Gasten in het hotel Jomtien Beach Euro Star Soi 1, werden onaangenaam verrast. Zij werden op straat gezet zonder van tevoren ingelicht te zijn. De politie was zelfs de nieuwe “eigenaars” behulpzaam.

Nadat de stroom afgesloten werd en zeker 30 mensen de securitycamera’s buiten werking hadden gesteld, werden de toeristen uit de kamers gehaald en uit het hotel verwijderd. Geen enkele verklaring werd gegeven en geen teruggave van de overige geboekte dagen. Het hotel werd met ijzeren platen ontoegankelijk gemaakt.

De gebeurtenis kwam voort uit een nog niet terugbetaalde lening van de Euro Star Co (hotel ondernemer) en de KM 16 Bagna Co, die het hotel 170 miljoen Baht tegen 1,5 procent rente vanaf 2015 geleend had. Bij de lening zou een clausule ingesloten zijn, dat tijdens de lening het hotel eigendom van de KM 16 zou zijn totdat deze afgelost was.

Volgens advocaat Sittichai Jaruraksa van de Euro Star onderneming loog KM 16 tegen de Legal Execution Department om zo het hotel in handen te krijgen. Sittichai van het Euro Star hotel had reeds een aanklacht tegen KM 16 ingediend bij de Anti Money Laundering Office. Het KM 16 Bagna Co zou een onderdeel van niet-Thai zijn en dus illegaal. Eveneens werd de Deputy Prime Minister Prawit Wongsuwon over deze gang van zaken op de hoogte gesteld.

Bij deze soap zijn vooral de vakantie vierende toeristen de dupe geworden. Een aantal van hen hebben het vliegtuig genomen om naar huis terug te keren!

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Hotel in Jomtien failliet: Hotelgasten op straat gezet”

 1. Cor zegt op

  Onvoorstelbaar…………..Verbleef altijd in dit hotel en correspondeerde persoonlijk met miss Ann over verblijfsduur en kosten. Twee jaar geleden nog geweest en altijd prima vakantie gehad in dit mooi hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel.

 2. ruud zegt op

  Een goede reclame voor Thailand.
  Het TAT zal er blij mee zijn.

 3. Dirk zegt op

  Ik las zojuist op Thaivisa, dat een Thai bobo, een toename van kwaliteit toerisme wilde bewerkstelligen in 2020. Wellicht zijn ze nu niet comfortabele hotels aan het opruimen, het kan verkeren.
  Het is natuurlijk wel zo, dat de toeristen die daar verbleven hun verhalen meenemen naar het land van herkomst. Het eerste deukje in de goede plannen en vooruitzichten is reeds geslagen.

 4. Dennis zegt op

  Zijn/ waren de Euro Star hotels niet van een of andere flamboyante Oostenrijker (mag ook een Duitser zijn), wiens dure replica bling-bling auto (type Libarace) in een parkeerbox bij het hotel stond?

 5. Joop zegt op

  Dit hotel Euro star en restaurant euro star is reeds twee dagen weer gewoon geopend, of er inderdaad een andere eigenaar in zit is ook voor mij onbekend

  • Anna zegt op

   al sedert vrijdag j.l.

  • l.lagemaat zegt op

   Alleen het restaurant Euro Star hoek Jomtien Beach/Soi 1 is in gebruik.
   Dit is een openbare horecagelegenheid.

   In het hotel zit bewaking.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website