Het aantal klachten van toeristen heeft de eerste vijf maanden van dit jaar al het totaal aantal van vorig jaar overschreden.

Van januari tot en met mei werd bij de Toeristenpolitie 1.518 maal melding gemaakt van voornamelijk diefstal tegen 1.456 maal in het gehele jaar 2011.

Van de klachten hebben 681 betrekking op diefstal, waarvan 421 in zogeheten ´Coach Bus 30´-intercity lijndiensten. Dit zijn diensten die worden uitgevoerd door onbevoegde exploitanten. Ze rekenen aanzienlijk lagere tarieven voor ritten dan de officiële interliners. De politie vermoedt zelfs dat passagiers soms worden gedrogeerd en wanneer ze in slaap zijn gevallen, bestolen.

De meeste diefstallen vinden plaats op de routes naar het zuiden, gevolgd door de routes naar het noorden. De routes naar het oosten en noordoosten zijn het veiligst met een klein aantal meldingen.

Behalve over diefstallen klaagden toeristen ook over oplichting door juweliers (177 maal) en verdwenen documenten (76). Een klein aantal betrof kleermakers en gedwongen drogering.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Klachten van toeristen rijzen de pan uit”

  1. R.Tersteeg zegt op

    Ja dat schijnt toch te kloppen een 20 tal jaren geleden ging ik naar het noorden met een bus, kon riskant zijn nu valt het wel mee althans dat zegt een vaste chauffeur die wij hebben als we in Thailand zijn die ons in zijn busje rond tourt.
    Daarin tegen gingen we eens een keer naar Phuket en bij een bepaalde stop plaats stopte hij en gingen we wat eten en hij vertelde dat hij bleef wachten tot dat er een paar touringcars op dat terrein waren,en gezamenlijk het laatste deel afleggen .
    Dit was puur uit veiligheid overweging,ik vraag mij af of de politie posten bij verschillend provincie overgangen daar ook een steentje aan bijdragen .
    Verder moet ik zeggen ik kom al sinds 1982 in Thailand,nog niet 1 keer ben ik bestolen dus dat er wat weg is genomen,daarin tegen te veel betalen voor iets kun je bijna niet voor zijn ook al ding je goed af.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website