Een haalbaarheidsstudie naar de aanleg van de Brown monorail in combinatie met een snelweg is naar verwachting in juni klaar, zegt het Office of Transport and Traffic Policy and Planning (OTP). 

Wanneer het kabinet het plan goedkeurt gaat de MRTA, de exploitant van de metro, het project uitvoeren. De snelweg wordt ontworpen door de Expressway Authority of Thailand. De monorail kost 50 miljard baht, de expresweg gaat 20 miljard baht kosten.

De Brown Line krijgt 18 stations en loopt van Khae Rai (station Nonthaburi Civic Centre) in oostelijke richting naar Bang Kapi (station Lam Sali). Op zes van de achttien stations kan worden overgestapt op een andere metrolijn, waaronder de Pink en Yellow monorail. De Brown rail is wenselijk omdat er nu nog maar weinig busroutes in het gebied zijn, maar er wordt steeds meer gebouwd.

De expresweg wordt als eerste aangelegd. Die komt onder andere op ongebruikte pijlers langs de Prasert Manoonkij weg.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website