Een 26-jarige Belgische vrouw heeft een avontuur van 5 uur drijven in een ruwe zee overleefd. Uiteindelijk kon ze de aandacht trekken van een groepje vissers. De Belgische dame beseft dat ze veel geluk heeft gehad. 

De vrouw was samen met haar vriend met vakantie op het eiland Koh Samui. Woensdagavond besloten ze om hun vakantie knallend af te sluiten op de Full Moon Party op het naburige eiland Koh Phangan.

Tegen 7 uur in de ochtend keerden ze met de boot terug naar Koh Samui. Ondanks het nachtje uit, besloot het koppel om toch nog een eindje te gaan zwemmen. Toen ze weer uit het water kwamen, volgde volgens getuigen een stevige woordenwisseling. De vouw liep weg en huurde een kajak. Rond de middag sprong ze volgens de lokale politie in het water om te zwemmen. Toen ging het mis. Een golf spoelde haar kayak weg en ze bleef hulpeloos achter. Toen even later een stevig onweer losbarstte, werd het water nog een stuk woeliger. Toch wist de vrouw zich úrenlang drijvende te houden. Toen het al donker was wist ze toch de aandacht te trekken van een vissersbootje. Uiteindelijk zou het nog bijna een uur duren voor ze uit het water werd gehaald.

De vrouw beseft dat ze door het oog van de naald is gekropen.

4 reacties op “Belgische vrouw (26) gered na vijf uur in zee bij Koh Samui”

 1. Soi zegt op

  Een geluk dat ze de aandacht wist te trekken van de bemanning van een vissersboot bij een zelf gecreëerd
  stom ondoordacht ongeluk. Op de foto is te zien dat ze nog in shock verkeerd. Misschien dat ze morgen alsnog een kopkoenkaa kan uitbrengen.

 2. jasper van Der Burgh zegt op

  Klinkt mij als een zeer overmatig gebruik van verdovende middelen in de oren.
  Meisje heeft alle geluk van de wereld gehad!
  Afijn , we zijn allemaal jong geweest, maar ook zo dom??

  • luc,cc zegt op

   Deze vrouw is veearts, dus geen dom blondje, dat ze naar de full moon party ging wil niet zeggen dat ze onder invloed was van verdovende middelen, misschien wel alkohol
   indien onder invloed had ze het geen 5 uren vol gehouden
   woordenwisseling tussen verliefden kan soms enge gevolgen hebben
   fijn dat het goed is af gelopen

 3. Fransamsterdam zegt op

  Zo zie je maar dat een goede conditie en voorbereiding voor (zee)zwemmers van levensbelang kan zijn. Het meisje staat na al die uren nog recht op haar benen en kijkt naar omstandigheden redelijk helder uit haar ogen en heeft verder geen lichamelijke klachten. Vermoedelijk heeft ze ook een survival-cursus gevolgd, anders zou de paniek hebben toegeslagen en was ze al lang uitgeput geraakt. Ik denk dat ze ook een alarmlicht bij zich had, anders was het nooit gelukt om in het donker de aandacht te trekken van een vissersboot die er nog een uur over doet om ter plekke hulp te bieden.
  Waren alle mensen maar zo verstandig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website