Op Phuket zijn twee Nederlandse toeristen van 19 en 20 jaar gewond geraakt, nadat ze waren aangevallen door Thaise chauffeurs van minivans.

De twee jonge mannen kregen ruzie met de chauffeurs, nadat één van hen tegen een geparkeerde minivan was aangelopen. De minibus had daardoor een kleine deuk.

Dit voorval vond plaats nadat om ongeveer 02:45 uur de twee mannen op Soi Bang La, een populaire nachtclub op Patong beach hadden verlaten. Tijdens de wandeling terug naar de accommodatie was één van de jongens tegen de wagen aangelopen. De chauffeur eiste 1.000 baht schadevergoeding. De jongens weigerden dat en liepen weg. Zij vonden de geëiste schadevergoeding overdreven.

Er ontstond een woordenwisseling en de chauffeurs vielen de twee Nederlanders aan. Een politieagent die wilde ingrijpen werd ook belaagd en loste een waarschuwingsschot. De twee toeristen zijn met lichte verwondingen opgenomen in het nabijgelegen ziekenhuis.

Na het incident, blokkeerde boze chauffeurs de straat voor Soi Bang La met ten minste 10 minibussen. Het hoofd van de plaatselijke politie Kolonel Arayaphan Pukbuakhao van de Kathu districtspolitie, heeft meer dan een uur met de protesterende chauffeurs moeten onderhandelen. Hierna werd de blokkade opgeheven.

Luitenant-kolonel Kittipong Khlaikaew, plaatsvervangend hoofd van de Kathu politie, zei dat de politie het incident zou onderzoeken aan de hand van videobeelden die zijn gemaakt door bewakingscamera’s. Indien blijkt dat de twee Nederlandse mannen schuldig zijn zullen ze alsnog de schade moeten vergoeden.

Bron: Bangkok Post

17 reacties op “Twee Nederlandse toeristen op Phuket mishandeld door Thaise chauffeurs”

 1. Nok zegt op

  Ik heb zelf vorig jaar per ongeluk de auto van een thaise beschadigd. Heb mijn WA-verzekering de schade doorgegeven en binnen een week was er betaald.

  Neemt niet weg dat de taxi-chauffeurs in Phuket wel eens manieren mogen leren hoe met toeristen om te gaan. En een meter in hun taxi zou wel heel fijn zijn, maar dat kreeg zelfs mr Thaksin niet voorelkaar in zijn regeerperiode.

 2. Duidelijk een geval van dom, dom, dom van die jongens. Als zij daadwerkelijk een deuk hebben veroorzaakt dan is 1000 baht zelfs een koopje. Gewoon betalen die € 23,- en dan voorkom je een hoop gezeik. Neemt niet weg dat de chauffeurs eigen rechter mogen spelen en geweld mogen gebruiken.

 3. Harold zegt op

  Zoiets gebeurt echt niet zomaar. Ze zullen ongetwijfeld dronken zijn geweest en dus agressief hebben gereageerd. Dat moet je dus niet doen bij een Thai, want dan kun je zo’n reactie verwachten.

 4. ludo jansen zegt op

  als de alcohol is in de man is de wijsheid in de kan

 5. rene zegt op

  Je kunt je toch niet altijd laten doen. En Phuket is berucht om zijn toeristenscams. Je kunt er thailanadscams.com op na lezen [ jet ski’s, tuk tuks, vans, edelstenen etc]. Enkele jaren geleden verbleef ik langere tijd in Phuket. Toen ik in de busstation aankwam van een reis naar een andere provincie, met mijn Thaise vriendin, namen we een tuk tuk en spraken de prijs op voorhand af. Toen we thuis kwamen wou hij het drievoudige. Toen hij agressief werd, heb ik even getelefoneerd met een Thaise vriend, goed bekend met de toenmalige plaatselijke mafia, en, nadat die kerel een gesprek had met mijn vriend, gaf hij mijn telefoon terug, vertrok spoorslags met zijn voertuig en vroeg zelfs geen betaling meer. Toen ik hem later ontmoette in Phuket Town, maakte hij zich vliegensvlug uit de voeten

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Als een deuk(je) in een auto loopt en daar 23 euro voor moet betalen, lijkt me dat beslist geen ‘scam’. De jongens hebben dat (nog) niet door gehad.

 6. Miek37 zegt op

  Als naar aanleiding van de beelden blijkt dat ze schuldig zijn zullen ze het waarschijnlijk niet gaan redden met 1000 bath dus slim is het zeker niet.

 7. P.G. zegt op

  Los van de plaatselijke scams, ze hebben schade veroorzaakt en 1000 baht is een faire deal. Kennelijk waren ze wat overmoedigd geweest en die kleine Thai moet niet zeuren en kan ons niks maken hadden ze gedacht. Als het mijn auto was geweest hadden ze ook een groot probleem gehad.
  Nu hebben ze ook kennis gemaakt met de andere type Thai en de vriendelijkheid in de dienstverlenende sector niet moet verwarren met zwakheid van de locals.

 8. john zegt op

  Dit is wel weer typisch iets wat alleen in Patong( Phuket) of Pattaya gebeurt!

  • marco zegt op

   Tuurlijk John, grote bekende toeristen plaatsen! Is overal ter wereld. Waar toeristen zijn is het geld te vangen, helaas!

 9. A.P. Hankes-van Beek zegt op

  Hallo Khun Peter,

  Jouw antwoord op het verhaal over de 2 mishandelde nederlandse toeristen klopt niet helemaal of ben ik nou in de war?
  Volgens mij heeft jouw berekening een nulletje te weinig.
  10.000 Bath is toch zo ongeveer € 230 ?

  Met vriendelijke groet,

  Ali Hankes,
  Purmerend

  • @ Was een 0 teveel. Moet 1.000 baht zijn zoals in de posting. Excuses.

 10. Peter Holland zegt op

  @ redactie, waarom is mijn opmerking dat ik vind dat thaise minivan / taxi drivers,… zijn , niet geplaatst?? ik heb zoveel slechte ervaringen met dit …, dat ik nooit meer gebruik van ze wil maken, en geloof me ik heb ook vele schrijnende voorbeelden met andere farangen gezien.
  alleen al het feit dat hier een politie kolonel een uur moet onderhandelen, zegt al genoeg lijkt mij

  • @ er zijn genoeg fatsoenlijke hardwerkende chauffeurs. Je kunt niet duizenden mensen over 1 kam scheren. Je opmerking is ongenuanceerd en generaliserend, niet toegestaan volgens onze regels:
   – Het blog is niet bedoeld om al je frustraties over Thai te uitten of uitsluitend te klagen.
   – Geen smaad en/of laster. Het zwartmaken van personen/groepen leidt niet alleen af van de discussie, maar berokkent de aangevallene ook publicitaire schade op internet. Thailandblog is geen schandpaal.

 11. Hansy zegt op

  Tuk tuk in Patong is gewoon maffia. Een normale taxi (meter) kan je er niet krijgen (vanwege het geweld, dat de Tuk tuk tegen hen gebruikt).

  Door hun monopolie reizen de prijzen, die ze berekenen, de pan uit.

  Geen enkele bestuurder is er tot op heden in geslaagd dit probleem op te lossen.

  • Peter Holland zegt op

   Ja, dat het geen zuivere koffie is met deze lieden zal velen bekend zijn.
   Eerdere reactie van mij hierover heeft het niet gehaald want dan bestempel ik volgens de redacte ik een hele Thaise groep uit de samenleving negatief.
   Ik gebruikte een iets andere benaming dan maffia, maar komt wel op het zelde neer.
   Ik heb het probleem opgelost door me nooit meer me te laten vervoeren door deze lieden.
   Je moet volgens mij toch wel een behoorlijke ‘status’ hebben opgebouwd, om bij onvrede politie te belagen, waarna een kolonel een uur moet onderhandelen om de boel
   weer gesust te krijgen.
   Ik denk dat dit onderTaksin iets anders zou zijn gelopen, maar misschien is er ook geen kruid tegen opgewassen.

 12. Ronny zegt op

  Ik heb al ongeveer 35 keer in Thailand geweest ,heel veel in Pattaya en Bangkok Ben ook veel in het nachtleven gestapt ,dus ook veel meegemaakt ,maar daarom niet altijd slecht.Maar als je in het nachtleven stapt dan kun je in zulke situaties terecht komen .Daar kiest men zelf voor .En wat gedronken ,dan denk je dat je de wereld aan kan .Je bent jong en je wil wat .Waarschijnlijk een hogere rekening dan de 1000 bath .Ik wens hun in elk geval veel geluk tegen de corruptie ,en misschien het beste eens gaan kijken in Hua Hin , daar gaat het er rustiger aan toe .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website