Een 29-jarige Nederlander (van Indiase afkomst) is in Thailand opgepakt. Hij wordt verdacht de leider te zijn van een bende die zich bezighoudt met skimmen van betaalpassen, zo schrijft The Phuket News.

Skimmen is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van betaalkaartgegevens. Het is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland.

De Indiase man met een Nederlands paspoort en vier andere leden van de bende uit Noorwegen, India en Sri Lanka hadden bij hun arrestatie meer dan zeshonderd creditcards, skimmingapparatuur en ruim 700.000 baht aan contant geld bij zich. De bendeleden zijn tussen de 20 en 51 jaar.

”Wij vermoeden dat alle vijf de mannen deel uitmaken van een skimbende en houden ze al in de gaten sinds ze in Phuket zijn gearriveerd”, zo liet een politiefunctionaris weten. De mannen zouden Phuket in een jaar drie keer hebben bezocht. Ze rekenden hun hotelkamers met contant geld af en bleven steeds ongeveer een week.

De politie greep in toen na een tip dat dat de Indiase Nederlander, Viothan T., verdacht veel tijd doorbracht bij een geldautomaat en meerdere kaarten gebruikte om geld op te nemen. Agenten doorzochten zijn spullen en vonden een grote voorraad geld en meerdere creditcards in zijn tas.

Nadat de man was verhoord gingen agenten op zoek naar de andere leden. Twee leden werden bij geldautomaten betrapt. De andere twee zijn in een hotel aangehouden.

Vier verdachten zouden inmiddels hebben bekend. Ze zouden bij veel toeristische bestemmingen in Thailand hebben toegeslagen omdat Thailand weinig veiligheidsmaatregelen tegen skimming neemt. De vijfde verdachte ontkent nog, maar is op beveiligingsbeelden te zien.

8 reacties op “Nederlandse skimmer in Thailand opgepakt”

 1. bert zegt op

  Aanpakken dat uitschot !!!Jaartje of 20 Bangkok Hilton zal ze goed doen.Ben zelf ook een keer gedupeerd door dit soort gasten,een hoop gezeur na je vakantie om je geld terug te krijgen!!En dat alleen omdat loosers te lui zijn om te werken.Een grote pluim voor Thaise politie(mag ook een keer gezegd worden!!!)

 2. john zegt op

  Ja zeker minimum 20 jaar hilton bangkok voor crapul als dit. Mensen beroven van hun geld en dan nog de grote man uitgangen met iemand anders geld waar de eerlijke mens zo hard heeft voor gewerkt ! Bedankt politie ..een goede zaak …

 3. Khun Peter zegt op

  Zoals al in het artikel staat heeft Thailand een grote aantrekkingskracht op skimmers. Het probleem is redelijk gemakkelijk aan te pakken, door niet meer de magneetstrip te gebruiken voor informatieoverdracht, maar de chip op de pas. Dat gebeurt in Nederland al een tijd en het skimmen is hier vrijwel uitgebannen.

  • haazet zegt op

   Zie de nieuwe bankok bank pas met chip.
   Gr. Haazet
   !

   • Khun Peter zegt op

    Beste, het feit dat er een chip op de pas zit wil nog niet zeggen dat hij actief is. Bij het pinnen moet je dan niet de pas er meer doorhalen (lezen magneetstrip) maar er in steken en er tijdens het pinnen in laten zitten. Of dat al kan in Thailand, weet ik niet?

    • Soi zegt op

     De Bangkok Bank pas (debet of credit) mag dan wel een chip hebben, die dingen werken gewoon dmv een magneetstrip, zeg maar op z’n ouderwets.

 4. loe zegt op

  Ik ben erg benieuwd of de gedupeerden hun geld terug krijgen. Dat is in Thailand in ieder geval niet gebruikelijk. Nederlandse banken vergoeden de schade (nog) wel.
  Ook erg benieuwd wie die 700.000 baht in zijn zak gaat steken. Zal wel bewaard worden als bewijsmateriaal en plotseling verdwenen zijn 🙂

 5. Joseph Jongen zegt op

  Ben twee jaar geleden ook geskimd met de pas van mijn Bangkok Bank. 1300 Euro armer. Russen dit bedrag rijker. Advies Bangkok Bank: Ga naar de tourist police en laat verbaal opmaken. Kortom twee jonge mensen die bij de politie stage liepen maakten al giechelend het verbaal op. Resultaat: niets, helemaal niets. Bangkok Bank lacht eveneens en vergoeding nihil. Uiteraard hoef ik bij mijn Nederlandse bank ook niet aan te kloppen. Kijk voortaan wel uit welke ATM ik gebruik. Ga bij voorkeur naar een bank die vol in de schijnwerpers staat. En dat letterlijk bekeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website