In de hoofdstad Bangkok zijn vertegenwoordigers van zeventien Aziatische landen bijeen om te praten de vluchtelingencrisis in Zuidoost-Azië. Bij de opening zei de Thaise minister van Buitenlandse Zaken dat de vluchtelingenstroom alarmerende vormen heeft aangenomen.

Duizenden vluchtelingen uit Bangladesh en Myanmar, het vroegere Birma, hebben de afgelopen tijd geprobeerd landen als Thailand, Maleisië en Indonesië te bereiken. Onlangs werden in het grensgebied van Maleisië en Thailand 139 graven gevonden met de lichamen van vluchtelingen. Ze lagen in kampen die jarenlang zijn gebruikt door mensensmokkelaars.

Aanvankelijk hielden de landen de vluchtelingen tegen, maar vorige week toonden Maleisië en Indonesië zich bereid 7000 vluchtelingen tijdelijk op te nemen. Ze zouden dan binnen een jaar wel elders moeten worden geplaatst. Thailand verklaarde zich bereid humanitaire hulp te geven, maar de vluchtelingen mogen niet aan land.

Veel van de vluchtelingen komen uit Myanmar en behoren tot de islamitische Rohingya-minderheid. Die wordt in Myanmar achtergesteld, vervolgd en opgejaagd.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Top in Bangkok over vluchtelingencrisis”

  1. Frans Nico zegt op

    Wat is het op dit blog ineens stil over dit onderwerp. Is met het leed op de foto alles gezegd?

  2. Sir Charles zegt op

    Zeer schrijnend en triest maar betrap me er eerlijk gezegd zelf ook op een soort van moeheid over dat onderwerp te hebben opgelopen waarschijnlijk uit machteloosheid het vluchtelingenvraagstuk te kunnen oplossen.
    Het zal ook te maken hebben door het vele nieuws over de vluchtelingen op de Middelandse Zee en dan nu helaas ook in Zuidoost-Azië zonder er mee te willen zeggen dat het doodgezwegen moet worden, begrijp me niet verkeerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website