Autobom op Koh Samui: Zeven gewonden

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
11 april 2015

Zeven mensen voornamelijk Thai en een Italiaans meisje, raakte lichtgewond toen een bom in een pick-up truck ontplofte in de parkeergarage van een winkelcentrum op het populaire toeristen eiland Koh Samui.

De explosie vond plaats om 11:30 uur bij het winkelcentrum Central Festival. De bom was verstopt in een gestolen Mazda pick-up truck uit de provincie Yala.

“Het is een autobom, maar we kunnen niet bevestigen wat voor soort explosief materiaal er is gebruikt.”, zo laat Lt Gen Prawut Thavornsiri, de nationale woordvoerder van de politie weten aan de pers. Het is nog te vroeg om te concluderen dat de bom het werk is van moslim-extremisten die vooral actief zijn in de drie zuidelijke grensprovincies.

“Zeven mensen raakten lichtgewond na te zijn geraakt door granaatscherven.”. zo laat Pol Col Apichart Boonsriroj, politiecommandant van de provincie Surat Thani weten. Inmiddels is iedereen ontslagen uit het ziekenhuis.

Indien dit het werk is van de zuidelijke moslim opstandelingen dan is dit de eerste keer dat zij hun werkterrein verleggen buiten e drie zuidelijk provincies. Het eiland Samui is een van de populairste toeristische bestemmingen van het land en de explosie deed zich voor aan het begin van de vijfdaagse Songkran viering waar honderdduizenden toeristen op af komen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Autobom op Koh Samui: Zeven gewonden”

  1. Pauline zegt op

    Wat een drama! Gelukkig dat de schade nog meeviel. Het had veel erger kunnen zijn. Maar met het oog op onze eerste reis naar Thailand waarbij een paar dagen Koh Samui ook op het programma staat, word ik er niet echt blij van. Waar kunnen we veilig naar toe? Dat weet natuurlijk niemand….. 🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website