De Thaise overheid is bezorgd om de meer dan 10.000 Thaise moslims die van plan zijn om naar Saudi-Arabië af te reizen. Mogelijk zijn zij een nieuwe bron van MERS besmettingen.

De islamitische pelgrimstocht (Hadji) naar Mekka eind september wordt daarom met argusogen bekeken en de Thaise autoriteiten treffen een aantal preventieve maatregelen. Hoewel de pelgrims geen strobreed in de weg wordt gelegd, worden zij wel in de gaten gehouden en geregistreerd, zo laat Surachet Satitramai (ministerie van volksgezondheid) weten. Pelgrims die terugkomen van de bedevaart zullen worden gecontroleerd op ziekteverschijnselen en eventueel worden afgezonderd.

Thailand is extra alert nadat een 75-jarige zakenman uit Oman, die naar Bangkok was gekomen wegens een hartkwaal, MERS bleek te hebben.

Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Gezondheid maakte maandag bekend dat opnieuw twee mensen zijn overleden aan de ziekte. Het dodental staat nu op 27. Ook zijn er drie nieuwe besmettingsgevallen opgedoken. 172 mensen hebben het longvirus inmiddels onder de leden. MERS (Middle East Respiratory Syndrome) werd vorige maand voor het eerst in Zuid-Korea gevonden. Het is de grootste ziekte-uitbraak buiten het Midden-Oosten. Duizenden mensen zitten in quarantaine en meer dan vierhonderd scholen houden de deuren dicht om verspreiding van het virus te voorkomen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/Ex3mSu

6 reacties op “Angst voor MERS verspreiding door Thaise Hadji pelgrims”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Simpel op te lossen…
  Een ieder die vanuit Thailand naar
  midden-oosten vertrekt.,
  Een duidelijke vermelding in het
  paspoort aanbrengen, en bij terugkomst
  desbetreffende goed checken op
  ziektes.

 2. Walter zegt op

  Het risico dat bezoekers aan het midden-oosten Mers in Thailand brengen is dermate groot dat je terugkomst moet weigeren. Thailand kan zo’n epidemie niet aan, medisch niet en financieel niet.
  De uitreizers hierop attenderen dan weten ze hoe het zit!

  • rob zegt op

   Weigeren Thaise staatsburgers terug te laten keren naar Thailand? Hoe stelt u zich dat voor?

 3. Sir Charles zegt op

  Dus niet ondenkbeeldig dat iemand met MERS het vanuit Dubai of Abu Dahbi naar Bangkok meeneemt. Al die vluchten vervolgens dan maar cancelen?
  Zijn wel hubs in het Midden-Oosten (sinds kort ook Doha) die ook vrij veel door Thailandgangers alhier gebruikt worden.

  Don’t panic, just saying… 😉

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het risico van een tussenstop 😉

 4. Jack G. zegt op

  Dan gaan mensen via omwegen reizen. In Nederland hebben we ook Ebola-verdachte mensen via omwegen dat zien doen. Gewoon met de trein, bus of vliegtuig enz. Je moet juist verdachte mensen eruit zien te halen. Maar hoe? De meesten mensen gaan dat ontwijken omdat ze niet naar een ziekenhuis willen en geïsoleerd van familie willen worden. Of een warmtecamera in dit geval dan genoeg is? In Azië zie je altijd actie op vliegvelden als er ziekte opduikt. Op Schiphol zie je dan niks, niemand die ziektes probeert tegen te houden. Terwijl KLM zoveel rechtstreekse vluchten uitvoert over de gehele wereld. Hoe snel was de Mexicaanse griep ook alweer in Nederland?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website