[youtube]http://youtu.be/vcYHhBctNFU[/youtube]

Een 15-jarig meisje uit Satun in het Zuiden van Thailand, dat op YouTube klaagt over de diefstal van haar kleefrijst en kip, is een ‘sensatie’ dankzij de media die gretig op het verhaal zijn ingesprongen.

Het filmpje is al 133.635 keer bekeken en nog vaker gedeeld, maar welke onverlaat haar maaltijd stal, is nog altijd een raadsel. Talloze personen hebben op op YouTube al een video geplaatst en ze claimen allemaal dat zij de rijst en kip stalen.

De boosaardige dief sloeg toe toen Kanittha ‘Laila’ Jansawang een 7-Eleven was binnen gegaan om telefoontegoed te kopen. Toen ze terugkwam, was de voor 30 baht gekochte rijst en kip verdwenen uit het mandje van haar motorfiets.

Het meisje was daarover zo kwaad dat ze besloot een videoclip van haarzelf voor de spiegel te maken. Daarin gaat ze, de nodige vloekwoorden gebruikend, flink tekeer tegen de dief.

Nadat de video geplaatst was en talloze malen gedeeld, togen verslaggevers woensdag naar haar woning in Muang om haar te interviewen.

Daar woont ze samen met haar moeder en grootmoeder. Die omschrijft haar kleindochter als ‘smart, confident, loquacious and respectful’.

Laila vertelde nooit vermoed te hebben dat de video haar beroemd zou maken, omdat ze nogal grof in de mond was. Niettemin hebben mensen tegen haar gezegd dat ze ‘cute’ is en dat ze haar zuidelijk accent leuk vinden. Ze maakte haar excuses voor de scheldwoorden en haar onbeleefd gedrag in de video.

(Bron: website Bangkok Post, 12 november 2014)


» Laat een reactie achter


8 reacties op “‘Kleefrijst & kip’ meisje in één klap ‘beroemd’”

 1. Tino Kuis zegt op

  Mooie gelegenheid om wat Thaise scheldwoorden te leren! Ik noteerde:
  1 แม่ง mâeng motherfucker!
  2 มึง meung (grof) jij!
  3 เย็ดแม่ jét mâe fuck your mother!
  4 อุบาทว์ oebàat stuk ongeluk!
  5 ไอ่ห่า ai hàa zal wel âi hîea zijn: ergste vloek in het Thaise universum: hîea is een soort hagedis
  6 ไก่ติดคอตาย kài tit kho taai ‘Dat die kip in je strot mag blijven steken tot je sterft!’ Let op de poëtische Thaise tekst! Kai tit kho taai.
  Bijna alle Thaise pubers praten zo, het is pubertaal, ook als ze niet boos zijn of willen beledigen. Dit is echt heel normaal.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • Tino Kuis zegt op

   Ik ben ook erg ‘chatty’. Ik kan er nog aan toevoegen dat de tekst en de manier waarop het meisje het brengt meer grappig dan gemeen is.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Tom zegt op

   Leuk!, Bedankt voor de info.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Franky R. zegt op

  Loquacious? Wikitionary geeft Chatty als synoniem…praatgraag dus…Weer wat nieuws geleerd op Thailandblog… 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Franky R. en Tino Kuis Bedankt voor jullie commentaar. Dit zijn nu nuttige reacties. Daar houd ik van.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. geert zegt op

  wel jammer om te horen dat ze voort het eten uit je mandje stelen en zeker van thai die hebben ( de meesten dan)het zo breed nog niet dus ik begrijp haar volkomen
  ik heb ook altijd mijn tassen aan de scooter hangen als ik een andere winkel
  in ga en ben er nog nooit iets kwijt geraakt
  erg spijtig dit te horen
  Geert

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Sjaak S zegt op

  Ik vind het telkens weer verbazingwekkend, dat er niks uit mijn sidecar gestolen wordt, wanneer we ergens iets gekocht hebben, maar nog een tweede winkel binnen moeten gaan. Dan liggen onze zakken met winkelwaar zomaar voor het oppakken. In Brazilië, waar ik bijna 30 jaar lang ieder jaar langere tijd was, kon ik blij zijn als mijn hele motor er nog zou staan!
  Ongelofelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. aroyaroy zegt op

  Hier zelfde voorval, sticky rice verdwenen uit het mandje van de motobike tijdens een express bezoek aan het groentenkraam, een ervaring als herinnering bewaard dat geen filmpje waard was voor de prijs van sticky rice, voor het meisje des te meer. Mijn Thaise partner kan met veel plezier het filmpje waarderen, hoewel ze niet van het zuiden afkomstig is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website