De Moon is gisteren buiten haar oevers getreden, nadat twee boordevolle waterreservoirs waren overstroomd. Gevolg was dat de woongemeenschap Ban Nong Bua in de provincie Nakhon Ratchasima onder water liep. Twintig gezinnen moesten de benen nemen voor het water dat een hoogte van 1,5 meter bereikte.

Ook twee andere grote waterreservoirs in de provincie waren aan het eind van hun Latijn en stroomden over. Het enige reservoir dat nog regenwater kan opvangen, is Lam Takhong in het district Sikhiu. Dat staat voor 90,8 procent vol. De capaciteit van dit reservoir bedraagt 314 miljoen kubieke meter water.

In het district Phimai zetten verkopers van de onder water gelopen markt Muang Mai Phimai tijdelijk hun handel voort aan beide zijden van de Phimai-Chakkarat weg. Het lint van bijna een kilometer hindert de doorstroming van het verkeer. Het marktterrein staat onder 40 cm water, ook afkomstig van de Moon.

De 11 stuwdeuren van de Phimai dam zijn gisteren opengezet om het water uit het stuwmeer dat snel steeg, af te voeren. Per dag wordt 29 miljoen water geloosd.

(Bron: Bangkok Post, 24 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website