Opnieuw dreigen het Phimai Historical Park en het museum onder water te lopen. Een grote hoeveelheid water afkomstig van enkele overlopende reservoirs stroomt morgen en woensdag het district Phimai in. Op sommige plaatsen die al onder water staan, komt er 30 cm bij.

Langs het Chakkarat kanaal wordt op bevel van minister Prasert Boonchaisuk (Industrie) een 1,2 meter hoge dijk met zandzakken aangelegd om te voorkomen dat met name het Historical Park overstroomt. Het museum wordt al beschermd door twee rijen zandzakken van 1,5 meter hoogte.

Zaterdagavond stroomde al run off uit naburige gebieden Phimai in, waardoor het waterpeil van het Chakkarat kanaal met meer dan 10 cm steeg en 829 woningwetwoningen onder water liepen. Het water bereikte er een hoogte van 40 tot 60 cm. Meer dan 2.500 bewoners zitten vast; de autoriteiten hebben platbodems gestuurd om hen te evacueren. Op de Phimai markt steeg het water gisteren met 50 tot 60 cm. Regeringsgebouwen in de buurt van het kanaal staan al onder 50 tot 60 cm water.

In de provincie Surin trad de rivier Moon buiten haar oevers. Drieduizend rai aan rijstvelden in drie districten liep onder water. De verbinding tussen het dorp Yang Boripom en het olifantendorp Ban Taklang raakte onbegaanbaar door de sterke waterstroom.

Het Disaster Prevention and Mitigation Department maakte gisteren bekend dat nog 16 provincies onder water staan. Het gaat om 3.162 woongemeenschappen met 174.970 personen. Het zwaarst getroffen zijn de provincies Chachoengsao en Prachin Buri. Sinds 17 september zijn 47 provincies getroffen door overstromingen. Het dodental bedraagt inmiddels 80.

(Bron: Bangkok Post, 28 oktober 2013)

1 reactie op “Nieuwe waterstroom bedreigt Phimai Historical Park”

  1. top martin zegt op

    Niet leuk voor de Thai maar misschien wel interressant om te zien. Googel earth heeft in zijn overzicht, fotos van Ayutthaya verwerkt die opgenomen werden tijdens de overstromingen in 2011. De overstroming is goed te zien in het district Samphao Lom en Ban Ko. Als je de weg weet met GPS informatie tip dan in 14°20’17.63″N en 100°34’11.40″ O. Of je kijkt aan de andere kant van de Chao Praya rivier ter hoogte van het Holland House. Dat ligt aan de weg Nr. 3477. ZO van Ayutthaya zentrum. top martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website