Supawadee56 / Shutterstock.com

Morgen is het zover dan mogen onder andere winkelcentra, musea, openbare bibliotheken, tuincentra, parken, kunstgalerijen, kleine fitnesscentra en zwembaden weer open. Toch blijven ook een aantal bedrijven nog dicht. Een overzicht.

Warenhuizen die morgen heropenen moeten zich wel houden aan de hygiënerichtlijnen van de overheid. Volgens een woordvoerster van de branche is alles zo ingericht dat klanten veilig kunnen winkelen.

Alle medewerkers van warenhuizen dragen tijdens het werk altijd een masker en een gelaatsscherm, ontsmetten hun handen voor en na het bedienen van klanten en krijgen elke drie uur een temperatuurcontrole. Daarnaast is de ventilatie verbeterd en zijn de luchtverversingssnelheden verhoogd tot meer dan 10 keer per uur. Tevens zijn er UV-ontsmettingseenheden in het ventilatiesysteem geïnstalleerd. Elk monsterproduct, tester en item dat wordt geprobeerd, wordt na gebruik gereinigd. Alle paskamers worden na elk gebruik gereinigd.

Er zijn bepaalde bedrijfstakken die nog niet open mogen en dat geldt ook voor sommige afdelingen in warenhuizen:

 • Entertainmentlocaties in winkelcentra, zoals bowlingbanen, speelplaatsen, karaokes, arcades en gamezones blijven voorlopig gesloten.
 • Massagesalons en spa’s blijven gesloten, zowel binnen als buiten de winkelcentra. Hieronder vallen ook stoombaden, kruidenstoombaden en sauna’s.
 • Hotels vallen onder verschillende regels en voorschriften en zijn niet in elke provincie gesloten. Hotels kunnen open wanneer ze willen, hoewel in verschillende provincies ook de noodverordening geldt voor hotels.
 • Bijna alle uitgaansgelegenheden, zoals bars, nachtclubs, karaokes en dergelijke blijven gesloten.
 • Bioscopen, amusementsparken, boksstadions en sporthallen blijven gesloten.
 • Stranden blijven tot ten minste het einde van de maand gesloten.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Lockdown in Thailand: Wat mag zondag nog NIET open”

 1. Gringo zegt op

  Dus ook mijn poolbiljarthal Megabreak in Pattaya mag nog niet open.
  Ik wacht in alle gelatenheid af, maar ik baal wel! Bah!!!

  • Willem/ Samet zegt op

   Gringo, ik baal ook. Het is een “never ending tragedy” en het einde is niet af te zien.
   Hou vol er komen HOPENLIJK andere tijden.
   Groet, Willem.

 2. Rino zegt op

  Nederland kan nog wat leren van Thailand:
  Alle medewerkers dragen mondkapjes, hier in Nederland niet.
  Ontsmetten hun handen voor en na het bedienen van de klant, hier in Nederland niet.
  Krijgen elke 3 uur een temperatuurcontrole, hier in Nederland niet.
  Dus in Thailand zijn ze nog niet zo gek

  Groeten Rino

  • chris zegt op

   Nou, dan dit maar omdat ze niet zo gek zijn.
   Als je vanaf vandaag (zondag 17 mei) naar een shopping mall wil, word je geacht een app (Thai Chana geheten) te downloaden en via een QR-code in- en uit te checken. Anders kom je er niet in. Het is alleen maar bedoeld om na te gaan met wie je in contact hebt gestaan als later blijkt dat je besmet bent.
   Drie saillante details:
   1. er zijn nu dagelijks 0 nieuwe besmettingen in Thailand; en bijna iedereen is genezen
   2. de behandeling van de wet op de privacy in the Thaise parlement is tot december uitgesteld
   3. Via de settings van de app kan de regering bijna alle data in je telefoon lezen. (foto’s, documenten, FB)

   Weet je wat? Mij zien ze voorlopig niet in de shopping malls.

   • HarryN zegt op

    Inderdaad Chris mij zullen ze er nu ook niet snel meer zien. Hier in Huahin bij de Market Village om gestoord van te worden. Bij binnenkomst via de bromfiets stalling zie je de mensen staan voor hun QR code ( mij niet gezien dus gewoon doorgelopen) dan kom je bij een tafel met wat verpleegkundig!!! personeel. Daar kon je je naam op een formulier schrijven (ben gewoon gewoon doorgelopen) Niemand die mij terug riep. Toen nog eens meten of ik koorts had..
    Daarna naar de Tesco Lotus gelopen. Weer hetzelfde verhaal!!! ben omgekeerd en toen maar naar de Home Pro maar zag het al vanaf de lift weer hetzelfde verhaal. Ben direct bij de roltrap weer naar beneden gegaan en naar De Villa Market gegaan( geen vertrek melding of wat dan ook bij Market Village)
    Enkele dagen eerder kon ik nog gewoon bij de Tesco Lotus binnenlopen!!!
    Wat ze allemaal met die formulieren gaan doen??? Je denkt toch niet dat ze gaan ontdekken wie wie besmet zou kunnen hebben!!!??? Die QR code en app vertrouw ik niet zomaar. In NL kreeg men die apps ook niet goed voor elkaar.
    Ik ben geheel niet bang van het corona virus maar eerder voor overheden!.

  • Nick van Vulpen zegt op

   Waaruit blijkt dat ze het in Thailand nog niet zo gek doen? Heb je wel voldoende vergelijkingsmateriaal?

 3. Andy zegt op

  Alle winkels in nl zijn open gebleven. Vrijwel niemand draagt hier mondkapjes, wel zijn er veel andere maatregelen genomen. Het aantal corona gevallen is sindsdien naar beneden gekukeld. Lijkt me het bewijs dat je ook kan overdrijven met de avondklok, mondkappen en een totale lockdown.

  • Sjaak S zegt op

   De getallen zullen wel niet kloppen, maar als je bedenkt dat in Thailand met bijna 70 miljoen inwoners en waar het virus al eerder zijn intrede deed dan in Nederland door zijn “overdreven” maatregelen het wel zo ver kon brengen dat er nog geen 60 doden vielen en slechts rond de 3000 geregistreerde gevallen, vraag ik me wel af of het overdreven was. Vergelijk dat met het aantal doden en geïnfecteerden in Nederland met zijn 17 miljoen inwoners.

   • Hendrik zegt op

    Feit is dat je beide landen niet met elkaar kunt vergelijken: in Thailand bij voorbeeld is veel minder fysiek contact door middel van handen schudden, omhelzingen, spontane aanrakingen. Mondkapjes zijn algemener meer geaccepteerd, en afstand houden is de Thai ook niet vreemd. Verder is niet te zeggen of in Thailand meer doden en besmettingen zouden zijn als geen maatregelen waren genomen.

    • Overigens wat veel mensen niet weten is dat mondkapjes nogal slecht voor je gezondheid zijn. De kans is vrij groot dat je te weinig zuurstof binnenkrijgt of gat hyperventileren. Er zijn serieuze risico’s verbonden aan het dragen van mondkapjes.

     https://pjmedia.com/news-and-politics/megan-fox/2020/05/14/neurosurgeon-says-face-masks-pose-serious-risk-to-healthy-people-n392431
     https://www.technocracy.news/blaylock-face-masks-pose-serious-risks-to-the-healthy/

     • nl-th zegt op

      Dus Peter al die profs op de tv weten niet wat ze zeggen? Ik personelijk heb op de tv er steeds er bij horen zeggen hoe je proper er mee moet omgaan. maar de links die je aan geef zullen het ook weten.

      • Geloof niet alles wat je hoort of leest, alleen om het feit dat het zogenaamde deskundigen zijn. De kerkhoven liggen vol met patiënten waarvan de arts een verkeerde diagnose heeft gesteld.

   • Andy zegt op

    Nederland heeft pas na de carnaval zijn maatregelen getroffen. Dat heeft gewerkt. Komt bij dat de temperatuur hier niet meewerkt. Corona overleefd veel langer op koude oppervlakken

  • Jacq zegt op

   Ze kunnen beter elk jaar een totale lockdown tijdens songkran geven, daar spaar je meer doden mee dan heel het corona gebeuren.

 4. peter zegt op

  Goede morgen allemaal,wat ik nu zo vreemd,als ik op de site Agoda komt,en dan data invult,inchecken en uit checken,kan ik dit volgens mij nog steeds hotels boeken in Pattaya,terwijl de meeste nog gesloten zijn.

 5. Mr Max zegt op

  Moderator: Wij hebben jouw vraag als lezersvraag geplaatst. volgende keer graag je vraag naar: https://www.thailandblog.nl/contact/

 6. chris zegt op

  Nou, dan dit maar omdat ze niet zo gek zijn.
  Als je vanaf vandaag (zondag 17 mei) naar een shopping mall wil, word je geacht een app (Thai Chana geheten) te downloaden en via een QR-code in- en uit te checken. Anders kom je er niet in. Het is alleen maar bedoeld om na te gaan met wie je in contact hebt gestaan als later blijkt dat je besmet bent.
  Drie saillante details:
  1. er zijn nu dagelijks 0 nieuwe besmettingen in Thailand; en bijna iedereen is genezen
  2. de behandeling van de wet op de privacy in the Thaise parlement is tot december uitgesteld
  3. Via de settings van de app kan de regering bijna alle data in je telefoon lezen. (foto’s, documenten, FB)

  zie de reacties op dezeposting in de bangkok Post:
  https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1918928/covid-app-a-privacy-worry

  Weet je wat? Mij zien ze voorlopig niet in de shopping malls.

  • Hendrik zegt op

   Menigeen heeft wel ergens een “oude” smartphone liggen. Koop een (prepaid) simkaart, plaats die in dit toestel en gebruik ‘m voor dit soort doeleinden.

   • raymond zegt op

    Precies wat ik ook dacht. Over ik lees moet je alleen een QR code scannen. Misschien heb je zelfs geen toegang tot het internet/simkaart nodig op dat moment.

 7. Jan zegt op

  Peter, even bellen. Geen idee betreft Pattaya, maar andere plaatsen waren ze ook gewoon open, het is geen verplichting van de overheid om te sluiten werd mij verteld, maar in Pattaya kan dat anders zijn.

 8. Ruud zegt op

  Zwembaden mogen open maar stranden blijven toe….55


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website