkeersagent uit Bangkok in wiens wagen drugs ter waarde van 760 miljoen baht werden gevonden, is in Chiang Mai een rechercheur geschorst. In zijn woning zijn 1.000 speedpillen gevonden. Voor eigen gebruik, zei de man, maar toen hij dit vertelde werd zijn neus erg lang.

– Donderdag en vrijdag wordt in het Zuiden het Eid Al-Adha Islamic Festival gehouden. De feestgangers zijn gewaarschuwd voor bomaanslagen. Inlichtingendiensten zeggen dat opstandelingen 11 autobommen en 11 motorfietsbommen in gereedheid hebben gebracht om deze maand tot ontploffing te brengen. Twee autobommen zijn al op 8 oktober in Tak Bai gebruikt. Volgens een lid van een adviesraad met een erg lange naam worden de bommen steeds krachtiger. Ze worden doorgaans in gestolen wagens geplaatst, die een ander verfje en valse nummerborden krijgen.

Gisteren werd in Pattani een spoorwegman doodgeschoten toen hij op weg naar zijn werk was. Ook nu weer door de duopassagier van een motorrijder.

– De politie heeft hoge verwachtingen van de ‘safety zones’ die tot doel hebben toeristen te beschermen. In Bangkok gaat het onder andere om Khao San Road, Royal City Avenue, Ratchadaphisek Road en Patpong Road. Ook in toeristenplaatsen als Samui, Phuket en Pattaya komen de zones. Bij het project zijn 353 politiebureaus in 56 provincies betrokken. Concrete maatregelen bestaan uit het installeren van camera’s en checkpoints. Bewoners wordt gevraagd met suggesties te komen.

Volgens Wuthi Liptapallop, adviseur van de Royal Thai Police, ondervinden buitenlandse toeristen vier problemen: misdaad, bedrog, rampen en verwaarloosde toeristische attracties.

– Als het aan de State Railway of Thailand ligt, wordt het treinkaartje vanaf maart 10 procent duurder. Het kabinet is om toesteming gevraagd. De treintarieven zijn al 28 jaar ongewijzigd. De laatste verhoging was in 1985 toen een liter diesel 7 baht kostte. Daarvoor moet nu 30 baht worden neergeteld. Eerdere verzoeken om prijsverhogingen zijn door vorige regeringen afgewezen.

– Het district Mae Chan (Chiang Rai) is gisteren opgeschrikt door een lichte aardbeving van 2,7 op de schaal van Richter. Seismologen denken dat het om een naschok ging van een beving die eerder in een afgelegen bergachtig gebied in Chiang Saeng plaatsvond.

– China heeft gisteren een consulaat geopend in Khon Kaen. Het is het derde Chinese consulaat; de andere twee zijn gevestigd in Chiang Mai en Songkhla.

Economisch nieuws

– De eerste Thaise exporteur heeft kennis gemaakt met de nieuwe Amerikaanse wetgeving tegen illegale software. Narong Seafood Company Ltd met fabrieken in Samut Sakhon en Hat Yai is in Massachusetts veroordeeld tot een boete van $10.000. Microsoft had de zaak aanhangig gemaakt. Massachusetts is een van de drie Amerikaanse staten waarin de Unfair Competition Act (UCA) van kracht is. De wet geldt ook in Louisiana en Washington; enkele Europese landen overwegen soortgelijke wetgeving.

Thaise advocaten dringen er bij exporteurs op aan legale software te gebruiken, zelfs wanneer die niet gebruikt worden bij het productieproces of de dienstverlening. Tegen diverse andere Thaise bedrijven lopen ook zaken wegens piraterij. Narong verwerkt en exporteert garnalen, vis, inktvis en zeekat.

[In Spectrum, een bijlage van Bangkok Post, van 19 augustus wordt een aantal van 36 Amerikaanse staten genoemd, waar de UCA al van kracht zou zijn.]

– Maakten eerder de Thaise banken gigantische winstcijfers over het derde kwartaal bekend, ook Big C Supercenter Plc boerde uitstekend in die periode. De verkoop steeg met 7,9 procent, de nettowinst met 27,4 procent. Volgens het bedrijf zijn die cijfers toe te schrijven aan succesvolle marketingcampagnes en de opening van nieuwe winkels.

Voor degeen die Big C niet kennen: dat is een zogeheten hypermarkt, waarin schrijver dezes, gewend aan Albert Heijn in Vlaardingen, zich een provinciaaltje voelt. Wanneer ik moet kiezen uit de 40 kassa’s of meer, die in het weekend allemaal in bedrijf zijn, word ik knap nerveus.

Big C telt 304 vestigingen: 112 hypermarkets, 18 Big C Markets, 90 Mini Big C’s en 84 Pure drugstores.

– Philips Electronics (Thailand) Ltd wil de komende jaren zijn image van lampenverkoper ombuigen naar die van een gezondheids- en welzijnsmerk. Wereldwijd is gezondheidszorg de grootste tak van het bedrijf met in Europa veel waardering voor het merk.

De pas benoemde bestuursvoorzitter en directeur Viroj Vithayaveroj wil dat mensen net zo over gezondheidszorg en Philips praten als wanneer ze over sportschoenen praten en als eerste merk aan Nike denken. Om dat doel te bereiken heeft het bedrijf het The+ project gelanceerd, een platform waarop mensen hun ideeën kunnen delen en samenwerken om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Het project functioneert al in Indonesië en Singapore. Andere plannen zijn het gebruik van social media en road shows. Volgend jaar worden 500 nieuwe producten geïntroduceerd.

Philips begon 60 jaar geleden in Thailand met lampen en bijna 50 procent van de omzet komt nog steeds uit de verkoop van verlichtingsartikelen. Verwacht wordt dat de vraag om innovatieve medische apparatuur snel zal toenemen omdat ziekenhuizen hun marktpositie willen versterken in de aanloop naar de Asean Economic Community die in 2015 van kracht wordt.

– Weer een mijlpaal bij de auto-industrie: de eerste negen maanden van dit jaar is de grens van 1 miljoen voertuigen voor de binnenlandse markt overschreden en dat is niet eerder vertoond. De verkoop steeg in die periode met 71,3 procent op jaarbasis, als gevolg van het opvoeren van de productie, snellere levering en het belastingvoordeel dat de overheid kopers van een eerste auto biedt.

Op 30 november wordt een feestje gebouwd in Muang Thong Thani, want dan wordt naar verwachting de magische grens van 2 miljoen overschreden (dus inclusief de export). Thailand is nu ’s werelds dertiende grootste autoproducent. De regering wil binnen 5 jaar de toptien in fietsen.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Nieuws uit Thailand – 24 oktober 2012”

 1. erik zegt op

  BIJ BIG C wordt je ook opgelicht als je niet oppast,het gaat wel om kleine bedragen,gisteren bij mij voor 60 THB en als je dan om uitleg vraagt spreekt er niemand engels,ik ga nu nog eens terug om iemand engels sprekend te pakken te krijgen en anders zal ik straks eens met de Bangkok post bellen,als ik nieuws hierover heb laat ik het nog straks wel weten

  • Tookie zegt op

   Dan moet je ze emailen Erik, werkt vaak heel goed. Ik werd 3x op rij bij Foodland opgelicht (te weinig wisselgeld) en emailde het naar ze. Binnen een uur had ik antwoord in het engels of ik de volgende keer gelijk de naam wilde noteren en welke kassa het was. Dat zou ik moeten mailen en dan zouden ze die persoon gelijk aanspreken.

   Oplichten doen ze overal, vooral in zaken waar de prijs niet genoteerd staat. Zodra je veel koopt en het dus zelf ook niet meer weet hoeveel het moet kosten dan slaan ze toe. Het zijn ook vaak rekenfoutjes maar dan moeten ze de calculator maar gebruiken vind ik. Als het in mijn voordeel gebeurdt zeg ik ook niets meer, dan hoor je niet achter de kassa te zitten vind ik.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Begrijp het eigenlijk niet zo goed.
   Je hebt het totaalbedrag dat op de kassa verschijnt. De verkoopster tikt het bedrag in dat je haar geef en op de kassa verschijnt het verschil.
   Je ziet dan toch direct hoeveel je moet terugkrijgen ? Je staat met je neus op de kassa.
   Indien je vb 280 Bath moet terugkrijgen en ze geeft 220 Bath dan zie je dat toch direct en niet pas wanneer je terug thuis bent. En dat gebeurde dan niet 1 keer maar blijkbaar 3 keer bij sommigen en dan gaan ze mailen ? Vraag me af waar je bewijs is want je moet er niet aan twijfelen dat door die mail een meisje haar werk kwijt is. Je mag dan fier zijn op je mail. Het heeft gewerkt …..

   Indien je bedoelt dat de diefstal gebeurt tijdens het inscannen kan ik het wel begrijpen.
   Een product staat vb 120 Bath en bij het inscannen is het 128 Bath. Moeilijk te controleren als je veel producten hebt maar dat heeft niks met de teruggave van wisselgeld te maken.
   Trouwens prijsverschillen tussen de rekken en het inscannen komen in onze supermarkten ook veel voor.

   • Tookie zegt op

    Ik bedoel niet de prijsverschillen tussen scannen en de prijs op het artikel, die klopt ook vaak niet maar dat is iets anders waar de kassiere niets aan kan doen.

    Ik heb nog nooit een thaise kassa gezien met een schermpje voor de klant zoals wij die kennen.
    Verder betaal ik in grote winkels meestal met 1000 baht zodat ik wisselgeld heb voor taxi etc. Dan krijg ik een stapel geld terug die ik niet altijd natel, meestal alleen de honderdjes.

    Ik daar 3x meegemaakt dat ik 10-20 en zelfs 50 baht te weinig terugkreeg en toen vond ik het te gortig worden. Mischien zie ik eruit alsof ik nieuw ben in Thailand maar dan nog heb ik recht op mijn wisselgeld.

    Op de markt en straat zie je nooit prijzen staan en daar maken ze misbruik van. Mango’s (nam doc mai) zijn nooit geprijsd let daar maar eens op. Ook die grote gele appels/peren nooit. De watermeloenen zijn er in verschillende prijsklassen afhankelijk van hoe zoet. Ik kocht laatst de duurste voor 120 per kilo maar die was lang niet zo zoet als de goedkoopste van 60/kg die ik een week ervoor kocht…snap je hem?

    • RonnyLadPhrao zegt op

     Ik ga er geen geen welles, nietes spelletje van maken maar je heb gelijk wanneer je stelt dat het niet is omdat je je geld niet na telt dat het niet juist moet zijn.
     In ieder geval kijk ik steeds mijn wisselgeld na, net zoals ik bij ons zou doen.

     Wel zou ik je adviseren om de kassa’s van Big C, Foodland, etc nog eens goed bekijken… (alhoewel als je je wisselgeld niet nakijkt het weinig zin heeft.)
     Ze staan zo opgesteld dat je duidelijk de bedragen kan lezen, of er is een apart venster, of er is een prijsaanduiding op de achterzijde maar het is zeker niet zo dat de bedragen afgedekt zijn.
     Ik ben een wekelijkse bezoeker van Foodland en Big C en heb nog nooit problemen gehad met het wisselgeld en ze kunnen onmogelijk weten op voorhand of ik het al dan niet ga natellen.

     Waarom zouden ze op de markt misbruik maken omdat er geen prijzen op staan ? Dit geeft je juist ruimte om voordelig in te kopen en dit is ook zo voor mango’s, appels, peren, aardappelen, etc….
     Ik denk dat dit eigenlijk het grote voordeel van een markt is.
     Wat je daarmee dus bedoelt snap ik inderdaad niet.

     • Tookie zegt op

      Ok Ronny ik zal eens beter opletten of ik het kassa-schermpje kan zien.

      Wat ik bedoel met die mango’s die geen prijs hebben zal ik uitleggen.

      Op het dure fruit doen ze geen prijs, op de rest wel.
      Rijke Thai bestellen gewoon wat ze willen hebben zonder een prijs te vragen want dan lijk je net een arme sloeber. Als je naar die mango-kraam loopt en zegt au nung kilo nam doc mai dan krijg je dus een kilo mango’s. De prijs is dan ineens 100 baht.

      Als je naar die kraam loopt en vraagt tao rai khap nam doc mai dan vraag je eerst de prijs die hij/zij zogenaamd vergeten is te plaatsen . Dan zegt de verkoper de prijs en dat is dan bv 80 baht. Als je niet eerst de prijs vraagt en gelijk besteld krijg je dus de hoge prijs. Zo werkt het.

      Ik kocht vorige week op de markt een kilo spaanse makreel. Er stond geen prijs bij maar ook niet bij de andere kraampjes dus ik dacht gewoon bestellen en we zien wel. Ik zei nog dat ik fillet wilde hebben en dat kon.
      Ze sneed een stuk van die vis af en woog dat af. Het was 800 gram. Ik zei ok au maar wees de ingewanden aan en zei annee mai au, dat wil ik niet hebben. Prima ze sneed de ingewanden eruit en ook de ruggengraat dus er bleven 2 “fillets” over met huid en graten erin.

      Toen ik moest betalen was het dus 0.8x 450 baht, ik betaalde dus ook de volle prijs voor die ingewanden en ruggengraat. Prima als dat zo werkt op de markt dan is dat zo.

      Echter in Foodland bestel je fillet en dan krijg je die voor 350 baht en daar zit dan geen ingewanden of ruggengraat in meegewogen want die wil ik niet hebben en ook niet voor betalen natuurlijk. Uiteindelijk is Foodland dan dus qua kiloprijs 100 baht goedkoper maar ook nog eens goedkoper omdat je die ingewanden en ruggengraat er niet bij hoeft te kopen voor de volle prijs.

      Als ik naar die visvrouw was gelopen en eerst de prijs had gevraagd had ik 300 baht per kilo te horen gekregen want dat die prijs moest mijn buurman betalen die de volgende dag die vis ging kopen.

      Het is niet echt bedonderen maar gewoon slim verkopen wat ze doen door geen prijs te noemen en te hopen dat je zonder prijsopgave gelijk besteld.

      Alles wat je op de markt koopt hoort goedkoper te zijn dan in Foodland, dat is ook zo met fruit en groenten en dus hoort de vis op de markt ook goedkoper te zijn.

      Ik lig niet wakker van 100 of 1000 baht maar houd er niet van om afgezet te worden doordat ik de truukjes niet ken. Met die meloenen kunnen ze je ook een zure meegeven voor de prijs van een hele zoete. Ik zie het verschil niet als ik naar de marktkraam kijk en die meloenen zie liggen.

      • RonnyLadPhrao zegt op

       Conclusie is dus eenvoudig want eigenlijk geef je toch zelf een antwoord op het probleem. Vraag de prijs voor de koop en kijk je wisselgeld onmiddellijk na, dat hoef je je niet opgelicht te voelen. I
       Ik doe het zo en voel mij dus helemaal niet opgelicht door verkoopstrukjes.
       Kopen zonder een prijs te weten, omdat je daardoor laat zien dat je niet arm ben is al helemaal van het gekke en is gewoon dom.
       Hoe denk je dat die rijk geworden zijn ?

       Eigenlijk doe ik dus niet anders dan bij ons.
       Je stapt tenslotte toch ook niet op een willekeurige trein, om dan verontwaardigd vast te stellen dat hij jouw richting niet uitgaat.

       Ik laat het hierbij.

    • pim zegt op

     Uit ironie heb ik je opgewaardeerd ,ik snap hem niet .
     Meestal staat de prijs er wel bij ,kijk eens onder de ondertse mango ,wie weet .
     Kan ik deze niet vinden dan vraag ik het omdat er weleens 100% prijsverschil in kan zijn .
     Bij de mango hebben ze op mijn markt geen prijs ,wel drie verschillende smaken die zij mij dan laten proeven en dan de prijs zeggen.
     Tot nog toe heb ik altijd prijs die zeker echt veel goedkoper is als bij de supermarkt .

     • Tookie zegt op

      Ik kocht laatst de duurste voor 120 per kilo maar die was lang niet zo zoet als de goedkoopste van 60/kg die ik een week ervoor kocht…snap je hem?

      Zo moeilijk is het toch niet te snappen? Ze geven je gewoon de watermeloen van 60 baht terwijl je betaalt voor die van 120.

      Ik kom vaak op een markt waar je de allerduurste auto;s ziet op de parking. (zijn dus rijke thai voor de mensen die het niet snappen..voorbeeld mijn buurvrouw werkt als operatie-assistent in een priveziekenhuis in Bkk en daar verdienen artsen 1miljoen baht per dag, nee is niet waar natuurlijk ik hoor je al) en die vragen niet naar de prijs die bestellen gewoon een kilo bananen, kilo mango, een watermeloen en o ja ook nog wat van die grote appels. Daar spelen de verkopers op in door geen prijs te plaatsen.

      Ga me nu niet vertellen dat ik het prijsje niet kan vinden (of het kassaschermpje), ik heb geen bril en ook niet nodig, ben zelf handelaar en zeer prijsbewust.

      Inderdaad altijd de prijs vragen voor je iets koopt, alleen ben je dan wel veel tijd kwijt.

      Wat trouwens ook lekker lucratief is voor thai, airco’s bijvullen met dat dure groene gas. Die van ons blijkt altijd leeg te zijn terwijl het ding 2 jaar oud is. Voortaan kijk ik mee op die metertjes van ze. Voor de mensen die het niet snappen: je airco is helemaal niet leeg maar meneer wil even 5000 baht bijverdienen. Of neem die termietenspuiters, per jaar 13000 baht dan komen ze om de 2 maanden. De 1e keer spuiten ze echt heel veel, afgelopen zaterdag waren ze in 5 minuten weer klaar. Bovenverdieping niet gespoten, niet onder de vloeren etc…..

  • Maarten zegt op

   Erik, ik denk dat Bangkok Post hier een grote zaak van gaat maken. Ik zie de voorpagina al voor me: “kassiere steelt 60 baht van farang”. Berichten over corruptie in het rijsthypotheeksysteem zullen even genoegen moeten nemen met een minder prominente plaats. Yingluck zal de terugkomst van broerlief uit het hoofd zetten en een onderzoekscommissie oprichten (natuurlijk veel gesteggel over de balans tussen rode en gele vertegenwoordigers). De onderste steen moet boven! En ik doe alvast mijn voordeel met deze voorkennis door mijn Big C aandelen snel van de hand te doen, want deze zaak gaat het bedrijf ter gronde richten.

 2. joseph meel zegt op

  Moderator: wilt u beginhoofdletters en leestekens gebruiken?

 3. george zegt op

  Voor D vd Lugt
  Maak je maar geen zorgen, alle problemen die je vandaag beschrijft zie ik in Nederland ook. Oke, de namen zijn anders maar het resultaat niet. Toch hebben we op 12september niets veranderd. Waarom zouden ze in het Thailand wel veranderen , ze hebben toch eten?

 4. hans van den pitak zegt op

  Er zijn 90 mini Big C’s. Hoe groot is een mini Big C. Doet me denken aan de discussie over hoe groot een reusje is.

 5. Theo zegt op

  – De vijf politieagenten die in 2004 tijdens Thaksin’s ‘war on drugs’ een 17-jarige jongen in koelen bloede hebben vermoord, hebben van de commandant van de politieregio 4 elk een bedrag van 100.000 baht ontvangen als ‘welfare support’. De familie van de jongen en een regionale mensenrechtengroep zijn verbijsterd.
  – Drie van de vijf agenten kregen dit jaar de doodstraf, twee celstraffen en allen zijn na het vonnis onmiddellijk op borgtocht vrijgelaten. De drie familieleden, die eerder in een getuigenbeschermingsprogramma zaten, zijn bevreesd voor hun leven, nadat de bescherming is opgeheven.

  Dit vind ik echt niet te geloven nieuws. Daar kan toch geen Big C nieuws tegenop? Wat voor een land is dit in Godsnaam?

  Theo

 6. Frank Franssen zegt op

  We kunnen het niet laten ons te bemoeien met dee binnenlandse politiek van Thailand.
  En dan bedoel ik niet de uitstekend berichtgeving van Dick, maar de commentaren…..
  alsof het in NL geen rommeltje is ! Lekker gemakkelijk vanuit je luie stoel en een toetsenbord je kritiek los te laten op Thailand. Advies: Ga terug naar NL.

  ‘safety zones’ Ik weet niet wat een politieburo kan doen aan verwaarloosde attracties.
  In Pattaya Park kun je al niet meer met fatsoen het water in. Zet eens een duikbril op en kijk wat er op de bodem ligt, gatver.
  Gelukkig is het bij de meeste hotels goed geregeld. Je bent overal welkom als je een
  hapje eet en wat drinkt dan zien ze je graag weer terug. Dus het bord voor “hotelguests”
  kun je rustig vergeten. Alleen niet (op z’n Hollands) zeuren dat een biertje daar 10bath meer kost.

  Nou dat is er weer uit…!

  Frank F

 7. peter zegt op

  He he,weer “nieuws” over de zittende regering
  Kijk vooral naar de kritiek hebbende partij
  de verhalen over de gele regering komen altijd uit het rode kamp , en andersom zal je niet verbazen, Neem een pot zout gooi het eroverheen en probeer vooral leuke dingen over het land te vertellen.
  Thaise zaken zijn voor Thai niet voor AntiThai en ook niet voor Blinde ProThai. gaan we toch nooit begrijpen.

  Over besodemieterd worden in de supermarkt
  die supermarkten ik ken in de uithoek van Thailand zijn allen geautomatiseert, ben meestal goed geholpen en betaal gewoon met een thaise pinpas Ligt alles vast en hoef je je wisselgeld niet te tellen
  En met 1000 bath betalen kan je zelfs bij de papaya pok pok-kar op de hoek, als je alleen wil wisselen doen ze ook nog voor je
  Tel gewoon mee als ze je het geld geven (kan je gewoon in het nederlands doen)

  • Rob V zegt op

   at een expat niet de tijd of wil heeft om zich te verdiepen in zijn tijdelijke gastland zou nog kunnen, maar een immigrant die zich permanent vestigt in een nieuw land heeft toch (naar vermogen) de taal, cultuur en het land te leren kennen? Daar valt ook politiek onder. Waarom zou iemand die een beetje op de hoogte blijft van wat er speelt (tot zover de media een juiste weergaven van gebeurtenissen geven) geen mening mogen vormen en deze uitten?
   Of dat nu een immigrant in Thailand, Nederland of elders is (in Nederland mag je als immigrant zelfs stemmen op gemeentelijk niveau na 5 jaar legaal verblijf). Al helemaal als je na x jaren verblijf zou naturaliseren en de nationaliteit van het land aan/erbij neemt. Na een aantal jaar verblijf mag je je toch wel bemoeien met je nieuwe thuisland zou ik denken, of meot je voor eeuwig een vreemdeling en buitenstaander blijven?
   Als iemand nou blindweg gal spuwt of iets de hemel in preist zonder ook maar enigzins te begrijpen waar het over gaat is het want anders natuurlijk, dat lijkt mij op zijn zachts gezegt naïef.

   Op dit moment is mijn kennis van de Thaise politiek beperkt tot wat ik hier lees en wat ik van Thai hier (meeste geelhemden) verneem. Als ik vele jaren van nu met pensioen ga en mij vestig in Thailand dan heb ik hopelijk de kans om de politiek aldaar ook goed te leren kennen, en met een beetje geluk gaat naturaliseren tegen die tijd in Thailand makkelijk dan dat dat nu gaat want ik zou dan graag in mijn tweede/nieuwe thuisland actief willen participeren in alle faccetten van de Thaise samenleving, inclusief stemmen. Wellicht dat tegen die tijd de dominante posities van geel versus rood ook gebroken zijn en de andere partijtjes ook wat meer in de tomyam te brokkelen hebben. Dat zie ik nog niet snel gebeuren met de vriendjespolitiek en de (roep om) coups.
   Zo en nu weer vanf de zijlijn de politieke gebeurtenissen volgen, ik lees alle nieuws berichten met veel plezier. Bedankt Dick!

 8. Leo Bosch zegt op

  Als ik de reacties van Tookie en Eric lees, wordt het me weer eens duidelijk waarom wij Nederlanders overal in de wereld als miereneukers bekend staan.
  Of er niet belangrijker zaken zijn om je druk over te maken.

  Leo Bosch.

  • Wij zijn vooral een volk van dominees, wij hebben overal een mening over en willen overal over meepraten. Ach, dat is voor het blog wel goed, anders hadden wij geen reacties 😉

  • pim zegt op

   Wat leuk om te zien dat wij mierenneukers zijn .
   Mijn buurman afkomstig uit Belgié kwam mij een verhaal vertellen dat zijn liefje van 1 avond een mierendoosje heeft .
   Wat een lol op die avond had hij ook last van een rode mier in zijn hol .
   Die anti doosjes zijn overal te koop voor veel minder in de drogisterij .

 9. Leo Bosch zegt op

  Nog even als toevoeging:
  Ik vind ook dat door dit soort reacties van Tookie en Eric het nivo van dit blog iets wordt van klessebessende buurvrouwen.

  Zure i.p.v. zoete meloenen, te weinig wisselgeld, belachelijk.

  Leo Bosch.

  • Tookie zegt op

   Waarom mag ik niet uitleggen hoe we bedonderd worden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website