De krant spreekt van een ‘ordeal’ (beproeving, kwelling) en dat moet het geweest zijn voor de bouwvakker die gisteravond na 26 uur is bevrijd uit het ingestorte flatgebouw in Khlong Luang (Pathum Thani).

Hij is een van de zeven bouwvakkers die in de ruïne [want meer is het niet] bekneld zijn geraakt. Toen hij op een brancard naar de ziekenwagen werd gedragen, juichten de reddingswerkers.

En die hebben het niet gemakkelijk. Gisteravond hinderde zware regenval de reddingsoperatie, die volgens ‘engineers’ ook al moeizaam verloopt omdat bouwtekeningen ontbreken.

Behalve de man waarmee het bericht begint, zijn gisteren nog twee anderen gevonden. Een van hen heeft verklaard dat zeven personen gevangen zitten in een hal onder het ingestorte gebouw, maar hij wist niet of ze nog leefden. Bij het ter perse gaan van de krant was deze man nog niet bevrijd. Hij werd gewond aan zijn voeten.

De tweede man lag met zijn benen onder een betonnen pilaar. Reddingswerkers zagen kans hem te bevrijden uit die netelige positie. De medische staf ter plaatse besloot zijn benen te amputeren, maar de man overleed voordat hij geholpen kon worden. Het aantal (bevestigde) doden komt daarmee op drie (gisteren meldde de website van de krant vier).

De eerste twee doden zijn een Cambodjaanse moeder en haar 8 maanden oude kind. Zij werden maandag al gevonden. Het aantal gewonden bedraagt nu 24 (eerder 19), van wie negen Cambodjanen zijn. De gewonden worden in vier ziekenhuizen behandeld (eerder twee). Een is een zwangere Thaise arbeidster met een gebroken heup. Een Cambodjaan heeft een longbloeding.

Zoals vaak bij rampen zijn er ook verhalen over wonderbaarlijke ontsnappingen. Een 25-jarige Thai vertelt tijdens zijn vlucht iets op zijn hoofd gekregen te hebben. Seconden later stortte het gebouw in, maar toen stond hij al op een veilige plaats. ‘Ik kan niet geloven dat het me lukte te overleven.’

Over de oorzaak is nog niets bekend. Het Engineering Institute of Thailand zegt dat de aannemer en eigenaar zich nog niet hebben gemeld. ‘Wanneer we het projectplan hebben, zijn de kansen om overlevenden te helpen goed’, aldus EIT-directeur Suwatchawee Suwansawad.

De aannemer is Plook Plan Co, eigendom van de zoon van de voormalige adjunct-politiecommissaris die in een juwelenzaak voor moord is veroordeeld. [Snapt u het verband?]

(Bron: Bangkok Post, 13 augustus 2014)

2 reacties op “Man na 26 uur bevrijd uit ingestort flatgebouw”

 1. LOUISE zegt op

  Hi Dick,

  Dat familie-verband????
  Misschien een criminele inslag?

  Een flatgebouw kan toch niet zo maar instorten, zodat alleen de liftschacht blijft staan??
  Of ben ik te stom om dat te begrijpen???
  Heb ik een kronkel in mijn hersenen die dan gaat denken dat er met materialen is gesjoemeld?

  Men heeft naar mijn mening tarwemeel met gisp vermengd en ja, dat houdt geen gewicht, althans geen flatgebouw.

  Die man, na zo’n lange tijd gered en toch benen geamputeerd om alsnog te overlijden..
  Ik denk voor de person een zegening.

  Maar ik moet er toch niet aan denken om langer dan een etmaal te wachten op je redding, oftewel of deze nog komt???

  ik hoop dat het bouwbedrijf, na een grondig (!) onderzoek en schuldig bevonden, voor 100% aansprakelijk wordt gesteld.

  Ik wens de mensen daar sterkte en geluk met het vinden van de laatste ondergestortte mensen.

  LOUISE

 2. Henk zegt op

  Wij wonen in Chon Buri en langs ons is een aannemer oktober begonnen met de bouw van 45 appartementen .Deze zouden in 10 maanden klaar zijn maar ze zijn nog niet op de helft .Als ik zie wat een zeldzaam prutswerk er geleverd word ben ik blij dat (als ze omvallen) ze net ver genoeg van ons huis staan .Met het hijen waren er al verschillende palen die spontaan in de grond zakte voordat het hijblok iets deed ,dus die zitten een meter dieper dan de (nu zwevende ) fundering .Bij de rest van het beton storten met emmertjes zie je een dag later dat er een tig aantal nesten inzitten want een trilnaald hebben ze wel maar gebruiken ze niet .De hele bouw is een groot fiasco .
  Het verwonderd mij niet dat er eentje is ingestort maar het verwonderd mij dat er nog zoveel overeind blijven staan !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website