De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple gaat op de zwarte markt [door de krant grijze markt genoemd] over de toonbank – of beter gezegd: onder de toonbank – weg voor bedragen die het dubbele zijn van wat kopers er in de VS voor betalen.

Eén zakenman telde 100.000 baht neer voor de iPhone 6 Plus met 128GB, die in de VS 40.000 baht kost. Hij kocht het speeltje in winkelcentrum MBK, waar de eerste iPhones twee weken geleden aankwamen. Het land in gesmokkeld via Hong Kong en Singapore. De eigenaar van een zaak die in MBK accessoires verkoopt, sprak de man. ‘Hij vertelde me dat de hoge prijs ruimschoots opwoog tegen de spanning er niet op te kunnen werken. En hij had ook voorkeur voor een kleur: zwart.’

Twee weken geleden adverteerden winkels in MBK al met de iPhone, maar de bordjes werden ijlings weggehaald nadat de douane op Suvarnabhumi maandag dertig toestellen had onderschept. Er wordt nu reclame voor gemaakt door alleen omhulsels te etaleren.

De nieuwe iPhone 6 is in twee modellen verkrijgbaar: de Plus met 128GB en de ‘gewone’ met 16GB. Die kost 45.000 tot 48.000 baht, ook weer het dubbele van de Amerikaanse winkelprijs. Goedkoper kan ook: 4.800 baht, maar dan heb je een nagemaakt Chinees model dat werkt op Android.

Wereldwijd is de iPhone in negentien landen gelanceerd. Thailand komt later aan de beurt, maar als je bereid bent het dubbele te betalen, moet je naar MBK gaan want 70 procent van de telefoonwinkels verkoopt de iPhone.

(Bron: Bangkok Post, 28 september 2014)

6 reacties op “Nieuwe iPhone al te koop, maar 2x zo duur als in de VS”

 1. mister G zegt op

  Bedankt voor de tip Dick. Ik ga hem gelijk even halen!

 2. Leo zegt op

  Ik zeg ieder zijn ding.
  ik heb ook, in het verleden, wel eens iets het nieuwste van het nieuwste gekocht.
  Maar alles volgt elkaar nu zo snel op dat het niet leuk, en vooral ook vrij prijzig, is om het nieuwste te willen hebben.
  Dus ik laat het nu voor wat het is.
  De iPhone 6 staat niet op mijn verlanglijstje.
  Want een dure telefoon die relatief simpel krom buigt gaat ook in de toekomst er niet komen voor mij.
  Maar Apple vaart er wel bij.
  Ze vliegen over de toonbank of je een somtam besteld.

 3. PEER zegt op

  Bedankt voor de tip!
  Ik ga er meteen plm 10 inkopen en zal ze zéker vóór ’t eind van de week met dikke winst verkocht hebben.
  Ja, en zo “verdien” ik mijn verblijf in Thailand terug, haha !

 4. TLB-IK zegt op

  Intussen is bekend , dat de I-Phone vol met fouten zit, zowel in de software als ook mechanisch. Steekt hij in je broekzak en je gaat zitten, kan het zijn dat de -hardcase- verbuigd. 2 Dagen na de eerste verkoop kwam Apple al met een software up-date die nog grote chaos veroorzaakte. De up-grade werd een paar uur later weer terug getrokken. M.a.w. . . de I-Phone 6 is een misser, veel te duur, slechte software onbruikbare hardcase. Vingers weg. Liever een produkt van de konkurentie uit Korea kopen.
  Diverse televisie zenders in Europa hebben op deze Apple misser uitvoerig op attent gemaakt.

 5. Cornelis zegt op

  0ok voor 100.000 baht nog steeds een koopje, vergeleken met NL – waar de prijzen bij de officiële Apple-stores voor de ‘plus’ met 128 Gb 999 euro bedraagt en de ‘gewone’ een vanaf-prijs heeft van 699 euro. Op de US Apple website kost die laatste maar 199 dollar, terwijl de 128 Gb ‘plus’ voor 499 dollar de deur uitmag.
  Bangkok Post zit er dus flink naast wat de Amerikaanse prijzen betreft………………..

  • Cornelis zegt op

   Ik dacht dat de Bangkok Post niet kon rekenen, maar mijn rekenkunde is ook niet helemaal in orde………….
   100.000 baht is natuurlijk een kleine 2500 euro en géén 250 euro zoals ik te snel concludeerde.
   Overigens zijn ook dan nog de verschillen zeer opvallend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website