De Thaise Raad van State heeft bezwaar gemaakt tegen de wet die invoering van de grond- en onroerendgoedbelasting in Thailand mogelijk moet maken. Deze wet is al bijna 10 jaar vertraagd echter minister Apisak van financiën lijkt er niet wakker van te liggen.

De Raad van State heeft bezwaar gemaakt tegen de categorisering en is van mening dat braakliggend land geen aparte belastingcategorie moet krijgen. Een toeslag heffen, gebaseerd op het tarief van de andere drie categorieën: landbouw, woningen en bedrijven, moet volgens hun voldoende zijn.

Het ministerie wil desondanks wel dat braakliggende en niet ontwikkelde grond een aparte categorie krijgt zodat er een hoog tarief kan worden geheven. Dit moet de ontwikkeling van dat land stimuleren. Wel zijn alle partijen het er over eens dat de nieuwe wet noodzakelijk is om te zorgen dat grond efficienter gebruikt gaat worden.

Een woordvoerder van de Housing Business Association laat weten dat uitstel van de wet geen grote gevolgen heeft voor de vastgoedsector: “Men betaalt nog steeds gewoon onroerend-goedbelasting (OGB). Het uitstel heeft als voordeel dat huiseigenaren en grondbezitters een jaar extra hebben om zich voor te bereiden op de nieuwe belasting.”

Het Treasury Department verwacht voor het eind van het jaar klaar te zijn met de taxaties voor de nieuwe belasting. Er zijn al 18,6 miljoen percelen getaxeerd, maar er moeten er nog 13,4 miljoen volgen. Daarvoor zijn ook particuliere bedrijven ingehuurd.

De nieuwe wet moet de belastingheffing efficiënter te maken voor de groep van belastingbetalers die wordt aangeslagen. Ook wil Thailand meer belasting binnenhalen voor de financiering van de vele plannen op het gebied van infrastructuur.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website