Klein strandleed in Pattaya, want de nieuwe strandbedjes die de gemeente heeft aangeschaft als onderdeel van een campagne om het strand op te knappen, zijn oncomfortabel en hebben de neiging om te vallen, zo klagen een aantal exploitanten.

De gemeente Pattaya heeft vorig weekend veertig strandexploitanten van nieuwe bedjes voorzien met groene kussens. Doel hiervan is het aanzien van de kustlijn te verbeteren.

De exploitanten zeggen dat de bedjes niet ideaal zijn voor gebruik op het zand omdat ze ontworpen zijn voor een harde ondergrond. Bovendien absorberen de kussens de warmte.

Ze hebben ook elk 20 parasols gekregen, maar dat zijn er volgens de verhuurders te weinig.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


13 reacties op “Nieuwe strandbedjes in Pattaya zijn ‘ongemakkelijk en vallen snel om’”

 1. jos zegt op

  In koh larn word er toch niet geklaagd over de stoelen, mischien omdat de buitenlander nu meer moet betalen voor zijn stoel, beter ligbedje. Spijtig is dat er sommige strandstroken kant walkingstreet geen strand is voor deze bedjes. Beter dit is aanpakken. Het blijft het zelfde vuilstrand en vies water of zwartwater. Maar nieuwe bedjes?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Gerrit zegt op

  Tja,

  As ik de bedjes bekijkt, kan ik mij moeilijk voorstellen dat ze omvallen. Als je voor op de rand gaat zitten met een gewicht van meer dan 100 kilo, kan hij wel kiepen lijkt mij. Maar typische Thailand, wie bedenkt er nu om plastic stoelen op het strand te plaatsen, de lucht en het zoute water zullen het zeer snel aantasten. Ik denk dat ze ieder jaar wel nieuwe beden kunnen kopen.

  Groetjes Gerrit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. bob zegt op

  De parasols (umbrella’s) zijn gesponsord door Chang en dat terwijl er op het strand geen alcohol geschonken mag worden (en ook roken is verboden) m.i.v. 1 november, morgen dus.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Joost Buriram zegt op

   Daarom verkoopt Chang ook drinkwater en hebben de parasols ook niet de groene Chang bier kleur, het is een soort sluikreclame, voor alcohol of sigaretten mag in Thailand geen reclame gemaakt worden.
   Als je een keer naar het Thaise voetballen gaat kijken zie je ook veel clubs met reclame voor Chang of Leo op hun shirtje, maar op de tribune van het stadion mag niet gedronken en ook niet gerookt worden, hier in Buriram is zelfs een race circuit met de naam ‘Chang International Circuit’.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Alex zegt op

  Deze zelfde bedden staan al vele jaren op Jomtien Beach, en er is geen sprake van omvallen!
  Pure onzin.
  Ook dat zouden worden aangetast door zout water en lucht: ze zijn niet gemaakt van plastic maar van duurzaam PVC. In Jomtien staan ze al vele jaren, tot grote tevredenheid van exploitanten en gebruikers.
  Weer zo’n typisch voorbeeld van “zeuren om niets”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 5. B.Elg zegt op

  Ik begrijp niet waarom de overheid ( de gemeente in dit geval) zich moet bemoeien met de strandstoelen/ bedden en de parasols.
  Als ze nou eerst eens zorgen dat ze hun eigen zaken op orde hebben?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. Henkwag zegt op

  Even los van praktisch en/of comfortabel: voor de “oude” stoelen op Pattaya Beach (Beachroad) betaalde ik tot dit weekend 40 bath per dag per stoel, met de komst van de nieuwe stoelen is dat 100 bath per dag per stoel geworden ! Een verhoging dus van 150 % !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Alex zegt op

   Wij betalen al jarenlang 100 baht voor een strandbed in Jomtien Dongtan Beach. Dus zelfde tarief nu.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • bob zegt op

   kom naar jomtien beach daar zijn de “oude” strandstoelen nog immer 40 Baht.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Alex zegt op

    Ja, die oude hangstoelen. Maar niet de ligbedden: 100 bajt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Eric zegt op

  Ik woon in Bkk. Bj het zwemdok hier hadden ze dezelfde stevige als in Pattaya. Dan hebben ze er eens bijgekocht. Degene ze nu in Pattaya gaan krijgen. Al die zijn al stuk. Het is dun plastiek dat gemakkelijk doorscheurd bij zwaar gewicht. En ja ga niet vooraan zitten of de hele stoel gaat opwaarts en je ligt op de grond. Dit is gewoon pure corruptie zaak en een of meerderen gaan hun zakken vullen. Het strand een betere look geven. Iemand die niet weet dat het andere stoelen zijn ziet geen verandering zelfs in het uitzicht op het strand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. henk zegt op

  Ik lag lekker bij het zwembad vanmiddag en las een Engelstalig bericht hierover.
  Mensen zouden door de nieuwe bedjes heen vallen. Geen persoonlijk leed want men viel in het zachte zand.
  Er was ook sprake van dat de bedden beter geschikt zijn voor op een harde ondergrond en niet op zand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • ruud zegt op

   Als je naar de foto bij dat Engelstalige bericht kijkt, loopt het “strand” onder die bedjes ook wel erg stijl naar beneden.
   Daar kun je geen enkel bedje goed op neerzetten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website