De international luchtvaartorganisatie IATA voorspelt dat het luchtvaartverkeer in Thailand de komende 20 jaar groeit naar 3 miljoen vluchten per jaar. Thailand is dan de twintigste grootste speler op de wereldluchtvaart markt.

Deze prognose is voor Aeronautical Radio of Thailand (Aerothai) aanleiding er bij de luchtvaartautoriteiten op aan te dringen onmiddellijk te beginnen met het hervormingen van de luchtvaartroutes en management.

Met de huidige 1 miljoen internationale en binnenlandse vluchten dreigt er al een verstopping. Het aantal vertragingen neemt toe.  Aerothai president Sarinee noemt als belangrijkste oorzaak dat de routes in de lucht ook gebruikt worden door Aerothai en de luchtmacht. In andere landen is dat beter geregeld.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Luchtvaart Thailand groeit komende 20 jaar naar 3 miljoen vluchten per jaar”

  1. Johan zegt op

    En vanaf 28 Januari gaat Qatar Airways rechtstreeks vanaf Doha op Utapao vliegen 4 x per week. Emirates heeft daar ook onderhandelingen over lopen. Utapao zou weleens in 5 jaar kunnen uitgroeien tot een 2de Suvarnabhumi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website