De zeventien Thai die eerder deze week zijn aangehouden worden niet verdacht van de bomaanslagen in het zuiden van Thailand. Ze waren wel betrokken bij activiteiten tegen de militaire regering en zorgden voor onrust’, aldus vice-premier Prawit. 

Politiecommandant Chayaphol laat weten dat er geen bewijs is gevonden die voor de betrokkenheid van de verdachten. Huiszoeking leverde slechts een vuurwapen op. Chayaphol zegt dat de verdachten vorig jaar het Revolutionary Front for Democratic Party hebben opgericht. deze groep heeft communistische sympathieën en zijn tegen de militaire regering.

Volgens een bron hebben alle verdachten ontkend betrokken te zijn geweest bij de bomaanslagen. Of ze mogelijk banden hebben met andere politieke groepen of partijen wordt nog onderzocht.

De verdachten die al in een eerder stadium door het leger zijn aangehouden en worden vastgehouden in een kazerne in Bangkok, zijn gisteren overgedragen aan de politie. Twee zijn vrijgelaten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website