Een jongen van 12 jaar vond het nodig om twee meisjes van 11 en 12 jaar het kanaal in te gooien die daarop verdronken. Het incident speelde zich donderdag af bij het Prawet Burirom kanaal in Bangkok.

Volgens de vader van een van de slachtoffertjes was zijn dochter, haar twee jongere broers en het andere meisje op een pier vlakbij hun school aan het spelen. Een klasgenootje kwam op de fiets aan duwde zijn dochter het water in. Toen het andere meisje haar probeerde te helpen, werd die ook het water ingeduwd. Zo verklaarde zijn zoontjes die van het voorval getuigen waren. De meisjes hadden nog geprobeerd zich vast te klampen aan de oever, maar de dader zette zijn voet op hun vingers, waardoor ze onder het wateroppervlakte verdwenen en verdronken. Beide meisjes konden niet zwemmen.

De politie onderzoekt de zaak en is bezig om camerabeelden te bekijken. De jonge dader en zijn ouders meoten zich melden bij het politiebureau voor verhoor. 

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise jongen (12) laat twee meisjes verdrinken”

 1. T zegt op

  Een zeer triest verhaal maar het feit dat kinderen van rond de 12 jaar in stilstaand water met een temperatuur van meer als 20 graden verdrinken vanaf de zijkant wil ook veel zeggen over het zwemles niveau in Thailand. Misschien moet de Thaise regering dat net als vroeger bij ons in een waterrijk land als Thailand maar weer verplicht stellen op scholen. Want de meeste Thai hebben schijnbaar voor zwemles nog geen geld of geld over.

 2. Jos zegt op

  Heel erg en heel erg triest. Maar net als het de hier eerder ter sprake gebrachte brommeren zonder helm, heeft ook in dezen de overheid een taak om burgers te beschermen, zeker als het om kinderen gaat. Leer ze zwemmen! Maar dat is in Thailand, op de keper beschouwd inderdaad net zo’n waterland als Nederland, alleen weggelegd voor…..de rijken! En die bekommeren zich niet om de rest, anders waren ze ook niet zo rijk geworden.
  Van een mij bevriende zwemleraar in de Randstad, nota bene van Thaise komaf, hoorde ik dat in NL nog elk jaar een paar mensen verdrinken, op één hand te tellen en meestal allochtone kinderen. In Thailand verdrinken elk jaar 2500 mensen, ook meest kinderen! Op een keurige brief aan de Thaise minister van Sport met een doordacht voorstel om daar verandering in te brengen, kreeg mijn vriend de zwemleraar nooit antwoord. Meer zeg ik niet.

 3. Wim Penning zegt op

  Ik denk dat de meeste Thai amper geld heeft om rond te komen dus voor het zwembad geen geld genoeg is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website