IATA: Suvarnabhumi raakt verstopt

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
5 juni 2016

Tijdens de jaarlijkse top van de International Air Transport Asssociation (IATA) in Dublin noemde directeur-generaal Tony Tyler, Suvarnabhumi als voorbeeld van een luchthaven zoals het niet moet. De groei van de Thaise nationale luchthaven lijdt tot opstoppingen in de lucht.

Tyler zegt daarover: “Sommige regeringen begrijpen dat de luchtvaart een motor is voor de economie, maar te veel vergeten dat. Dat zien we bij knelpunten in steden als New York, Londen, Sao Paulo, Frankfurt en Bangkok. In sommige gevallen hebben we de paradoxale situatie van wereldklasse luchthavens op de grond en verstoppingen in de lucht.”

Suvarnabhumi kampt met een jaarlijkse toename van het luchtverkeer van 10 procent. Vorig jaar arriveerde er 52,9 miljoen passagiers op de luchthaven, 14 procent meer dan in 2014.

Het vliegveld is ontworpen voor een capaciteit van 45 miljoen passagiers per jaar. De Thaise overheid wil de luchthaven gaan uitbreiden. Het ziet er naar uit dat na een vertraging van 10 jaar, dit eindelijk gaat gebeuren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


1 reactie op “IATA: Suvarnabhumi raakt verstopt”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Suvarnabhumi is geopend in september 2006.
  Als het er nu, juni 2016, naar uitziet dat er gaat worden uitgebreid, is het toch wat vreemd om te stellen dat dat ‘eindelijk’ na een ‘vertraging’ van 10 jaar is.
  Die 52.9 miljoen passagiers zijn overigens niet allemaal arriverende passagiers, maar ook vertrekkende.
  Daarmee heeft Suvarnabhumi bijna net zoveel passagiers als Schiphol. Maar goed, Schiphol verkeert in de luxepositie dat het drie keer zoveel start- en landingsbanen heeft als Suvarnabhumi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website