Goed nieuws van de weergoden. La Nina, het weerfenomeen dat vorig jaar verantwoordelijk was voor een groot deel van de regens, sterft eind deze maand uit. Elke drie tot vijf jaar komt La Nina gedurende een jaar langs en zorgt dan voor veel regen. Zonder La Nina zullen de overstromingen dit jaar in de noordelijke en centrale provincies te beheersen zijn, is de verwachting.

– De 46-jarige echtgenoot van de Russische vrouw, die overleed als gevolg van de brand in het Grand Park Avenue hotel, is gisteren in het ziekenhuis overleden. Nadat hij was binnengebracht, is hij niet uit zijn coma ontwaakt. Doodsoorzaak is cerebrale hypoxie (zuurstoftekort in de hersenen) als gevolg van het inademen van rook.

Ook zijn echtgenote overleed daaraan, enkele uren nadat ze uit het hotel was gered. In verschillende ziekenhuizen zijn 24 personen behandeld. De meesten zijn ontslagen; twee Russische toeristen liggen nog in het Chulalongkorn ziekenhuis.

– Vice-kamervoorzitter Charoen Chankomol heeft 50 miljard baht uitgetrokken voor de aanschaf van een iPad en iPhone voor alle parlementsleden en departementale hoofden. De iPhone kost 29.000 baht, de iPad 26.000 baht. Dan blijft er nog 11,5 miljoen baht over, heeft Bangkok Post berekend, voor de iPockets.

– Minister Nalinee Taveesin (PM’s Office) ontkent dat het geld uit het Women’s Development Fund naar ‘bepaalde groepen’ gaat, zoals demonstranten op Internationale Vrouwendag beweerden.

Vrouwen ouder dan 15 jaar kunnen gebruik maken van het fonds, bijvoorbeeld voor een lening of contant geld om zich te ontwikkelen en hun rol in de samenleving te versterken. Van de 33 miljoen vrouwen in het land hebben al meer dan 7 miljoen zich opgegeven als lid van het fonds.

Het fonds van 7,7 miljard baht wordt verdeeld over de provincies naar rato van het aantal inwoners. Het fonds ligt in het verlengde van het dorpsfonds, dat in 2001 door de regering Thaksin werd geïntroduceerd. Verschil is dat het dorpsfonds zich op individuen richt en het vrouwenfonds op vrouwengroepen.

– De organisatoren van National Labour Day (1 mei) liggen onder vuur omdat ze dit jaar 5,1 miljoen baht willen spenderen aan festiviteiten tegen 1,6 miljoen baht de voorgaande jaren. Ze willen er iets speciaals van maken ter ere van de 84ste verjaardag van de koning op 5 december vorig jaar.

In de Labour Day Parade van de Royal Plaza naar Sanam Luang zouden dit jaar negen olifanten moeten meelopen, maar de gemeente Bangkok wijst erop dat dit in strijd is met een gemeentelijke verordening. De Thai Kriang Labour Union vindt het niet gepast zoveel geld uit te geven nu het land en veel bewoners nog lijden onder de gevolgen van de overstromingen vorig jaar.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nieuws uit Thailand – 11 maart 2012”

  1. teun zegt op

    volgens “kabouter plop” worden er dit jaar iets van 23 typhoons verwacht en 4 tropische stormen, terwijl het zeeniveau dit jaar 15 cm hoger zal zijn. dus wat het wordt, niemand weet het. maar La Nina is ook dit jaar nog van invloed. laat de stuwmeren maar oplopen. en concentreer je op de droogte. dan komt de overstroming vanzelf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website