Kan Air uit de lucht

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Vliegtickets
Tags:
25 april 2017

Kan Air, dat vanuit Chiang Mai regionale vluchten uitvoerde, heeft zijn activiteiten volledig opgeschort door technische problemen met de 12-seat Cessna Grand Caravan 208B. Omdat het andere vliegtuig van Kan Air, een 66-seat ATR 72-500 turboprop als sinds 30 maart aan de grond staat wegens problemen met de propeller kan Kan Air geen vluchten meer uitvoeren. Er worden geen reserveringen meer geboekt en gemaakte reserveringen worden geannuleerd en eventueel terugbetaald.

President Somphong Sooksanguan weigerde in een gesprek met de Bangkok Post te speculeren of hiermee het doek voor zijn lluchtvaartmaatschappij valt. De Cessna wordt de komende weken gerepareerd en daarmee zou Kan Air de vluchten vanuit Chiang Mai naar Mae Hong Son, Pai, Nan, Mae Sot, Chiang Rai en Phitsanulok kunnen hervatten. .

Maar er zijn geen onmiddellijke plannen om de langere binnenlandse vluchten naar U-Tapao, Hua Hin en Don Muang, die werden verzorgd door de ATR 72-500, te hervatten. Een eventuele hervatting hangt af van het aantrekken van joint-venture partners, die een kapitaalinjectie mogelijk maken..

De luchtvaartmaatschappij overweegt nog steeds de mogelijkheden om zijn vloot uit te breiden met een paar turboprops en een Airbus 319 small body, waarmee Kan Air internationale vluchten naar Myanmar, India en China zou kunnen verzorgen.

Bron: website Aviationpros


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Kan Air uit de lucht”

 1. mertens alfons zegt op

  verleden maand hadden wij nog een vlucht vanuit hua hin naar chiang mai,de avond voor vertrek kreeg ik een mail dat onze vlucht wegens motorproblemen gecanceld was,gelukkig had ik dit gelezen,,maar via diverse telefoongesprekken kon ik hun taal niet verstaan en op elke nummer spraken ze engels of eender andere taal;gelukkig waren we op bezoek in cha am bij eenvvriend en de vrouw van hem kon de taal perfect,maar weer na lang bellen eindelijk iemand die enig verhaal kon geven,wij waren met 3 personen die van hua hin naar chiang mai geboekt hadden,na enkele heen en weer gesprekken zou kan air een busje regelen vanuit airport hua hin naar don muang in bkk op hun kosten en dan een vlucht met een andere maatschappij;hiermede verloren wij een halve dag van onze vakantie,geen eten en drinken gekregen op de lange rit,en vlucht naar onze bestemming,onze derde vriend was wegens ernstige hartproblemen en ook nog een aanrijding met een motobike wanneer hij de straat over wandelde 1 dag vroeger al naar belgie vertrokken,dit gemeld aan de balie in hua airport,hier werd onze rekening nummer genoteerd en we zouden de geldkosten van zijn vlucht terug krijgen,nu bijna anderhalf maand verder hebben we niks gekregen van kan air ,ook via mail krijg ik geen antwoord van hun,daarom raad ik aan ,kijk goed uit als er nog vluchten bestaan vanuit hua hin naar chiang mai !

 2. Renévan zegt op

  Kan air is al jaren bezig met een vliegveld aan te leggen op Koh Phangan, dit had een paar jaar terug al open moeten zijn. Kan air heeft daar een filmpje over, dat komt dus duidelijk uit de computer. Iemand heeft daar wat opnamen gemaakt met een drone, je ziet dan iets wat een landingstaan moet worden. Maar voorlopig geen vliegveld denk ik.

  • Siam zegt op

   De bouw lag al stil omdat een deel vh vliegveld in het National Park ligt en dus illegaal is. Hier liep een onderzoek hoe dat mogelijk was want ze hadden flink wat bomen gekapt.

 3. Rino zegt op

  Heel erg jammer dat geen vluchten meer worden uitgevoerd door deze maatschappij. We zijn begin dit jaar in januari met deze maatschappij vanaf Hua Hin naar Chang Mai gevlogen en het was een zeer prettige vlucht met een hele goede service.

 4. Henny zegt op

  Jammer. Ik heb een goede ervaring met de vlucht Khon Kaen – Chiang Mai. Alleen het boeken via hun site was een ramp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website