Moeten ze echt weg? Of loopt het met een sisser af? Wie Hua Hin kent weet dat vanaf de pier het strand is bebouwd met visrestaurantjes, guesthouses en huizen. Velen zijn ooit, in een ver verleden, illegaal gebouwd en daar willen de autoriteiten nu actie tegen ondernemen.

Al eerder hebben de eigenaren van de panden te horen gekregen dat ze de boel moeten afbreken. Doen ze dat niet dan komt komt de lokale overheid met een shovel om het strand weer vrij te maken.

De vice-gouverneur van Prachuab Khiri Khan, Theeraphan Nantakij is eventueel bereid om deze actie op te schorten en te luisteren naar de argumenten van de eigenaren van de panden. Zij zeggen dat de gebouwen er al tientallen jaren staan en hun voorouders hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het gebied. Het centrum bij het strand is een oude gemeenschap en de houten huizen die er staan zijn juist zo kenmerkend voor Hua Hin.

De voorstanders van de huidige bebouwing vinden dat het gebied veel toeristen trekt en daarom belangrijk is voor het toerisme van het stadje. Verder zijn ze bang dat de grond op termijn in handen zal  vallen van rijke investeerders die er afzichtelijke hotels gaan bouwen. Daarmee zou dan belangrijk stuk geschiedenis van Hua Hin verloren gaan.

Bron: Thai PBS

21 reacties op “Hua Hin in rep en roer om ontmanteling bebouwing op het strand in centrum”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik zou het erg jammer vinden als dit gaat verdwijnen heb er vaak gelopen en het is inderdaad beeldbepalend voor Hua Hin.

 2. Ger zegt op

  Veel van hetzelfde , van mij mag het weg.
  Als je van het Hilton er langsloopt zie je aan de rechterzijde alleen maar bebouwing, geen zee. En het lijkt , net als zoveel in Thailand gewoon op de andere bouwsels dus het heeft geen meerwaarde. Het uitzicht als men er later loop in de richting van de pier zal een stuk mooier worden, uitzicht op zee en strand

  • Ben zegt op

   Ger je denkt toch niet dat het dan open blijft. Er komen hotels te staan dat lijkt mij toch wel voor 100% zeker dan. Mijn vrouw en ik eten altijd een paar keer bij deze restaurants die dus blijkbaar “illegaal” zijn gebouwd. Maar twee dingen zijn zeker: heerlijk eten daar met mooi uitzicht op zee en altijd veel bezoekers, zowel Thai als Europeanen. Dus lekker laten zoals het is.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Als ik de foto’s zo zie zou ik het ook doodzonde vinden om dat af te breken.
  Aan de andere kant, mocht het in brand vliegen, dan roept iedereen: Was illegaal, voldeed niet aan de veiligheidseisen, de overheid had moeten optreden.
  Dit zijn echte dilemma’s, waarbij ik geneigd ben om te anticiperen op de toekomst, en te denken: Op lange termijn is dit sowieso niet houdbaar, als we niets doen stort het in de komende twintig jaar vanzelf wel een keer in zee, misschien is het raadzaam om dat wat te bespoedigen, hoe jammer ook.

 4. henk zegt op

  De kwestie is heel simpel.
  Moet de corruptie in Thailand aangepakt worden of niet.
  Dit heeft verder niks te maken met nostalgie en goed voor toerisme of niet.
  Overal in Thailand zie je dat dit aangepakt gaat worden, dus waarom hier niet?
  Henk.

 5. peter zegt op

  zeker de bedoeling om een boulevard te maken

 6. Renee zegt op

  In Thailand wordt alles nu alleen maar enger qua regelgeving.

  Alleen de rijken profiteren van dit bewind

  Thailand is Thailand niet meer…..

  Heel jammer..

  Heel erg voor de kleine man…

  Maar ook in Nederland……….hetzelfde probleem

 7. Richard (ex-Phuket) zegt op

  Jammer als het weg moet. Het is karakteristiek voor HuaHin en talloos zijn de keren dat we o.a. In Chao Lay hebben gesmuld.
  Phuket is al om zeep geholpen, nu is blijkbaar HH aan de beurt.

  • Sarie zegt op

   Zou zeker jammer zijn als het weg moet, het hoort gewoon bij Hua Hin.

 8. Christophe zegt op

  Moet inderdaad behouden blijven. Dit is typisch Hua Hin. Zou een echte schande zijn moest dit patrimonium verdwijnen.

 9. Eddy zegt op

  Tja ongelofelijk, dat ze dat pas nu doen.want wat heeft Huahin nu te bieden als toeristische stad
  Het wordt tijd dat ze er een fatsoenlijke promenade maken, zoals bijv, tenerife. met leuke restaurantjes.
  kheb me altijd al afgevraagd wat toeristen in Huahin komen doen?
  heel de kustlijn vanaf Cha am tot Huahin is niet om aan te zien.
  Zeer verstandig dat ze dit gaan doen.
  want vele nederlandse toeristen gaan niet meer naar huahin, omdat het niks heeft te bieden.
  met deze maatregel red men iets van de badplaats huahin.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Afblijven vind ik. Dit is een stukje historie en beeldbepalend voor Huahin.
   Ik kom hier al 20 jaar en heb in menig huisje overnacht op de steigers, om maar te zwijgen van de vele vismaaltijden die ik heb genuttigd bij de restaurantjes aan het eind van de steiger met een fantastisch uitzicht op zee. Als je wilt zwemmen kun je 300 meter naar rechts achter de tempel een stuk strand vinden van kilometers lang. Ze hebben het 30 jaar gedoogd en dan moet opeens alles weg. Niets geen dure wandelpromenade bouwen, er is helaas al genoeg nostalgie gesloopt in Thailand. De regering kan ook gaan praten met de eigenaren en een en ander legaliseren op papier. Uiteraard zal er dan wel een en ander verbouwd moeten worden i.v.m. veiligheidseisen. Als er brand uitbreekt? Dan spring je toch gewoon de zee in lijkt me, dus dat kan niet het probleem zijn. Hans

  • ruud zegt op

   Mogelijk is die illegale bebouwing juist wel iets wat de toeristen aanspreekt.
   Promenades en keurige restaurants kun je overal in de westerse wereld vinden.
   In Tenerife bijvoorbeeld.
   Dan hoef je ook niet zolang in een vliegtuig naar Thailand te zitten.

 10. rentenier zegt op

  Ik heb jaren in Hua Hin gewoond en ken het al 26 jaren dus voordat een afschuwelijk hotel als het Hilton het oude karakter van het Centrum kwam ‘verkrachten’. Zolang zoiets weer niet gaat gebeuren zodra de illegale bouwwerken verdwijnen en het afbreken alleen bedoeld is om het onderliggende strand weer zichtbaar te maken, kan ik het mij als een grote ‘meerwaarde’ voorstellen als die gammele bouwwerken allemaal verdwijnen. Ik ben bang dat het allemaal om het geld draait. Wat brengt voor de overheid het meeste in het laatje?

 11. john zegt op

  illegaal gebouwd dus heel simpel gesteld: land gestolen van de gemeenschap. Goed dat dit wordt aangepakt anders ben je gewoon overgeleverd aan de brutalen van de wereld!!
  Er is dan echt geen ruimte om je af te vragen of het afbreken een gemis is. Dan wordt het wel erg ingewikkeld en onjuist om de wet te gaan handhaven. We zouden dan immers bij elke inbreuk op de wet moeten gaan afvragen of het wel zo erg is.!! En wie gaat dat dan beslissen.
  Gewoon wet handhaven. Land dat niet van jou is in gebruik nemen is gewoon stelen. !!

 12. Ronny Cha Am zegt op

  Ik heb persoonlijk met mijn boot vanop het water de bouwsels eens goed technisch bekeken. Indien er een deskundig rapport over de stabiliteit wordt opgemaakt en openbaar gemaakt, zullen veel van de believers twee keer nadenken om in deze op bouwvallige pijlers gebouwde restaurants te gaan dineren.
  Typisch thai style…no comment tot er iets zal gebeuren.
  Hoe spijtig het uizicht en de historische waarde ook is, voor de veiligheid van iedereen….snel weg ermee!

 13. robert zegt op

  Ik ben een aantal keren geweest in een aantal restaurantjes en als je langs de keuken loopt of naar het toilet gaat dan stel je je toch een aantal vragen over de hygiëne. Ik denk dat hier tal van ratten en kakkerlakken hoogtij vieren. Je ziet ze regelmatig rondlopen.
  Wat in Hua Hin mankeert is een brede wandelpromenade langs de zee met tal van leuke restaurants en terrasjes met zicht op zee met eventeel een jachthaven zoals bvb in Barcelona , Marseille of Marbella. Zeker een pluspunt voor de toekomst van deze stad als je weet dat de luchthaven uitgebreid wordt en dat binnen een aantal jaren met de hoge snelheidstrein Hua Hin op 1 uur van Bangkok ligt.

 14. Yvonne zegt op

  Laat dit authentieke stukje in Hua Hin hoe het is.Dit hoort bij Hua Hin.

  • Ger zegt op

   authentiek ? Je vindt deze plankenrommel met golfplaten er bovenop overal in Thailand. En in dit geval staat het op vertikale palen op illegaal ingepikt strand. Andere Thaise ondernemers dienen gewoon te investeren in grond, betalen voor grondeigendom.

 15. Johan zegt op

  In Pattaya wordt er ook al vele jaren geroepen dat de bebouwing van de strandkant van Walking Street nu toch echt op korte termijn verwijderd moet worden, zonder dat er ook maar iets gebeurt. Teveel belangrijke figuren met invloed verdienen veel geld met de toestand zoals hij nu is. Ik geloof het dus pas als het ook echt gebeurd is.

 16. Eric zegt op

  Hallo , zijn dit reactie’s van echte Thailand liefhebbers ? Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor Tenerife Barcelona of waar dan ook hoor!
  Ik ben op vele plaatsen geweest in Thailand heb die ratten en ander ongedierte overal gezien, vooral in Bangkok, zouden we dat ook moeten laten afbreken dan ? In Hua Hin hebben we geweldig genoten van onze dag aan het prachtige strand iets verderop, s’ avonds romantisch gegeten, in een van die visrestaurants en we voelde ons in Thailand, zoals het moet zijn! In een land waar meer kan als in ons thuisland, waar het anders is gewoon ” THAIS ” Anders dan hier, met alle regels,orde en disciplines !
  Heb Hua Hin aangedaan tijdens mijn eerste reis, als het bij dat onervaren oordeel over Thailand, en de verwondering over dat rommelig aanzicht gebleven was , zou ik ook zeggen weg met die rommel toch!
  Bij men vierde reis heb ik Hua Hin terug aangedaan, en kon zelfs niet begrijpen dat het Hilton Hotel daar tussen staat! Als je de hoek achter het hotel omdraaide loopt ge precies even Thailand uit !!
  Mijn keuze om dit jaar te overwinteren is Hua Hin , ook om meerdere andere redenen anders werd het Chiang Mai.
  Wij zijn nu op zoek om een woning daar te huren minstens 1 maand, zodat we kunnen verbeteren indien nodig, of eventueel een aankoop kunnen doen. En ik hoop dat ik nog kan genieten van het Hua Hin zoals het was, en me vooral in Thailand kan voelen!! Het is ook 12 uur vliegen hee!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website