Ouders van een baby in Thailand kunnen een soort kinderbijslag aanvragen voor hun kroost, dat gebeurt ook massaal. De Thaise overheid had gerekend op 128.000 aanvragen, dat zijn er inmiddels 136.490.

Deze maand is er 400 baht uitgekeerd, volgende maand wordt het bedrag verhoogd naar 600 baht. De steun wordt alleen in de eerste drie levensjaren van het kind gegeven.

De meeste aanvragen voor het ‘baby aid scheme’ komen uit het Noordoosten. De meerderheid van deze aanvragers zijn werkloos (44 procent), gevolgd door alleenstaande moeders (40 procent) en tieners (22 procent).

Ouders kunnen nog tot 30 september een aanvraag doen voor de babytoeslag.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Veel aanvragen voor kinderbijslag uit het Noordoosten van Thailand”

 1. slagerij van Kampen zegt op

  Dat mensen moeite doen om een stapel formulieren in te vullen voor 400 baht toont maar weer eens hoe hoog de nood is in de Isan. Dit lezende verbaast het me niets dat farangs zo populair zijn als huwelijkspartner daar.

  • fons zegt op

   600 baht is veel geld als ge niks hebtdaar kan isaan gezin 2 weken van eten die stapel formuieren doe er dan niet toe.

   • Jacob zegt op

    Hoe een Isaans gezin,4 personen van 600 bath 2 weken kunnen eten zou ik wel eens uitgelegd willen hebben,beetje denigrerend tegen over de Isaanse bevolking,er wonen hier arme rijstboeren maar ook veel mensen die jarenlang in het buitenland hebben gewerkt en zodoende hun eigen woning en spaarpotje hebben,en voor geen geld ter wereld in Nederland zouden willen wonen,maar 600 bath voor 2 weken is 43 bath per dag voor een hele familie,hoever moeten de mensen uit de Isaan nog vernederd worden door de zg beterweters,haal elke dag voor 100 bath kleefrijst en kippenlever voor de hond,buiten de hondenbrokken,eten mijn Isaan honden al meer dan een hele familie.

  • leon zegt op

   Waar staat het dat men een stapel papieren moet invullen? Slagerij van Kampen maakt zijn eigen verhaaltjes?

 2. Mark zegt op

  In hoofde van de gemiddelde farrang is 400, zelfs 600 bath per maand geen incentive om eraan te beginnen. Maar is dat zo in hoofde van de arme Thai in de plattelandsdorpen die al tot over zijn oren in de schulden zitten?
  Is dit in hoofde van de overheid een sociale maatregelen ter bestrijding van de (kinder)armoede? Of kadert dit in demografische beleid om de snel toenemende vergrijzing van de Thaise bevolking tegen te gaan? Misschien wel beiden?
  Maar om die borelingen te laten opgroeien tot 21ste eeuwe “wereld”burgers zijn nog een batterij andere beleidsmaatregelen nodig, bvb. in domein van opvoeding en scholing. Als die andere maatregelen uitblijven groeit het pack van de jongetjes op tot goedkoop kanonnenvlees en de meisje tot goedkoop amusementsvlees. Leuk voor toeristen en militairen.
  Lijkt bijzonder cynisch, maar historisch oversteeg de realiteit de meest perverse gedachte al meermaals.

 3. Ger zegt op

  Die 40 procent alleenstaande moeders en tieners ( 22 procent)
  Ik krijg altijd te horen dat de Thai traditioneel is , gehecht aan cultuur. Eerst trouwen en zo.
  Maar als ik dan de cijfers interpreteer ….

 4. Ger zegt op

  Kinderbijslag goed idee ? 1 pak babymelk of pak luiers dan is die 400 baht al weer op.

  En wat de Thaise AOW : men wil er vanaf omdat de Thaise bevolking in grote tempo vergrijst en het oiver een paar jaren niet te betalen wordt , zelfs 600 baht per maand is al teveel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website