De telecomautoriteit in Thailand heeft een laatste waarschuwingen gegeven aan telefoonproviders: de vergunning wordt onmiddellijk ingetrokken als men in gebreke blijft bij het registreren van gebruikers van prepaid SIM kaarten.

De operators kunnen ook beboet worden wanneer een mobiele telefoon met een ongeregistreerde SIM kaart voor illegale activiteiten of een misdaad wordt gebruikt.

Volgens de NBTC zien zij nog steeds ongeregistreerde simcards  op haar netwerk.

De NBTC gaat harder optreden vanwege de recente bomaanslagen in het Zuiden. De politie wil de eigenaren van de mobiele telefoon kunnen traceren wanneer deze worden gebruikt om bommen tot ontsteking te brengen. Bij de recente aanslagen zijn 36 mobiele nummers gebruikt, waarvan 3 niet waren geregistreerd. De 33 prepaid kaarten zijn verkocht via de website Lazada, maar ook deze registratie liet te wensen over. De autoriteiten zijn daar erg boos over.

De NBTC maakt zich vooral zorgen over kleine telefoonproviders die mogelijk niet voldoende personeel hebben om aan de registratie-eis te voldoen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “NBTC waarschuwt telefoonproviders: Zorg voor SIMcard registratie of verlies vergunning”

 1. Peter V. zegt op

  Te weinig personeel?
  Als ze servers en databases gebruiken (ja, dat is cynisch bedoeld) dan is het een kwestie van 2 opdrachten.

 2. Cornelis zegt op

  Inmiddels zijn er ook in Nederland plannen om de registratie van verkochte SIM-kaarten te verplichten.

 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Wordt ook in België verplicht.

  https://www.prepaidsimkaart.net/belgie-verbiedt-anonieme-prepaid-simkaart


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website