De meeste Thaise leerlingen halen hun kennis over seks van internet. Over veilige seks weet men te weinig en ontbreekt het aan goede voorlichting, dat blijkt uit de Comprehensive Sexuality Education Study van het Centre for Health Policies Studies van de Mahidol universiteit.

Na internet zijn films en televisie de voornaamste bronnen waar jeugdigen hun kennis over seks vandaan halen. Op scholen wordt seksuele voorlichting vooral in lesvorm gegeven (80 procent) en slechts in 20 procent door middel van groepsgesprekken of rollenspelen.

De gemiddelde leeftijd waarop leerlingen voor het eerst seks hebben, is 14 tot 15 jaar, wanneer ze in Mathayom 2 zitten. Zeker 17 procent van de leerlingen op het algemeen vormend onderwijs is op seksueel gebied actief en 40 procent van de leerlingen in het beroepsonderwijs. Tweederde zegt bij hun laatste seksuele activiteiten veilige seks te hebben gehad.

Uit het onderzoek blijkt verder dat scholieren niet genoeg over methodes van geboortebeperking leren en dat hun kennis tekort schiet.

Voor het onderzoek werden 8.837 leerlingen en 692 onderwijzers, ondervraagd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Internet belangrijkste bron seksuele voorlichting van Thaise scholieren”

 1. ruud zegt op

  Ik neem aan, dat die leeftijd van 14-15 jaar voor de jongens geldt?
  Meisjes zijn meestal toch wel wat ouder voor zover ik weet, maar misschien dat dit in de stad anders ligt.
  Of de jongens beginnen dan wel erg vroeg, maar dan waarschijnlijk niet met een meisje.
  Mogelijk heeft het ook met het onderzoek te maken, want op het beroepsonderwijs, zul je niet veel meisjes vinden.

  • roja zegt op

   Het is geen regelmaat , maar op het dorp bij ons trouwen zo af en toe meisjes van 14 jaar en dat is niet omdat ze zwanger zijn . De jongen is meestal wat ouder . Ik woon in NO Isarn .

   • ruud zegt op

    Soms trouwen kinderen al als peuter (in de tempel, niet voor de wet).
    Vaak is dat trouwen op jonge leeftijd echter omdat er sexuele omgang is geweest en de ouders met een tweede hands dochter zitten.
    Dan wordt dat trouwen verplicht, want hoewel de wet sexuele omgang vanaf 15 jaar toestaat, eindigen de betrokken jongens evengoed een paar maanden achter de tralies, als de ouders van het meisje naar de politie stappen.
    Op basis van welke wet is me echter niet duidelijk.

    Niet zolang geleden is er hier nog een jongen van 15 in de problemen gekomen nadat hij sex had gehad met een meisje van 17.
    Het is gelukkig met een sisser afgelopen.

 2. Jacques zegt op

  De jeugd is continue bezig met ingelogd zijn op internet en dan is het niet meer dan logisch dat ook dit onderwerp opgezocht wordt. Het is en blijft een boeiend iets op die leeftijd. Een aardig deel van de kinderen verblijft niet bij de ouders en worden dan door de grootouders verzorgd. Die communiceren kennelijk ook niet op dit gebied. Dus die uitkomst was wel te verwachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website