De Maya Bay in nationaal park Noppharat Thara Beach op Phi Phi Islands wordt tijdelijk afgesloten zodat de natuur zich kan herstellen. Dat is bijna geheel vernield door het massatoerisme, zo zijn de koraalriffen beschadigd door boten die er voor anker gaan.

Maya Bay werd beroemd door de film ‘The Beach’ van Danny Boyle uit 2000. Deze vertolking met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol werd opgenomen in Thailand. De opnames zijn o.a. gemaakt op Phi Phi Leh in het zuidwesten van Thailand (Andaman Zee).

Gedurende het hoogseizoen bezoeken elke dag vijfduizend mensen het strand, het dubbele van wat het aan kan. De touroperators, met wie is overlegd, hebben geen bezwaar. Voorlopig wordt gedacht aan een sluiting van juli tot september dit jaar. Er worden ook maatregelen genomen om het aantal bezoekers te verminderen.

Yung Island in hetzelfde park is al twee jaar dicht. Het maritieme milieu herstelt zich er opvallend snel.

2 reacties op “Beroemde Maya Bay op Phi Phi Islands gaat tijdelijk dicht”

  1. Tom zegt op

    Kan ik wel begrijpen als ik zag hoeveel volk dat daar rondloopt. Wel een prachtige excursie ,zeker de moeite waard om te doen 🙂

  2. sjors zegt op

    Geachte Heer Tom .
    Deze prachtige excursie is gesloten ! Het is de moeite waard om deze maatregel ook op andere plekken te nemen , Google eens bij de Malediven !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website