Kwallenplaag in Surat Thani

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
20 september 2018

In de zuidelijke kustprovincie Surat Thani hebben de autoriteiten toeristen en openbare leden gewaarschuwd tijdens hun bezoek aan het Pha Ngan-eiland wegens giftige kwallen.

De adjunct-directeur van het Koh Phangan-ziekenhuis, Dr. Pahon Pirapinyo en een team van ambtenaren inspecteerden Ao Chaloklum en de Rin-stranden in het district Ko Pha Ngan op maandag 17 en vond 25 giftige kwallen in de Chaloklum Bay

De autoriteiten hebben borden langs de stranden geplaatst, die waarschuwen voor de kwallen  en hebben eerste hulp voorbereid in het geval mensen door hen worden gestoken.

Er zijn azijncontainers langs de stranden geplaatst om kwallensteken te behandelen. Alleen azijn kan worden gebruikt; vers water mag niet worden gebruikt, omdat het ervoor zorgt dat het gif zich verspreidt. Badmeesters en gemeenteambtenaren zijn ook langs de kust gepost om toeristen te waarschuwen.

Bron: Pattaya Mail

2 reacties op “Kwallenplaag in Surat Thani”

  1. ruud zegt op

    Als er niet genoeg grote vissen meer rondzwemmen die de kwallen opeten, ktrijg je een kwallenplaag.
    En als er teveel kwallen rondzwemmen, krijgen kleine vissen niet meer de tijd om grote vissen te worden.
    Ik ben bang, dat de kwallen zullen blijven en in aantal nog zal toenemen, omdat het evenwicht is verstoord.

  2. Nicky zegt op

    Ik ben ooit op de malledieven in contact gekomen met een kwal en ik kan zeggen dat het een behoorlijke pijnlijke ervaring was. Volgens de arts op het eiland, bijten kwallen niet, maar de aanraking met hun tentakels bezorgt de ellende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website