Thailand doet het niet slecht als het om de snelheid van breedband-internet gaat. Het land staat zelfs op de achtste plaats in Azië en wereldwijd op de 52-ste plek, zo blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Ookla (www.netindex.com).

Op basis van de resultaten van tests, uitgevoerd door Speedtest.net, laat Ookla weten dat uit testen blijkt dat er in de grote steden in Thailand een gemiddelde snelheid wordt gehaald van 19,9 megabits per seconde. Dat is sneller dan internet in Vietnam (17,6 Mbps) en Cambodja (9 mbps). Desondanks is het verschil met landen zoals Singapore (121,7 mbps) en Hong Kong (102,6 mbps) erg groot. De gemiddelde breedbandsnelheid van enkele andere landen in Azië: Laos 7,1 mbps, Indonesië 6,7 mbps en de Filippijnen 3,7 mbps. Ter vergelijking, de gemiddelde internet breedbandsnelheid in Nederland bedraagt 50.8 mbps.

De resultaten van Ookla tonen aan dat de gemiddelde internetsnelheid in Thailand sinds januari 2014 sterk zijn toegenomen. In 2014 was de gemiddelde snelheid nog 12,4 mbps.

Voor het snelste internet in Thailand moet je zijn in Mukdahan (32,19 Mbps), Sattahip (31,3 Mbps) en Hua Hin (25,4 mbps). Pattaya staat op de vijfde plaats met 22,6 Mbps, terwijl Bangkok het eigenlijk slecht doet en op plaats 17 staat met een gemiddelde snelheid van 18,1 mbps.

Overweeg je om naar een andere internetprovider over te stappen dan is qua snelheid Maxnet met een doorvoersnelheid van 19,8 mbps de beste optie. Cat Telecom is ook redelijk snel en dat geldt tevens voor 3BB en True met een gemiddelde snelheid van 18,7 Mbps. TOT scoort het slechtste met 11 mbps.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/eXmf1l


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Snelheid van internet in Azië: Thailand op de 8ste plek”

 1. dirk zegt op

  Ik zit hier in Loei op 30.59 Mbps. Dat is bij True internet en daar ben ik best tevreden mee. Kost 749 baht per maand.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Het is mij niet helemaal duidelijk hoe Thailand gemiddeld in de grote steden op 19.9 mbps zit, terwijl de beste internetprovider blijft steken op 19.8 mbps.

  • Khun Peter zegt op

   Neem even contact op met Bangkok Post die zullen het antwoord wel weten.

  • Frans Nico zegt op

   Ik lees dat de gemiddelde snelheid 19,9 Mb/sec is. Dus op basis van alle GEMETEN locaties. Voor het (gemiddeld?) snelste internet in Thailand moet je zijn in Mukdahan (32,19 Mbps), Sattahip (31,3 Mbps) en Hua Hin (25,4 mbps). Pattaya staat op de vijfde plaats met 22,6 Mbps, terwijl Bangkok het eigenlijk slecht doet en op plaats 17 staat met een gemiddelde snelheid van 18,1 mbps.

   Ik lees niet of de gemiddelde snelheid per locatie ook op basis van alle providers is, dus de gemiddelde prestaties van alle providers.

   Ook lees ik niet op welke lokatie de best leverende provider gemeten is. Met andere woorden, het zegt allemaal niets. Daarboven hangt te snelheid van internet veel af van de omgeving en afstand van aansluiting tot dichtsbijzinde verdeelpunt en de belasting (tijdstip wanop veel aansluitingen intensief gebruikt worden). Het is dus allemaal erg vaag.

 3. FredCNX zegt op

  Ik heb kort geleden een fiber aansluiting genomen voor mijn internet, razendsnel maar…..tot de grens. Downloaden van b.v. spotnet gaat met een veel lagere snelheid; reactie van mijn klacht bij de provider was dat de Thaise overheid de snelheid bij ‘oversea-connections’ behoorlijk reduceert. Bovenstaande Mbps kloppen dus wel maar alleen als je in Thailand/Azie surft/download.

  • raijmond zegt op

   Yasothon heeft true 30 mps best snel hoor voor 799 bhat per maand

 4. Sjaak S zegt op

  Wij hebben hier het zogenaamde Wi-net van TOT. Dit is wanneer je te ver van de grote stroom woont om nog op het kabelnet aangesloten te kunnen worden. Je krijgt dan een antenne in de tuin geplaatst, die je internet vanaf een centrale mast ontvangt.
  Afgezien van enkele storingen in de laatste dagen, ben ik tevreden over mijn 10 Mbps download snelheid. Ook iptv loopt goed. Ongeveer anderhalf jaar geleden was dat anders.
  Dus in sommige gevallen, kan een provider als TOT best wel handig zijn, want hoewel ze het laagst scoren in de test, zijn zij de enigen die in afgelegen gebieden een uitkomst kunnen zijn.
  Of het ooit tot bovenstaande hoge snelheden zal komen… wie weet. Zou het wel willen, maar nodig is het niet.

 5. Frans Nico zegt op

  Sjaak, de toekomst is het 5G-netwerk. Dat zal aanzienlijk sneller zijn dan het huidige 4G en zal op termijn onbeperkt kunnen worden gebruikt voor internet zonder aparte kosten voor dataverkeer. Zal zelfs kunnen gaan concurreren met ADSL. Maar of wij dat, met onze leeftijd, zullen beleven is natuurlijk de vraag. Het zijn de voorspellingen van Tele2.

 6. Gerrit Tienkamp zegt op

  Spreek gewoon de waarheid !
  ToT en True Move zijn pure slecht
  True besteeld je en leverd maar 50% speed terwijl je voor 100% betaald, en totaal geen servie krijgt.
  3BB is op dit moment 1 van de betere, hoewel ik denk dat ze daar van tijd tot tijd ook aan de speed knoppen zitten te draaien.
  Er moet een controle systeem komen om deze corrupte maatschappijen te controleren en op de vingers te tikken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website