Illegale storting van medisch afval in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
14 maart 2018

Het stadsbestuur van Pattaya heeft aan een bedrijf opdracht gegeven om 100 ton medisch afval van een depot bij Khao Maikaew te verwijderen, die daar zonder toestemming gedeponeerd was.

Pas nadat luide protesten van de omwonende bevolking klonken, omdat die vergiftiging van het grondwater vreesden, begon de opdrachtgever Nightingale Health Care Ltd. desinfecterende vloeistof over het afval te sproeien en het gevaarlijke, ziekteverwekkende afval naar een afval verbrandingsplaats in de provincie Nakhon Sawan af te voeren.

Omdat daarvoor een gespecialiseerd bedrijf nodig was en er per rit maar zeven ton afval geruimd kan worden, duurt de verwijdering ervan minstens 1 maand. Raadslid Banchar U-dong verwijdt de stad Pattaya het probleem niet serieus te nemen. De stad heeft geld genoeg om meerdere vrachtwagens in te zetten. Ook is niet duidelijk waarom het gevaarlijke afval niet direct naar de juiste plaats van bestemming gebracht is.

De bewoners informeerden de media, dat eerder een andere ondernemer het medisch afval afgevoerd had om het elders te verbranden, maar dat het contract was afgelopen. Doordat er geen ander bedrijf ingeschakeld was, ontstond deze gigantische gevaarlijke afvalberg.

Foto: Pattaya News

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Illegale storting van medisch afval in Pattaya”

  1. bob zegt op

    En van welk ziekenhuis was (is) dit afval? En gaan die voor de kosten opdraaien? Of moet de herkomst eerst uitgezocht worden? Eigenlijk schandalig dat dit zomaar kan.
    Een andere stortplaats van voornamelijk puin is aan de 2nd road Pattaya aan de (ongenaamde) soi die naar het condominium complex van de Sands voert. Ingang naast gebouw A3 Jomtien Beach Condominium of te wel Rimhat condo;s

  2. Jacques zegt op

    Ben ik nou zo gek of is het bedrijf financieel verantwoordelijk voor de afvalverwerking en niet de gemeente. Er is wel een gemeenschappelijk belang i.v.m., de verontreiniging, maar primair dient het bedrijf voor de kosten op te draaien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website