Monnik door het lint

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
18 december 2020

Een monnik is gearresteerd nadat hij met een pistool op een tempel in Ban Bueang schoot. De Ban Bueang Politie werd van het incident op de hoogte gesteld.

Politie kwam kort na de eerste meldingen bij de tempel aan. Het duurde bijna drie uur om met de verdachte te onderhandelen voordat de vermoedelijke monnik, K. Y (42) zich rustig overgaf en naar buiten kwam.

Hij had een pistool bij zich met nog vier patronen daarin. Acht patroonhulzen werden op de grond in de buurt gevonden. Kritsana werd gearresteerd en door de tempel vice abt onmiddellijk na zijn arrestatie uit zijn ambt geschorst.

De verdachte vertelde de politie dat hij twee maanden geleden had gezworen aan familieleden dat als hij een loterij zou winnen hij tijdelijk in het monnikschap zou treden om te proberen zijn leven te verbeteren. Hij won meer dan 100.000 baht. Dus, hij hield zijn belofte en werd een monnik.

Op 15 december werd Kritsana flink dronken en kreeg ruzie met andere monniken. Hij beschreef niet de details van het gebeuren, maar zei dat het uit d hand liep. Hij vroeg zijn vrouw om hem zijn pistool te brengen, maar raakte geen van de andere monniken.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar Kritsana werd geconfronteerd met meerdere juridische aanklachten als gevolg van de woordenwisseling en de schietpartij en blijft in voorlopige hechtenis.

Bron: The Pattaya News 

4 reacties op “Monnik door het lint”

 1. Erik zegt op

  Waar ligt die tempel svp, Lodewijk?

  En kan een monnik getrouwd zijn? Of was hij een soort ‘lekenmonnik’ die een poosje komt mediteren?

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Eric,

   De tempel ligt in de provincie Choburi in district Ban Beuang. Het bekendere Sri Racha district ligt naast
   Ban Beuang.
   De meeste jonge monniken, die voor een paar maanden intreden zijn ongetrouwd.

   Groet,
   Lodewijk

 2. Jan S zegt op

  Wat een domme vrouw om zijn pistool te gaan brengen.

  • Johan. zegt op

   Ach ja, In sommige culturen dient een vrouw nou eenmaal gehoorzaam te zijn.
   Hopelijk is ze in staat om deze relatie te beëindigen want dit is wel een zeer gevaarlijke situatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website