In het nationaal park Kaeng Krachan in Prachuap Khiri Khan zijn een aantal “hobby jagers” opgepakt, die clandestien in het park op wild schoten.

Met een boot trokken de jagers het beschermde natuurgebied in en voeren stroomopwaarts tot Mae Pradone, een van de belangrijkste plaatsen waar water gevonden wordt. Op weg daar naar toe schoten zij willekeurig op dieren, die zij als een bloedig spoor, dwars door het nationaal park achterlieten.

Verschillende beschermde diersoorten vielen daarbij ten prooi aan deze “hobbyjagers”. De ontdekking leidde tot een grote opschudding omdat het onder de 9 jagers om bekende en belangrijke namen ging zoals een hoge commandant van een nabijgelegen politiepost Pran Buri. De parkwachters hadden drie dagen nodig om deze mannen op te sporen en vast te zetten. Echter omdat het om hoge ambtenaren ging, werd het voor lange tijd stil gehouden wegens “gebrek aan bewijs”.

Pas toen de media daarover berichten en duidelijke forensisch bewijs aantoonbaar was, kwam het tot een rechtszaak. Bovendien hadden deze verdachten geen wapenvergunning en ook mag men niet met een wapen een beschermd natuurgebied intrekken. Natuurbeschermers zien de veroordeling van deze overtreding, vijf jaar na dato, als een topje van de ijsberg.

De strafmaat voor het vergrijp tegen natuur en dier is veel te mild en heeft geen afschrikwekkende uitwerking.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Illegaal jagen in beschermd natuurgebied”

 1. Henk zegt op

  Jammer en helaas maar macht en corruptie is waar het in dit land om gaat. Dit is wat er gebeurd als je niet de juste connecties hebt of genoeg (omkoop) geld als je vis wat brood voert waar het niet mag.
  http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-4245222/Tourist-Thailand-faces-prison-feeding-fish.html

 2. Neushoorn zegt op

  Keihard straffen is de boodschap. Jagen mag dan al eeuwenoud zijn. Vroeger werd er uit pure noodzaak gejaagd. Ondertussen zijn we met 7 miljard mensen op de planeet. Dit zorgt er al voor dat vele diersoorten met uitsterven bedreigd zijn. Schande is het dat er nu dan nog mensen zijn die nog wat voor de lol dieren menen te mogen afknallen. Nietsnutten.

 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Het is in Thailand gewoon net als in Afrika. Als je de mensen daar hun gang laat gaan knallen ze alles af wat loopt, vliegt of zwemt.

 4. Rudi zegt op

  Dat een arme boer illegaal een boom omhakt voor het geld kan ik nog ergens begrijpen maar dat een commandant van de politie alles in een nationaal park overhoop knalt wat hij tegen komt is misdadig. Opsluiten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website