De Engelse voetbalclub uit de Premier League, Leicester City, heeft drie in opspraak geraakte spelers op staande voet ontslagen. Het gaat om doelman Tom Hopper, Adam Smith en James Pearson, de zoon van de trainer. Het drietal had zich tijdens een trip van club door Thailand racistisch uitgelaten tijdens het filmen van een seksorgie in een nachtclub in Bangkok. Zo noemden zij de Thaise gezelschapsdames ‘spleetogen’.

De tape kwam eind me in handen van de Britse media waarop Leicester City besloot een onderzoek in te stellen naar het gedrag van de spelers. In een verklaring op de website van de club staat te lezen dat Leicester tot de conclusie is gekomen dat het gedrag van Hopper, Smith en Pearson niet past bij de waarden die de club wil uitdragen. Volgens de clubleiding heeft het drietal de gedragscode ernstig overtreden en was ontbinding van hun contract de enige optie.

Het tripje met de ploeg vond plaats na het seizoen in de Premier League, waarin Leicester City 14e werd, en werd een ‘goodwill tour’ genoemd.

Leicester is eigendom van twee Thaise zakenmannen, vader en zoon Vichai en Aiyawatt Srivaddhanaprabha. De eigenaren zijn rijk geworden met de exploitatie van de bekende King Power duty-free keten. Ook de Tourism Authority of Thailand is sponsor van de club, zo staat het “Amazing  Thailand” logo op de rug van de shirts van de spelers.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/3euGAZ


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Drie voetballers Leicester City ontslagen na racistische Bangkok sekstape”

 1. piet zegt op

  Dan word morgen 99% van de Thaise werknemers ontslagen voor vergelijkbare opmerkingen over farang 😉
  Zo en nu eerst een moorkop en voor de vrouw een negerzoen jaja blijven lachen 🙂

 2. David H. zegt op

  Ging nu niet alleen om de benaming “spleetoog “, maar de” jonge helden” moesten ook nog maar eens een videootje maken , dat dan nog publiek kwam …..

  Opgelet,!! hier een ongecensureerde link ervan ,waarin je het verdure denigrerend taalgebruik te horen is , als je Engels verstaat weliswaar.

  Unsensored version here, scroll down to 2nd video

  http://deadspin.com/…urin-1708024692

 3. Simon zegt op

  Kwaad worden, iemand in de zeik zetten of desnoods met iemand dollen, is nog tot daar aan toe, maar er ordinair plezier aan beleven en daar over te pochen, gaat mij iets te ver.

  Zeker het fenomeen “smartphone” en “social-media” hebben grote invloed op de maatschappij. Dat kan in dit geval niet ontzegd worden. Het effect en de gevolgen zijn niet acuut te overzien.

  Toen ik het filmpje voor het eerst zag, stond ik gelijk met een mening klaar. Ik moest me gelijk bedenken, dat ik ook jong ben geweest. En ik moet U eerlijk bekennen, dat ik blij ben dat er toen geen “smartphone” en “social-media”, bestonden.

  • Sjaak S zegt op

   Dat is het ook precies, Simon. Het is al erg genoeg dat ze zich zo uitten. Maar het gaat al helemaal te ver om het ook nog eens te publiceren. Het is al een stomme brutaliteit en hoe super stom kun je zijn, wanneer de eigenaren van je eigen club ook nog eens Thai zijn. Ik denk dat je wel 1000% te ver gegaan bent met het beledigen van mens, land en je eigen club.

 4. henk zegt op

  Ik vind het terecht dat ze meteen ontslagen zijn,wat denken ze wel ze mogen hun hobby uitoefenen
  en krijgen daar ook nog eens veel geld voor en denken dat ze zich alles kunnen veroorloven.
  Zij moeten de naam van de club in ere houden.
  Of zouden ze ook tegen die twee thaise eigenaren ook zeggen:He’spleetoog heb je mijn geld
  al overgemaakt.Netjes blijven ook in het buitenland is een schone zaak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website