Pt.Photographer / Shutterstock.com

Luchthaven Don Mueang krijgt een nieuwe terminal. De oude terminal, die niet meer in gebruik is, zal worden gesloopt. Naar verwachting komt de nieuwe terminal in 2021 in bedrijf. 

De nieuwe terminal is noodzakelijk omdat het passagiersaanbod de afgelopen 5 jaar fors gestegen is. Van ruim 16 miljoen passagiers naar 38 miljoen. Vooral de stijging van internationale vluchten is opvallend, een groei van 20,8 procent. De groei van binnenlandse vluchten bleef beperkt tot 2,6 procent.

Airports of Thailand (AoT) heeft gisteren besloten af te zien van renovatie omdat het gebouw slechts twee verdiepingen heeft en er er minstens drie tot vier verdiepingen nodig zijn.

De nieuwe terminal maakt deel uit van een project waarbij er 34 miljard baht geïnvesteerd zal worden. Zo krijgt de terminal een aansluiting op de Red metrolijn (Bang Sue-Rangsit), die nog in aanleg is en de geplande hogesnelheidslijn Don Muean – Suvarnabhumi – U-tapao.

Er komt ook een nieuw gebouw naast het parkeerterrein van terminal 1 voor het inchecken van groepen. Ongeveer 30 tot 40 procent van alle reizigers op Don Mueang zijn Chinezen die in groepen reizen. Het gebouw kan straks 3.000 passagiers per uur verwerken. Daarnaast komen er meer rijstroken bij de luchthaven om zo verkeersopstoppingen te voorkomen.

Het AoT-bestuur gaat tevens de luchthavens van Chiang Mai en Chiang Rai verder ontwikkelen. De luchthaven van Uttaradit wordt ook nieuw leven ingeblazen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Luchthaven Don Mueang krijgt een nieuwe terminal”

 1. Gerrit zegt op

  Tja,

  De terminal 3 (zoals hij vroeger heten) ligt precies tegenover het in aanbouw zijnde nieuw MTR en trein station. Men hoeft alleen een brug over de snelweg te leggen. Hier was natuurlijk al rekening mee gehouden met de planning van het nieuwe station. Dit station wordt ook het begin/einde van de Airportlink, zodat je een directe en snelle verbinding heb met Survanabhumi airport.

  Gerrit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Koen zegt op

  Als nu ook de Immigration eens wordt aangepakt. Wij kwamen vorige week terug van Bali en konden zoals heel veel passagiers aansluiten in de rijen, waarvan sommige een wachttijd hadden van ca. 45 minuten. Ook vorig jaar kwamen wij dat probleem tegen en in een heel jaar is men dus niet in staat geweest om hier iets aan te doen. Maar ja leg je daar maar bij neer, want je kiest er zelf voor om naar Thailand te gaan.
  Verder heel snel aanleggen, want dan ben je misschien die kuddes (groepen) misschien kwijt en kan de individuele passagier sneller inchecken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • zwarteb zegt op

   Ben op 10 april terug gekomen van Thailand in Amsterdam.
   Bij het gaan naar de immigratie werden wij vlak ervoor tegen gehouden door beveiliging die voor gesloten deuren stonden.
   Wij moesten wachten omdat het te druk was bij immigratie.
   Wij hebben daar 45 minuten gestaan voordat wij verder mochten.
   Toen naar immigratie en in de rij aansluiten.
   Ben benieuwd hoe dat van de zomer gaat op Schiphol.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website