Ex-premier Yingluck Shinawatra is vandaag voor het hooggerechtshof verschenen. Zij moest zich verantwoorden in de kwestie rondom de rijstsubsidies, maar pleit onschuldig. 

Aan de aanwezige journalisten herhaalde ze nogmaals dat ze onschuldig was. Verder hoopte ze op een eerlijk proces.

Shinawatra moet terechtstaan op beschuldiging van machtsmisbruik en corruptie in verband met het subsidieprogramma voor rijsttelers. Haar regering zou bij boeren rijst hebben opgekocht voor een veel hogere prijs dan de marktprijs. Dit koste de schatkist zo’n 3,5 miljard euro.

Het Thaise parlement heeft in januari al beslist om haar de komende vijf jaar uit de politiek te bannen. Dat was vooral een politiek gemotiveerde beslissing, zo zegt Shinawatra.

Shinawatra werd in mei 2014 afgezet door het Thaise hooggerechtshof, na maandenlange betogingen en onrust in Bangkok. De rest van de regering werd later die maand naar huis gestuurd door een militaire staatsgreep. Als Shinawatra schuldig bevonden wordt door het hooggerechtshof, riskeert ze tien jaar gevangenisstraf.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website