Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand versoepeld. Reizigers naar Thailand worden niet meer gewaarschuwd voor terrorisme.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies versoepeld in navolging van een aantal andere Europese landen die dezelfde maatregel heeft getroffen.

Sinds half januari werd gewaarschuwd voor terroristische aanslagen, nadat de Thaise autoriteiten een terreurverdachte hadden opgepakt. De Libanees met een Zweeds paspoort zou het hebben gemunt op toeristen in drukbezochte plekken in de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij had grondstoffen voor explosieven in huis.

Overigens worden in het vernieuwde reisadvies nog steeds reizen naar bepaalde gebieden ontraden. Zo is het onrustig in vier zuidelijke provincies. Ook wordt de politieke situatie stabiel genoemd, maar is er altijd een kleine kans op onrust.  In toeristische gebieden is het doorgaans veilig.

Het hele reisadvies is hier te lezen: Reisadvies voor Thailand

2 reacties op “Reisadvies naar Thailand versoepeld”

  1. Gerrit van den Hurk zegt op

    Is dit wel zo’n positief bericht?
    Ik wil wel erg graag gewaarschuwd worden als er terroristische bedreigingen zijn.

    • TH.NL zegt op

      @Gerrit. Wat is hier dan negatief aan gezien je vraagstelling?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website